reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grupa wsparcia wagi ciężkiej

Colorado, to było pierwsze podejście i o dziwo udane. Wcześniej nie robiłam, bo nie tolerowałam płynnych żółtek a ostatnio mi się zmieniło [emoji16] w ogóle lubię bardzo gotować i piec, więc teraz jak mam wolne to kombinuję a dziś bez polotu - kanapka z razowego.z szynką i ogórek zielony :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja bym chętnie pofantazjowała ze śniadaniami, ale brak możliwości.
Na pierwsze śniadanie zjadam zwykle jogurt z musli (dodaję je sama). A na drugie kanapka, sałatka czy jakiś miszmasz .
Dzisiaj zjem bułkę grahamkę i serek wiejski lekki.

zem3ha00c8ymi2vu.png

l22nio4pq4aihh5l.png

Ka, bo Ty masz dar! [emoji1]Ja mam straszne ułomności manualne, serio. Ostatnio oglądałam filmiki na yt jak zrobić sobie francuza na głowie, no i przez godzinę nie dałam rady, aż mi ręce zemdlały [emoji14] a co dopiero jajeczko tak wyobracać zgrabnie [emoji23]
Żółtek płynnych też długo nie lubiłam, z rok temu zaczęłam dopiero jeść jajka na miękko :) a jajko sadzone jak robię to smażę z 2 stron do tej pory[emoji23]
Jakieś plany na to wolne masz/macie? :)

Edysiek, u mnie śniadania też bez polotu zwykle, bo jestem głodna jak wilk rano i nie mam cierpliwości czekać na cokolwiek, kanapki najszybsze [emoji1] ewentualnie jajko na miękko, ale częściej mężowi robię, on bardzo jajeczny [emoji1]

Próbuję jeść 6 posiłków dziennie, ciężka sprawa, bo nie jestem tak często głodna [emoji33]

Dziś na wadze bez zmian, co uznaję za sukces, zwłaszcza, że rozpoczęłam kolejny tc [emoji23]

8une3e3kck8m6mea.png

Kasia dajesz radę! Ja bym też nie wytrzymała także Mimi nie jesteś sama:*
A ze mną jest jeszcze gorzej bo jak nic słodkiego nie ma to sobie robie sama!!! Pisałam jakiś czas temu o batonikach,dziś zrobiłam kolejną porcje bo wszystkim nam zasmakowały... Jestem beznadziejnym przypadkiem...

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja wczoraj upiekłam murzynka

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

Colorado to brawo Ty. Sukces i to nie mały :)

Mimi za mną chodzi placek ala keks tyle że zamiast orzechów idą jabłka. Może w niedzielę upiekę. Część dam rodzicom a resztę mężowi do pracy zapakuje żeby miał do kawy. Niech wiedzą że dobra żona ze mnie ;).

Ja też najczęściej na śniadanie jem kanapki, później jakiś owoc, zupa, drugie danie - dziś potrawka z indyka z ryżem albo kaszą, później znowu owoc i na kolację albo serek wiejski z wędlina i kromka chleba albo płatki kukurydziane :)

Colorado super. Dzidzia niech rośnie, a Ty nie [emoji6]

Ciężko tak od razu zrezygnować z wielu rzeczy. A może nie w tym rzecz? Ja na razie niemal zrezygnowałam z cukru i ograniczyłam białą mąkę.
Ale jest wiele produktów nad którymi się zastanawiam jeść czy nie jeść. A może jakieś zdrowe zamienniki. Czasem zgłupieć idzie.

Ale w kupie siła.
Wiemy już jakie tłuszcze lepsze.

Ale np. co z serem. Na pewno biały dobry. A żółty? Nie jeść wcale?

A mleko tylko chude?

Potem inne produkty weźmiemy pod lupkę.

zem3ha00c8ymi2vu.png

l22nio4pq4aihh5l.png

Edysiek, z roku na rok odchodzi się od eliminacji tłuszczów w diecie. Myślę, że najsensowniej jeść wszystko ale w niewielkich ilościach, więc np plasterek sera żółtego 3 razy w tygodniu Cię nie zrujnuje. Ja teraz muszę ograniczyć nabiał, ale to ze względu na problemy ze skórą.

Kasia, fajny masz system jedzenia, oby tak dalej! A ciasto najlepiej upiec i rozdać [emoji16]

Colorado, brawo! Oby taki wynik jak najdłużej Mi dietetyk teraz kazała jeść 4, chyba, że w weekend późno wstaję, to 3 posiłki dziennie warte ok 1600kcal. Zobaczymy jak moja szalona insulina na to zareaguje [emoji16]

Colorado, to było pierwsze podejście i o dziwo udane. Wcześniej nie robiłam, bo nie tolerowałam płynnych żółtek a ostatnio mi się zmieniło [emoji16] w ogóle lubię bardzo gotować i piec, więc teraz jak mam wolne to kombinuję a dziś bez polotu - kanapka z razowego.z szynką i ogórek zielony :)

Ja też lubię ale teraz czasu brak...

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

Colorado super. Dzidzia niech rośnie, a Ty nie [emoji6]

Ciężko tak od razu zrezygnować z wielu rzeczy. A może nie w tym rzecz? Ja na razie niemal zrezygnowałam z cukru i ograniczyłam białą mąkę.
Ale jest wiele produktów nad którymi się zastanawiam jeść czy nie jeść. A może jakieś zdrowe zamienniki. Czasem zgłupieć idzie.

Ale w kupie siła.
Wiemy już jakie tłuszcze lepsze.

Ale np. co z serem. Na pewno biały dobry. A żółty? Nie jeść wcale?

A mleko tylko chude?

Potem inne produkty weźmiemy pod lupkę.

zem3ha00c8ymi2vu.png

l22nio4pq4aihh5l.png
Moim zdaniem można wszystko ale oby z umiarem i oby mieściło się w kaloriach i makro. Jak to ostatnio prZeczytałam na jednej z grup: nie tucza nas rzeczy a nadmiar kalorii [emoji5]

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

reklama
Edysiek, z roku na rok odchodzi się od eliminacji tłuszczów w diecie. Myślę, że najsensowniej jeść wszystko ale w niewielkich ilościach, więc np plasterek sera żółtego 3 razy w tygodniu Cię nie zrujnuje. Ja teraz muszę ograniczyć nabiał, ale to ze względu na problemy ze skórą.

Kasia, fajny masz system jedzenia, oby tak dalej! A ciasto najlepiej upiec i rozdać [emoji16]

Colorado, brawo! Oby taki wynik jak najdłużej Mi dietetyk teraz kazała jeść 4, chyba, że w weekend późno wstaję, to 3 posiłki dziennie warte ok 1600kcal. Zobaczymy jak moja szalona insulina na to zareaguje [emoji16]

1600 to mało [emoji32][emoji32][emoji32][emoji32]
Twój organizm będzie glodowal. ...

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

Do góry