reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grupa wsparcia wagi ciężkiej

Kasiu super! Pyszne śniadanie! Jaka to rybka? Przyrządziłaś ją na parze?

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Cieszcie się, że dzieciaki rosną. Co pokolenie, to większa szansa, że będą na kogoś z góry patrzeć [emoji16][emoji16][emoji16]

Kasia, brawo!!! A jak się czujesz? Ale rybka pycha [emoji39]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Zuza, to wydaje się być chyba ok ten cukier :) sprawdź jeszcze sobie jak jest z kalorycznością, bo np. ksylitol o erytrol mają mniej kalorii od cukru :) ciekawe czy ten cukier pachnie kokosem ? [emoji7]

Edysiek, dzieci zawsze są wyższe od rodziców :) my z mężem mamy tyle samo wzrostu, 170cm, nie muszę chodzić na szpilkach, których nienawidzę [emoji23] ciekawe jakie Pyrka będzie :)

Kasia, gratulacje! [emoji4] Super, że jesteś w stanie tak diety trzymać się :)

Dziś na śniadanie była bułeczka wieloziarnista, razowa, pół z serkiem wiejskim, pół z kiełkami, serem żółtym i keczupem (ogórek mi się skończył [emoji22]), zaraz na 2 śniadanie może jakieś placuszki zrobię, a na obiad będzie ryż z sosem słodko kwaśnym z ananasem i papryką [emoji7] ojjj na słodko dziś [emoji23]

A na wadze 96 kg dziś, więc jestem usatysfakcjonowana. Sierpnióweczki niektóre piszą, że mają już z 5 kg na plusie. Jest to dla mnie jedyny punkt odniesienia, bo nie mam pojęcia w jakim tempie tyje się [emoji23]

8une3e3kck8m6mea.png

Colorado ja narazie tak +1,5kg, zaczynam 4 miesiąc. W pierwszej ciąży nie przytylam nic do 5 miesiaca, potem nie wiem czemu poszlo jak po bandzie, codziennie na wadze wiecej, skierowanie skończyło sie na +20kg. Nie wiem czemu tak, przeciez jadlam tak samo a roslam jak w oczach. Takze poki co sie nie jaram i trzese portkami co to bedzie za miesiac czy dwa jak sie znowu zacznie... [emoji47][emoji47]

Ja używam tylko ksylitolu i slodze troszke kawke, bez tego mi nie wchodzi, chociaz wiem ze mozna sie do gorzkiej przyzwyczaic bo i taka mi kiedys smakowala [emoji4] stewi kiedyś prowlbowalam ale bardzo zmieniala smak wszystkiego i szybko zrezygnowalam. Cukier brązowy to pic na wodę niestety.

Wieczorkiem znajde chwile to pododaje fotki moich posiłków bo kazdy musze sfotografować [emoji4] Dzieki za miłe przyjęcie [emoji8][emoji8][emoji177]

g0ef27n.png
[/url]

j775sbc.png
[/url]

Colorado, super, że waga się utrzymuje. [emoji122][emoji122][emoji122] Z mąki kokosowej nic nie robiłam, bo cena straszy [emoji33]

Chomiczka, mam nadzieję, że w tej ciąży nie będzie tycia z powietrza i utrzymasz super wynik do końca [emoji110][emoji110][emoji110]

A to mój obiadek dziś, polędwica z dorsza z masłem i parmezanem i ryż brązowy z fasolką szparagową [emoji39]

1517667116-c6ca352df5d8d97e-aaaaaa.jpeg

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja dzisiaj na 1 i 2 śniadanie zjadłam kanapki z chleba razowego, z chudą wędliną(z dodatkiem pomidora a na drugą ogórka) i twarogiem. Na obiad miałabyć pierś gotowana na parze,ale rodzice mi pokrzyżowali plany bo wpadli niespodziewanie i przywieźli bułkę do kebabów... No i zrobiłam,najzdrowiej jak umiałam:usmażyłam pierś z przyprawą do kebaba bez tłuszczu i zjadłam z dodatkiem sałaty lodowej i odrobiną sosu czosnkowego. Nie mogę przeboleć tej bułki... Na podwieczorek zrobiłam buduń jaglany z sorbetem malinowym- wszystko bez cukru [emoji1]
1517679489-b9c17e3ca729df07-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ka, no, cena jest straszna. Kupiłam pół roku temu i nie mogłam się do niej przekonać :)
Ale nie pobije u mnie owianej [emoji173][emoji4]

Obiadek super wygląda!

Zuza, wybacz sobie tę bułkę, i tak dziś fajnie jadłaś :) a jakiś węglowodan do obiadu musiał być :)

A ten budyń mega apetyczny!

U mnie na obiad małżul zrobił ryż brązowy z sosem słodko kwaśnym z ananasem i papryką [emoji173] mmmm!

8une3e3kck8m6mea.png

Do góry