reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grupa wsparcia wagi ciężkiej

Colorado ja nie wiem jak :D Do momentu zajścia w ciążę na diecie potrafiłam przytyć a jeżeli schudłam 2-3kg to nadrobiłam dwa razy tyle.Dopiero jak zaszłam w ciążę coś się odblokowało i zamiast przytyć schudłam do końca ciąży 8kg .A po ciąży to samo leci a same wiecie, że niczego sobie nie odmawiam. A za sportem to nie przepadam :p Zielenino lubna nie jestem zresztą jestem strasznie wybredna i bardzo dużo rzeczy nie lubię :p
Mimi Ty mi nie zazdrość ,bo u Ciebie raz dwa poleci.
I następna zazdrosnica Ka :D Jak ja widzę jakie Wy przepisy robicie to ja Wam zazdroszczę bo pewnie jakbym tak jadła to by waga szybciej leciała :p Ale chyba wolę jeść jak jem i wolniej tracić te kilogramy;)
A dziś jedziemy po buty młodemu ,bo w tygodniu nie ma kiedy i strajkuje nie gotuje i będzie pizza :p

reklama
Agunia, zostaje mi mieć nadzieję, że mój metabolizm też zmieni się kiedyś w taki sposób [emoji16] zwykle zmieniał się powoli, ale na gorsze. Mogłam niedużo jeść i to normalnych rzeczy, nie jakiś fastfoodziaków czy słodyczy, i tyć :/ ostatnio jest sukces, jak się nie głodzę i waga stoi [emoji23]

Miłego wypadu zakupowo-obiadowego! [emoji4] My dziś śmigamy do moich rodziców, więc gotowanie też mam z głowy [emoji4]

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Ka, przez negatywny test, a w zasadzie nie na sam test, tylko na moje rozmarzenie się już jeszcze przed tym testem [emoji14] jak jestem zła,łatwiej mi ograniczyć jedzenie [emoji16] ale humor mi się poprawił, bo dostaliśmy wieści od jednej pary, która od nas adoptowała jedną kicię, wszystko z nią dobrze, a to zawsze miód na moje serce [emoji4]

Mimi, po znieczuleniu też jest ponoć inaczej z apetytem. W sensie w pierwszych godzinach/dniach po. Ważne, że nie masz teraz znaczącego nadbagażu, bo pewnie o wiele ciężej byłoby wrócić do codzienności, takiej w wymiarze praktycznym. A wygląd potrzebuje jeszcze trochę czasu [emoji9] jak coś to będę tu dalej spamować przepisami [emoji16]

O tak... przepisy mile widziane [emoji5]

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

Colorado ja na diecie kopenhaskiej co tam się je zielenine i kawałeczki mięsa bez przypraw potrafiłam przytyć 5kg w 13dni :p
Wypad się udał młody zadowolony buty na zimę ma jak już byliśmy w decathlonie to kupiłam leginsy i zamiast 3xl jak do tej pory kupiłam L i bez problemu weszłam :D

Colorado ja na diecie kopenhaskiej co tam się je zielenine i kawałeczki mięsa bez przypraw potrafiłam przytyć 5kg w 13dni [emoji14]
Wypad się udał młody zadowolony buty na zimę ma jak już byliśmy w decathlonie to kupiłam leginsy i zamiast 3xl jak do tej pory kupiłam L i bez problemu weszłam :D
Super zmiana rozmiaru!!!!
Kochana czekamy na jakąś motywujaca fotkę [emoji1]

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

Agunia, brawo :) :) :) po cichu liczę, że w ciąży mi się pozmienia tak jak Tobie :)

A propos ciąży, w moim bliskim otoczeniu co chwilę ktoś ogłasza radosną nowinę... Cieszę się ich szczęściem, ale po cichu boję się, że sama tego nie zaznam. Kobieta jest dziwną istotą jednak. Przez lata nie chciałam dzieci, a jak już mi się zachciało to na już :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ka, u mnie jakiejś plagi w otoczeniu nie ma, dobra kumpela jedynie. Większość już dzieciata [emoji14]Za to teściowa co jakiś czas wrzuca bardzo istotne informacje, typu "syn mojej koleżanki to już drugie ma w drodze" [emoji14]

Głupio mi przyznać, ale przez to mniej chętnie widuję się z kumpelą. W sensie teraz, gdy jest w ciąży. No i może kilka innych rzeczy do tego tego :/

Generalnie widzę, że jest przepaść między dzieciatymi i nie-dzieciatymi. Przynajmniej u nas wśród znajomych bliższych i dalszych. Dzieciaci spotykają się głównie z dzieciatymi [emoji16]

Nie wiem jak znajdę motywację na następny cykl, jeszcze się nie otrzepałam po tym :/ ehh przydałby się jakiś miły wyjazd, zmienić otoczenie, wyluzować i zaszaleć ...

Ka, przynajmniej nie jesteś przeorana dłuższymi staraniami, na pewno uda Wam się szybciutko [emoji9]

Agunia, nic tak nie cieszy chyba w chudnięciu, jak te mniejsze ciuchy [emoji16] ja póki co z rozmiaru spodni opięte 50 zeszłam na luźnawe 48.
W decathlonie mają fajną rozmiarówkę, lubię tam sobie też coś kupić, łudząc się, że do sportu, a potem w tym po domu człapię [emoji23]

Co do diet tak restrykcyjnych, to zawsze podziwiam osoby, które są w stanie się tego trzymać. Jeszcze w liceum moja dobra koleżanka stosowała właśnie tą dietę, chudła tyle ile chciała. Ale po kilku miesiącach waga jej wracała. No ale co ona miała do zrzucenia, jakieś 5-7kg i to jeszcze wg niej, bo wg mnie laska z niej była [emoji16]

Ja nie znoszę takich diet cud.... przez nie doprowadzilam się do obecnej wagi.... Ale człowiek był młody i głupi :D

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

reklama
Pochwalę się ze dziś waga pokazała 0.20kg mniej niż waga przed ciążą [emoji16][emoji123][emoji123][emoji123]

Dziś zdjęcie szwów.... boję się [emoji23]

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

Do góry