reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grupa wsparcia wagi ciężkiej

Ka, kurdę to niedobrze! Ale może dowiozą [emoji4]

Na przedostatniej wizycie powiedział, że jak już tym razem się nie uda, to dobrze byłoby to zrobić, w grudniu. Ostatnio jak z nim gadałam to stwierdził, że "to nie jest przecież zapalenie płuc" i mogę jeszcze chwilę popróbować, tym bardziej, że na clo dobrze reaguję. Ale jak to nic nie da, to trzeba sprawdzić czy drożność jajowodów jest ok i czy nie ma endometriozy...

Agunia, całe szczęście, że w narkozie, aczkolwiek mam dużą (chyba zbyt) wyobraźnię :/ jak nie będzie się udawać, to pewnie poddam się temu, ale panikara jestem straszna [emoji14] tam, gdzie miałabym tę laparoskopię robioną i tak jest się tylko 24h a szpitalu, szpital taki półprywatny, więc wyrzucają pacjentkę jak najszybciej [emoji16]

Jak wcześniej miałam nadzieję, że w tym cyklu się udało, tak ta nadzieja mi minęła [emoji14] temp spadła, czuję się ok, trochę śpiąca, ale to chyba po dawce progesteronu jaką mam tym razem (3x1 duphaston i 2x1 luteina) :/ no i standardowo jak zawsze przed @ marzę o pizzy [emoji16]

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Colorado obyś nie miała endometriozy to straszne dziadostwo męczę się z tym od 11lat po pierwszej cc powiedzieli że to cud że zaszłam w ciążę i że już nie mam szans na dziecko.10lat nie udawało się i nagle niespodzianka lekarze też byli w szoku jak to możliwe przecież jestem bezpłodna.Teraz przy cc wycieli znowu, bo macica przyrosła do brzucha takie były zrosty i całe jelita nimi pokryte.Wyczyscili wszystko a po 6tygodniach już na prawym jajniku było.....

Kurde, agunia, przykro mi, że masz to dziadostwo :(

Wątpie, żebym miała endometriozę, czytałam o objawach i nic takiego nie mam... Prędzej jak coś to pewnie ta niedrożność by wyszła... :(

Już myślałam, że jelitowe rewelacje za mną, no ale nie. Muszę chyba dietę zrewidować :/
Ale! Mam -0,3 kg na wadze [emoji23][emoji23]

Nikomu nie życzę endometriozy .W sumie po tylu latach przyzwyczaiłam się do codziennego bólu...juz zapomniałam jak to jest normalnie funkcjonować ...
Colorado oby nic nie wyszło :) Może do tej pory już w ciąży będziesz i nic nie będzie potrzebne :)Trzymam za to mocno kciuki :)
Hehehe to gratulacje utraty 0,3 to już jakiś postęp :D A może te problemy jelitowe to jakiś wirus ?

No, endometrioza jest przykładem złośliwości natury :/
A endometrioza idzie jeszcze z czymś w parze?

Z tymi rewolucjami to już nie wiem, parę dni temu przez kilka dni miałam podwyższoną temp + rewolucje, potem wszystko ustało i teraz znów rewolucje. Może coś w diecie jest nie tak, to się lubi zmieniać. Kiedyś mogłam mleko pić hektolitrami, od roku już nie mogę niestety bo nie radzę sobie z nim najwyraźniej.

O matko, nie wiedziałam, że endometrioza taka franca :/ współczuję dziewczynom, które się z tym borykają. Kolorado, gratuluję wagi [emoji16] mam nadzieję, że moja reż ruszy [emoji16]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Kurczę każda z nas się z czymś boryka, ale ja już wolę moje pcos niż endometrioze. Jakie to ustrojstwo złośliwe, no ale Agunia dałaś jej (endometriozie) pstryczka w nos zachodzac w ciążę to i teraz dasz radę. Trzymam za Ciebie kciuki.

Zuza jak miło Cię widzieć na tej grupie. Będzie raźniej, im więcej nas tym większa motywacja.

Colorado ja ciągle zaciskam kciuki za ten cykl. Co do drożności jajowodow to moja sąsiadka miała bo kilka lat nie mogła zajść w ciążę i po drożności zaszła zaraz w pierwszym cyklu. Brała przy tym jakieś leki, ale nie pamiętam jakie.

Moja dieta jest zawieszona w próżni. Filip jest przeziebiony, a ja się tym stresuje i jem więcej i niezdrowo. Kurczę jak ja tak przeżywam katar to strach pomyśleć co będę wyprawiac jak zachoruje na ospe czy angine. Pewnie wszystkie lokale z fast foodami będą miały dzięki mnie niezły utarg :).
Dzisiaj spróbuję wziąć się w garść, ugotowałam zupę grysikowa, delikatną bo Filip też ją będzie jadł więc jest progres:). Na drugie danie nie mam pomysłu.
A tak w ogóle to marzy mi się świąteczny karp. Uwielbiam:-) :)

Colorado nic nie idzie z endo ja mam 3stopien i przez to że jest tego bardzo dużo mam ciągły ból brzucha i przez to że pokryły całe jelita to mam troszkę problemów .
Kasia mówią że ustępuje na czas ciąży u mnie się nasiliła ból był niesamowity cały czas na przeciwbólowych byłam.A ze wzrostem macicy zrosty rozciągały się i pękały .... na samą myśl czuję ten ból....przez to okres ciąży był dla mnie straszną męczarnią całe 37tygodni bólu ...
Kasia u mnie podobnie dieta poszła w diabły :p dziś biorę ostatnią tabletkę więc pewnie jutro @ dostanę i tylko słodycze bym jadła !
Oj za karpia to bym duszę sprzedała mniam :)

Coś chyba wisi w powietrzu, bo narobiłam sobie dziś samych zdrowych rzeczy do pracy a właśnie zżarłam paczkę ciastek :(

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Agunia, brzmi to strasznie :( kurde, że takie rzeczy muszą po ludziach chodzić ...

Kurde, 23 dc dopiero. Dłuży się ten czas jak nie wiem, do testowania... Temperatura dalej jednak sie trzyma na poziomie 37, tylko już teraz tego tak nie czuję. Nie wiem jaką mam normalnie temperaturę, bo maniakalnie jej nie mierzyłam nigdy [emoji23]

Ka, no coś chyba z biometrem jest nie tak [emoji4] albo organizm na zimę chce jeszcze większy zapas zrobić [emoji23]

Do góry