reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grupa wsparcia wagi ciężkiej

reklama
Pierś kroję w takie cienkie plastry, przyprawiam. Na patelnie ceramiczną (nie mam grillowej) daje śladowe ilości oleju i smaże po kilka minut z dwóch stron.
Można użyć gotowego papirusa, wtedy bez tłuszczu się robi.

zem3ha00c8ymi2vu.png

l22nio4pq4aihh5l.png
 
Tylko nie kupujcie "pomysłu na... pierś w papirusie". Też myślałam, że robię zdrowo a w tym papirusie jest masa syfu z tłuszczem palmowym na czele. Lepiej zrobić na zwykłym oleju rzepakowym.

Edysiek, wino dobre na trawienie ;)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
 
Dziewczyny, do smażenia to tłuszcze zwierzęce, co kto tam lubi. Na roślinnych się nie smaży. A przynajmniej nie powinno ze względu na niski punkt dymienia. Ja smażę jak już to na ociupinie masła klarowanego lub oleju kokosowym, jak smak masła mi nie pasuje do dania [emoji6]

8une3e3kck8m6mea.png
 
Masła klarowanego używam też. A jaki tłuszcz zwierzęcy? Smalec? Śmierdzi mi [emoji53]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
 
Masła klarowanego używam też. A jaki tłuszcz zwierzęcy? Smalec? Śmierdzi mi [emoji53]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Masło klarowane to już tłuszcz zwierzęcy ;) smalce też są ok, ja ich też nie używam, bo mi trupem śmierdzą [emoji23]

Ja też używam masła klarownego. Ale jak smaże kotlety, czy ryby to używam oleju rzepakowego, bo to za drogi interes dla mnie [emoji6]

To moja kolacja

1516043075-69023967c2a912c1-aaaaaa.jpeg


zem3ha00c8ymi2vu.png

l22nio4pq4aihh5l.png

Nooo drogie jest, ale u nas mało rzeczy w panierkach jemy, więc wystarczy dobra patelnia + minimalna ilość masła :) takiego typowego kotleta to może raz w miesiącu robimy, i to o dziwo jak mnie najdzie, nie męża, bo on woli bezpanierkowo mięso [emoji1]

8une3e3kck8m6mea.png
 
No smalec cuchnie :D

Edysiek, dobrze Ci idzie. Ja dziś na kolację sałatka: mix sałat, pierś z kurczaka i ser kozi :)

Colorado, w czym panierujesz?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
 
No smalec cuchnie :D

Edysiek, dobrze Ci idzie. Ja dziś na kolację sałatka: mix sałat, pierś z kurczaka i ser kozi :)

Colorado, w czym panierujesz?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Jak panieruję to w zwykłej bułce tartej niestety, albo jak mam swoją zrobioną to z ciemnego razowego pieczywa bulka tarta, tylko ona juz taka smaczna nie jest :)

A fajne panierki są jeszcze z otrębów, wiórków kokosa albo płatków migdałów. Tylko wtedy chwilę na patelni na masełku podsmażam, a potem przekładam do naczynia żaroodpornego i w piekarniku pod przykryciem dopiekam. Inaczej to panierka spalona, albo mięso surowe [emoji23] do kurczaka i indyka idealnie te panierki pasują :)

8une3e3kck8m6mea.png
 
reklama
A ja polecam panier z cieciorki, w niektórych sklepach można kupić i jest prawie normalny kotlet :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
 
Do góry