reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grupa wsparcia wagi ciężkiej

Ka, sportswoman jesteś [emoji16] ja dziś pół dnia przespałam, akurat nawet miałam wolne. Nawet o obiedzie zapomniałam, dobrze że mążu zrobił [emoji16]

Zuza, ja wszystkie zupy lubię, o ile nie pływają w nich burzyny i kawałki mięsa [emoji4] uwielbiam i te klasyczne domowe, jak i te "fą fi" a kremy robię ze względu na małża, bo te mu już najlepiej wchodzą [emoji4]

Kto wie, co będzie za rok [emoji4] może dalej będę na etapie starań... Resztkami sił w tym cyklu zachowuje sceptycyzm, chociaż mąż dziwnie patrzy na mnie i mówi, że "chyba coś zbroił" [emoji16]

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kattaya, fajnie, że zaglądasz do nas [emoji9] też czytałam o zaletach interwałowego treningu. Dla mnie akurat nie jest to wskazane, bo mam problemy z kortyzolem. Dla mnie sporty to te bardziej dla dziadków [emoji23]

A, Zuza, ja też nie umiem tak zup ugotować jak moja mama [emoji173] nie wiem jak ona to robi [emoji4] ale najzabawniejsze jest to, że mama czasem daje mi słoiki swojej zupy, ja potem daje jej słoiki mojej, i wszystkim wszystko smakuje [emoji4] chyba chodzi o to, żeby ktoś dla kogoś zrobił [emoji4]

Cześć Kattaya, to nic, że się nie odchudzasz, wspierać się zawsze można :D

Co do interwałów, to wiem, że są mega efektywne, ale wydaje mi się, że przy IO nie mogę mieć bardzo wysokiego tętna...

Colorado, może nie sportswoman, ale fakt, że ruch sprawia mi przyjemność. Ale, że jestem też leń, to zdarza mi się p tym zapomnieć :)

Ja dziś muszę zjeść obiad w pracy a że serwują pierogi, to wybrałam najmniejsze zło - z kapustą i grzybami [emoji16] zagryzę morwą białą i powinno być ok ;)

Na kolację za to przygotowałam sobie roladę szpinakową z łososiem, bo sprawdzałam przepis przed świętami :D

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ka, jeśli dobrze pamiętam, to w tej książce Musiałowskiej pisało, że ruch właśnie umiarkowany, ale regularny powinien być. Ale że mam pamięć krótką.... to pewna już nie jestem :D

Ja już trochę stresuję się świętami, bo standardowo będziemy je spędzać u naszych rodziców (zawsze albo moi rodzice albo rodzice męża organizują, ja się poddałam po jednej próbie), więc oni w większości gotują. A jak tak sobie przypominam dania wszystkie, to cholercia nie ma ani jednego dania, które bezgrzesznie mogłabym jeść... Więc będę musiała ilości nadzorować i zdecydowanie ciast odmówić. yhhh. W ogóle to wam powiem, że nie przepadam za świętami, a restrykcje jedzeniowe jeszcze chyba to pogłębią :D

Ka, nie wiem jak często stołujesz się gdzieś poza domem, ja przy takiej okazji jestem za każdym razem teraz przerażona, bo często jest tak, że nie bardzo mam co wybrać :( Szczytem "koszerności" jest, jak w menu jest jakaś sałatka. Z tym, że mam jakiś problem psychiczny jeść sałatkę na obiad. Obiad dla mnie musi być ciepły :D Ewentualnie zamawiam cale drugie danie ale proszę o podanie bez ziemniaków/frytek itp. Ale tutaj sknera się we mnie odzywa, bo czemu mam płacić za coś, czego nie zjem :D:D:D

Też właśnie kojarzę ten umiarkowany ruch.

Co do świąt to w tym roku będą pierwsze raz u nas ale w małym gronie, tylko my i rodzice. Jedzeniem się dzielimy i ja właśnie zrobię takie rzeczy, które będę mogła jeść :)

Jeśli chodzi o jedzenie, to rzadko jadam poza domem, więc nie ma problemu. Ale jeżeli jem to tak jak Ty, bez dodatków. Zdarza mi się zamawiać burgery bez bułki np :)

Ooo widzę, że grupa dla mnie :) Zaczynam starania o dziecko więc dieta i ruch jak najbardziej wskazany. niestety ale nadprogramowych kilosków mam aż 30 :( W grupie jednak siła !

Nie ma co się załamywać tylko iść do przodu !
U mnie jeszcze 1kg na plusie po ciąży [emoji5]

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

reklama
Mrulandka witaj :) razem raźniej! Mimi, to zaraz będziesz na minusie :)

Ja się dziś nie odzywam w sprawie diety bo właśnie wracam z pizzy :D ale w soboty zawsze oszukuję więc trochę się rozgrzeszam ;)

Do góry