reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grupa wsparcia wagi ciężkiej

Witam się po długiej przerwie :)

Jakąś zmęczona wróciłam z tych wyjazdów, bo gdzie nie spaliśmy tam jakieś szalone pijackie towarzystwo i spać nie dawało [emoji16]

Podczytywałam Was na bieżąco, ale teraz już na wszystko nie odpiszę, tylko to co pamiętam: melduję że dżem zakupiłam a co do parówek to też kupuję te o krótkim składzie w biedrze lub w lidlu i są całkiem, całkiem.

Jedzeniowo nawet się trzymałam i dużo chodziłam, ale dziś to jakaś masakra. Zrobiłam atak na sklepik obok pracy i już wrąbałam małą paczkę chipsów i 2 batoniki. Masakra jakaś :/ znów się będę bała w sobotę wejść na wagę...

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Dobrze, że już jesteś [emoji9]

Ja w nowych miejscach w ogóle kiepsko śpię, a co dopiero jak takie towarzystwo...

Ale mam nadzieję, że chociaż świeżego powietrza powdychałaś i od tej strony się zrelaksowałaś :)

Co do wpadki sklepikowej nie martw się, jutro wrócisz na dobre tory [emoji110] ja wczoraj nagrzeszyłam też nieźle. Na słodkie mnie wzięło. Dobrze, że nie mam żadnych batonów w domu [emoji16]

8une3e3kck8m6mea.png

reklama
[emoji8]

Może taki tydzień, że trzeba cukier podnieść. Chociaż jak dla mnie, to ja lubię sobie chyba na złość robić. Wczoraj byłam u nowej endo, która też jest diabetologiem i mam IO stwierdzone na 100%, więc co zrobiłam? Najadaam się syfu [emoji23][emoji23][emoji23] zapisała mi metforminę, to może coś ruszy. A i odbieram jutro nową książkę Musiałowskiej.

[emoji8]

Może taki tydzień, że trzeba cukier podnieść. Chociaż jak dla mnie, to ja lubię sobie chyba na złość robić. Wczoraj byłam u nowej endo, która też jest diabetologiem i mam IO stwierdzone na 100%, więc co zrobiłam? Najadaam się syfu [emoji23][emoji23][emoji23] zapisała mi metforminę, to może coś ruszy. A i odbieram jutro nową książkę Musiałowskiej.

To czekam na opinię, czy warto w tę księgę inwestować [emoji6]

Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie wygląda to często tak, że jak mam spokojniejszy i wolniejszy dzień, to jem więcej i częściej głodna jestem. A jak mam dzień cały zalatany, to nawet ociupiny głodu nie czuję [emoji14] a co dopiero jak się taka leniwa np. wakacyjna atmosfera włączy... Od razu przechodzę wtedy w tryb gofry, lody, cappucino [emoji23]

To przy metforminie uważaj ze słodkim ... Potem nieprzyjemności są ;)

A jak oceniasz endokrynolog nową? Jaką dawkę metforminy masz?

8une3e3kck8m6mea.png

Dokładnie wiem o czym mówisz - tzw tryb "ma urlop, więc wszystko mi się należy" [emoji16]

Lekarka pierwsze wrażenie bardzo dobre - sympatyczna, ale konkret. Ns razie dała 500 o spowolnienym uwalnianiu na noc i za 8 tygodni zrobić krzywą cukrową i insulinową, chyba, że się okaże ciąża to przyjść wcześniej :)

Dokładnie wiem o czym mówisz - tzw tryb "ma urlop, więc wszystko mi się należy" [emoji16]

Lekarka pierwsze wrażenie bardzo dobre - sympatyczna, ale konkret. Ns razie dała 500 o spowolnienym uwalnianiu na noc i za 8 tygodni zrobić krzywą cukrową i insulinową, chyba, że się okaże ciąża to przyjść wcześniej :)

To taka skromna dawka nie powinna rewolucji Ci zrobić :) to życzę Ci, żebyś musiała iść wcześniej do endo hihihi [emoji1][emoji1][emoji1]

8une3e3kck8m6mea.png

Dziękuję [emoji16] mam nadzieję, że nie na tyle skromna, że nic nie da.

Dziś wracam na dobre tory: rano 2 kanapki z hummusem + ogór zielony, na obiad chilli z wołowiną z ryżem brązowym, teraz zjadłam mini kanapkę z suchą krakowską i sałatą a na kolacje mam pieczonego łososia [emoji39]

Bravo, Ka [emoji108]

U mnie dziś śmiesznie z jedzeniem, kanapkowo dość. Na śniadanie 2 razowe kanapki, oczywiście serowo-ogórkowe, potem skyr z 1 łyżeczką dżemu, potem 1 kanapka z serem i ogórem. Obiadu się dziś nie dorobiłam, nie dogadaliśmy się z mężem, miał robić, tak sobie czekałam, czekałam, wkurzyłam się i zjadłam kanapkę. Może zaraz sobie jakiś makaron z warzywami zrobię...

Wkurza mnie, że nie jest w stanie wspiąć się na takie wyżyny empatii i troski, żeby pamiętać, że obiecał, że on dziś zrobi obiad, i żeby to nie był obiad o 19... Staram się jeść coś co 3-4h, tak to wszystko mi się w sypie. A nie będę się przypominać ani prosić, bo to dla mnie upokarzające [emoji51] dziś już na resztkach cierpliwości jadę.

8une3e3kck8m6mea.png

Colorado faceci zapominają:/ Też mnie to strasznie wkurza, że trzeba sto razy przypominać a Tobie na dodatek hormony ciążowe nie pomagaja:/ Trzymaj się Kochana:* Dobre kanapki, nie są złe:*
Mimi ja też tak teraz mam... Zawsze jak mam okres to mam głoda...:(

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mimi, może masz cukier rozhuśtany. Mi pomogło usunięcie białej mąki i słodkości.

Miałam wcześniej taki etap, że tu ciastko wpadło, tam wafelek, tu cukierek,a czemu by sobie nie zjeść naleśników z dżemem, itp, i byłam też co chwilę głodna [emoji22]

Zuza, on pamięta wszystko o filmach, serialach, grach, książkach, innych pierdołach, a podstawowych rzeczy zapomina. Ale tak to jest, jak nie ma się problemów z cukrem, ciąży, a na śniadanie zamiast skromnych ale zdrowych kromek, zje się 1 białą bułę i michę bigosu od mamuni. Wszystko na opak. Postanowiłam, że będę sobie w najbliższe dni zupki gotować dla siebie. Muszę tylko jutro po jakieś mięso wyjść, bo absolutnie nic nie mam w lodówce [emoji23] kot się ucieszy, bo lubi mięso gotowane z wywaru, drugi kot to taki wegetarianin jak ja [emoji14]

8une3e3kck8m6mea.png

Do góry