reklama
Edysiek
odkrywca
Pierś kroję w takie cienkie plastry, przyprawiam. Na patelnie ceramiczną (nie mam grillowej) daje śladowe ilości oleju i smaże po kilka minut z dwóch stron.
Można użyć gotowego papirusa, wtedy bez tłuszczu się robi.
Można użyć gotowego papirusa, wtedy bez tłuszczu się robi.


Ka.2606
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 24 Kwiecień 2017
- Postów
- 2 903
Tylko nie kupujcie "pomysłu na... pierś w papirusie". Też myślałam, że robię zdrowo a w tym papirusie jest masa syfu z tłuszczem palmowym na czele. Lepiej zrobić na zwykłym oleju rzepakowym.
Edysiek, wino dobre na trawienie
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Edysiek, wino dobre na trawienie
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Colorado1989
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 30 Czerwiec 2017
- Postów
- 5 200
Dziewczyny, do smażenia to tłuszcze zwierzęce, co kto tam lubi. Na roślinnych się nie smaży. A przynajmniej nie powinno ze względu na niski punkt dymienia. Ja smażę jak już to na ociupinie masła klarowanego lub oleju kokosowym, jak smak masła mi nie pasuje do dania [emoji6]

Edysiek
odkrywca
Ja też używam masła klarownego. Ale jak smaże kotlety, czy ryby to używam oleju rzepakowego, bo to za drogi interes dla mnie [emoji6]
To moja kolacja
To moja kolacja



Colorado1989
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 30 Czerwiec 2017
- Postów
- 5 200
Masło klarowane to już tłuszcz zwierzęcyMasła klarowanego używam też. A jaki tłuszcz zwierzęcy? Smalec? Śmierdzi mi [emoji53]
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja też używam masła klarownego. Ale jak smaże kotlety, czy ryby to używam oleju rzepakowego, bo to za drogi interes dla mnie [emoji6]
To moja kolacja
![]()
![]()
![]()
Nooo drogie jest, ale u nas mało rzeczy w panierkach jemy, więc wystarczy dobra patelnia + minimalna ilość masła

Colorado1989
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 30 Czerwiec 2017
- Postów
- 5 200
No smalec cuchnie
Edysiek, dobrze Ci idzie. Ja dziś na kolację sałatka: mix sałat, pierś z kurczaka i ser kozi
Colorado, w czym panierujesz?
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Jak panieruję to w zwykłej bułce tartej niestety, albo jak mam swoją zrobioną to z ciemnego razowego pieczywa bulka tarta, tylko ona juz taka smaczna nie jest
A fajne panierki są jeszcze z otrębów, wiórków kokosa albo płatków migdałów. Tylko wtedy chwilę na patelni na masełku podsmażam, a potem przekładam do naczynia żaroodpornego i w piekarniku pod przykryciem dopiekam. Inaczej to panierka spalona, albo mięso surowe [emoji23] do kurczaka i indyka idealnie te panierki pasują

reklama
Podziel się: