reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grupa wsparcia wagi ciężkiej

reklama
Pierś kroję w takie cienkie plastry, przyprawiam. Na patelnie ceramiczną (nie mam grillowej) daje śladowe ilości oleju i smaże po kilka minut z dwóch stron.
Można użyć gotowego papirusa, wtedy bez tłuszczu się robi.

zem3ha00c8ymi2vu.png

l22nio4pq4aihh5l.png
 
Tylko nie kupujcie "pomysłu na... pierś w papirusie". Też myślałam, że robię zdrowo a w tym papirusie jest masa syfu z tłuszczem palmowym na czele. Lepiej zrobić na zwykłym oleju rzepakowym.

Edysiek, wino dobre na trawienie ;)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
 
Dziewczyny, do smażenia to tłuszcze zwierzęce, co kto tam lubi. Na roślinnych się nie smaży. A przynajmniej nie powinno ze względu na niski punkt dymienia. Ja smażę jak już to na ociupinie masła klarowanego lub oleju kokosowym, jak smak masła mi nie pasuje do dania [emoji6]

8une3e3kck8m6mea.png
 
Masła klarowanego używam też. A jaki tłuszcz zwierzęcy? Smalec? Śmierdzi mi [emoji53]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
 
Masła klarowanego używam też. A jaki tłuszcz zwierzęcy? Smalec? Śmierdzi mi [emoji53]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Masło klarowane to już tłuszcz zwierzęcy ;) smalce też są ok, ja ich też nie używam, bo mi trupem śmierdzą [emoji23]

Ja też używam masła klarownego. Ale jak smaże kotlety, czy ryby to używam oleju rzepakowego, bo to za drogi interes dla mnie [emoji6]

To moja kolacja

1516043075-69023967c2a912c1-aaaaaa.jpeg


zem3ha00c8ymi2vu.png

l22nio4pq4aihh5l.png

Nooo drogie jest, ale u nas mało rzeczy w panierkach jemy, więc wystarczy dobra patelnia + minimalna ilość masła :) takiego typowego kotleta to może raz w miesiącu robimy, i to o dziwo jak mnie najdzie, nie męża, bo on woli bezpanierkowo mięso [emoji1]

8une3e3kck8m6mea.png
 
No smalec cuchnie :D

Edysiek, dobrze Ci idzie. Ja dziś na kolację sałatka: mix sałat, pierś z kurczaka i ser kozi :)

Colorado, w czym panierujesz?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
 
No smalec cuchnie :D

Edysiek, dobrze Ci idzie. Ja dziś na kolację sałatka: mix sałat, pierś z kurczaka i ser kozi :)

Colorado, w czym panierujesz?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Jak panieruję to w zwykłej bułce tartej niestety, albo jak mam swoją zrobioną to z ciemnego razowego pieczywa bulka tarta, tylko ona juz taka smaczna nie jest :)

A fajne panierki są jeszcze z otrębów, wiórków kokosa albo płatków migdałów. Tylko wtedy chwilę na patelni na masełku podsmażam, a potem przekładam do naczynia żaroodpornego i w piekarniku pod przykryciem dopiekam. Inaczej to panierka spalona, albo mięso surowe [emoji23] do kurczaka i indyka idealnie te panierki pasują :)

8une3e3kck8m6mea.png
 
reklama
A ja polecam panier z cieciorki, w niektórych sklepach można kupić i jest prawie normalny kotlet :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
 
Do góry