reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grupa wsparcia wagi ciężkiej

Ka gratki:* Nie było tak źle prawda?:* Co masz w planach na dziś?
Chomiczka witaj! U mnie też tendencja do tycia uwarunkowana genetycznie. Babcia i jej siostry, dziadek, wujek,kuzyni, tata (walczy całe życie i daje radę,jest szczupły), brat i ja... Widzę że starszy syn ma to po mnie i mnie to dobija... To tak jakbym krzywdziła swoje dziecko...
Co myślicie o cukrze kokosowym? Podobno jest zdrowy..
Stevii?
A jak to jest z tym przez wiele lat wychwalanym brązowym cukrem? Był to tylko chwyt marketingowy?

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Zuza, a co chcesz słodzić? Bo najlepiej to w ogóle cukier wyrzucić chyba [emoji4] ja tymi zamiennikami się nie interesowałam, bo nie słodzę w ogóle kawy, herbaty itp, a mężowi kupuję brązowy, ale to też podobno pic na wodę... Może tu poczytaj:

Link do: Ksylitol, erytrytol i inne słodziki lepsze niż cukier - czy na pewno? - Dieta sportowca

Dziękuję Zuza, ale już naprawdę marzyłam, żeby było mniej niż 100, no, ale na pewno za tydzień się uda [emoji16]

Na śniadanie chyba sobie zrobię smażoną kiełbaskę drobiową z cebulką bo mam jakiegoś smaka [emoji16] na obiad mam grzecznie dorsza pieczonego a w między czasie będę konczyć ciasto na jutro, bo mamy gości a ja pewnie dziś zjem kawałek, żeby nie grzeszyć w 2 dni :D ciasto ma 3 warstwy: biszkopt, pomarańcze w galaretce pomarańczowej i krem czekoladowy. Pierwszy raz do biszkoptu dałam ksylitol, cielawe jak wyjdzie. A w kremie będzie bita śmietana, mascarpone i gorzka czekolada i cukru już nie dam.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Moja waga jest chyba zaprogramowana na 100+... już ją zaklinam jak mogę, a ta dalej swoje 100,5... czyli kilo mniej w 2 tyg, ale brakuje 600gram do celu styczniowego. Ale z drugiej strony waga pani dietetyk pokazuje 1,5kg mniej niż moja, więc teoretycznie osiągnięty [emoji6] no nic, w przyszłą sobotę jej nie odpuszczę, a tymczasem dziś zjem sobie coś dobrego [emoji16]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Brawo kochana. Najważniejsze ze w dół [emoji122]
A ile masz wzrostu?

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

Ka!!!! [emoji122][emoji122][emoji122][emoji122]
Najważniejsze, że w dół, a bałaś się po wypadzie w góry [emoji4]

U położnej na seansach horrorów (czyt.: podczas ważenia), to też zauważyłam, że tam tak pokazuje 0,5-1,0kg mniej niż u mnie [emoji16] ale to dooooobrze [emoji16]

Ja robię ciasta z ksylitolem i wychodzą ok. Nie wiem co prawda, czy piana z białek się z nim ubije... No i jak owoce no. Jabłka do szarlotki robiłam, to z ksylitolem niestety soku nie puściły [emoji51]

Planuję przerzucić się na erytrol, ponoć jeszcze lepszy pod kątem zdrowia.

Z ksylitolem uważajcie tylko na zwierzęta, absolutnie nie można im dawać jedzenia z ksylitolem (!!!)

Zuza, o cukrze kokosowym nic nie wiem, nawet nie wiedziałam o jego istnieniu! [emoji4] Muszę się doedukować [emoji6]

Co do rodzinnych tendencji to u mnie to samo... Moja mama miała epizod większej wagi, tata od małego nie był szczupły, jedni dziadkowie ze strony mamy to już mocno grubsi byli, a dziadkowie ze strony taty pół na pół... Cały czas mam nadzieję, że geny to nie wszystko, i że zdrowymi nawykami u dziecka nie skończy ono z otyłością... U mnie zły początek wagowy za dziecka dała kuchnia babci. Dużo, tłusto, niezbyt zdrowo, dużo batoników, cukierków, słodzonych jogurtów... Ehh [emoji22]

8une3e3kck8m6mea.png

Colorado:
"Cukier kokosowy (35) – Pozyskany z kwiatów rosnących na drzewach kokosowych, ten słodzik jest bogaty w składniki odżywcze, ma niski poziom glikemii, jest dobrym substytutem dla cukru rafinowanego. Jest bardzo popularny wśród entuzjastów zdrowia i może być z łatwością stosowany do wypieków."

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

Piękne te Wasze omlety, a ja jajek nie mogę [emoji20]

Ka, Colorado zajefajnie się trzymacie[emoji122]
To ja też się pochwale: dwa tygodnie na diecie z chorym pecherzykiem i na wadze 2,5 kg mniej[emoji1] po zabiegu będzie ze mnie zachudzona laska[emoji23]
A to moje dzisiejsze śniadanie
1517652589-3257f7f753a496dc-aaaaaa.jpeg

bl9ci09k1uie6cq5.png

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry