reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grupa wsparcia wagi ciężkiej

A ja dziś jakiś worek pokutny powinnam przyodziać [emoji22] śniadanie zjadłam zwykłe, 2 kanapki. Ale za to na obiad talerz ogórkowej, potem 3 naleśniki z mąki pszennej [emoji22] i kawałek szarlotki oczywiście też z mąką [emoji22] yhhhh

8une3e3kck8m6mea.png

reklama
My też masło,takie jakie akurat jest w promo;) Uwielbiam promocje!
Słyszałam że w Lidlu parówki z szynki Pikok Pure i Piratki też mają dobry skład ale sama nie sprawdzałam. Jeszcze zanim zaczęłam czytać składy kupowałam Kubie parówki Piotrusie z Bieguna ale nie wiem jak wypadają...

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom
Zuza, ja kiedyś kupiłam parówki z lidla z pikoka, ale te zwykłe, no i zbrzydziłam sobie, bo były niedomielone [emoji32] pół roku nie jadłam potem żadnych parówek...

8une3e3kck8m6mea.png

Colorado bez przesady! Ty sie świetnie trzymasz więc jeden dzień nic nie zmieni! Dobrze pamiętam że masz hashimoto? Czy jak ma się taką diagnozę to trzeba coś wykluczyć z jadłospisu?
Ka wróciłaś już?

Colorado bez przesady! Ty sie świetnie trzymasz więc jeden dzień nic nie zmieni! Dobrze pamiętam że masz hashimoto? Czy jak ma się taką diagnozę to trzeba coś wykluczyć z jadłospisu?
Ka wróciłaś już?

No mam tego dziada :( to jest różnie z wykluczaniem, przy hashi często występuje też celiakia i inne nietolerancje, wtedy trzeba wykluczać. Niektórzy dietetycy na zapas zalecają odstawienie glutenu i laktozy przy hashi, nawet jak nie ma nietolerancji. Ja nie jestem zwolenniczką tej praktyki. Osobiście nie skupiam się na glutenie ani laktozie. Nie można jeść soi i nic sojowego - ale to kwestia tego, że jest wolotwórcza.

Z tymi parówkami faktycznie fuj. Z pasztetem też miałam niemiłą przygodę i też już nie jem :/

8une3e3kck8m6mea.png

Dzięki, pytam bo znajomą zdiagnozowali.
Zerknę jak będę w Lidlu na te parówki.

Dzięki, pytam bo znajomą zdiagnozowali.
Zerknę jak będę w Lidlu na te parówki.

Nie zdziw się, jak znajoma wpadnie w doła z tego powodu, jak poczyta na ten temat trochę... Ja miałam takiego doła chyba przez pół roku [emoji14]

8une3e3kck8m6mea.png

Ona się źle czuła psychicznie,miewała dołki i lekarz jej powiedział że to może być przez tarczycę. Myślę że teraz znając przyczynę jest spokojniejsza...

reklama
Ona się źle czuła psychicznie,miewała dołki i lekarz jej powiedział że to może być przez tarczycę. Myślę że teraz znając przyczynę jest spokojniejsza...

Zuza, powiem Ci, że ja od okresu dojrzewania do wieku gdzieś 24-25 lat to miałam cały czas doła, tylko go ukrywałam i się z nim strasznie męczyłam. Dodatkowo miałam sporo lęków, poczucie bycia idiotką (miałam problem z zapamiętywaniem, koncentracją). Dopiero jak zdiagnozowano hashi u mnie, dostałam leki, to po dłuższym czasie mi się polepszyło. A jak tuż po diagnozie naczytałam się o hashimoto, to byłam przekonana, że nie życie przede mną jest, a gehenna... :/ Trzeba to przepracować samemu. Aczkolwiek każdy też inaczej podchodzi do tego, oby koleżance było łatwiej :) diagnoza to zawsze już pół sukcesu :)

8une3e3kck8m6mea.png

Do góry