reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grupa wsparcia wagi ciężkiej

Ja dziś nie mam się czym pochwalić, nic koszernego dziś nie zjadłam :D i nie jestem z siebie dumna :(

Ale Mimi zrobiła mi smaka na kanapkę z jajkiem na twardo, i chyba poczynię stosowne przygotowania :D

8une3e3kboxodwaq.png

reklama
Cześć dziewczyny :) chciałam spytać czy mogę dołączyć. Co prawda nie zmagam się z bardzo dużą liczba nadprogramowych kilogramów, ale kozaczki się nie dopinają. Urodziłam córkę w październiku, co prawda wszystko z ciąży zleciało, przytyłam 5 kg, ale z przed ciąży mam nadprogramowy bagaż 13 kg, chciałabym zrzucić 10, ale silnej woli mi trochę brak. Zakupiłam płytę Chodakowskiej i dzisiaj zaczynam dietę. Mimo kp kilogramy zlatywać nie chcą :)

Cześć dziewczyny :) chciałam spytać czy mogę dołączyć. Co prawda nie zmagam się z bardzo dużą liczba nadprogramowych kilogramów, ale kozaczki się nie dopinają. Urodziłam córkę w październiku, co prawda wszystko z ciąży zleciało, przytyłam 5 kg, ale z przed ciąży mam nadprogramowy bagaż 13 kg, chciałabym zrzucić 10, ale silnej woli mi trochę brak. Zakupiłam płytę Chodakowskiej i dzisiaj zaczynam dietę. Mimo kp kilogramy zlatywać nie chcą :)
Hej Magda :) zapraszamy, w kupie - że tak brzydko powiem - raźniej [emoji16]

Podziwiam zapał do odchudzania przed świętami :) moim osobistym celem - też nie mało ambitnym w mojej ocenie - jest to, aby nie przytyć do nowego roku [emoji23][emoji23][emoji23]

8une3e3kboxodwaq.png

Cześć dziewczynki, hej Magda :)

Po weekendowych szaleństwach wróciło mi półtora kg ale myślę, że to woda i do końca tygodnia zejdzie :) też staram się podejść do sprawy tak, żeby nie przytyć w święta [emoji16]

Byłam wczoraj u dietetyka i powiem Wam, że coś z nią jest nie tak. Niby miła i sympatyczna, a wracam od niej zdołowana i ryczę cały dzień... już drugi raz ro samo. Także jestem na etapie poszukowania kogoś innego, ale pójdę już w styczniu, a na razie pilnuję niskiego IG.

A jak u Was?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Oj, Ka, a co ten babsztyl takiego mówi?

Te 1,5 kg to na pewno nie tłuszczyk, co najwyżej woda i zawartość kiszek :)

U mnie weekend grzeszny nieco, wczoraj też, bo mój tato miał imieniny... No i ten... Staram się wybierać zawsze coś dla siebie dobrego, ale zwykle na wyjściu ciężko mi ilość kontrolować :/

Ostatnio zrobiłam porządek i wszystkie białe makarony i ryże wywiozłam rodzicom, a w szafce są już tylko pełnoziarniste rzeczy :) i teraz już nie ma mnie co kusić. Słodyczy, poza czekoladami też już nie ma :)

8une3e3kboxodwaq.png

Ka ja już zwatpilam w dietetyków. Szkoda na nich pieniędzy. Lepiej za tą kwotę kupić sobie zdrowe jedzonko.... oni nic nowego nam nie powiedzą [emoji5]

Colorado brawo za porządki [emoji4]
A jakich mąk używasz?

Właśnie wzięłam pierwszą tabletkę sioforu.

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

Ka ja już zwatpilam w dietetyków. Szkoda na nich pieniędzy. Lepiej za tą kwotę kupić sobie zdrowe jedzonko.... oni nic nowego nam nie powiedzą [emoji5]

Colorado brawo za porządki [emoji4]
A jakich mąk używasz?

Właśnie wzięłam pierwszą tabletkę sioforu.

f2wl2n0a5jm4l1ng.png
Brawo Mimi :)

A mąki używam głównie owsianej. Robię z niej naleśniki, racuchy, ciasto do kawy nawet, moja mama kruchy spód do sernika z niej nawet zrobiła :D
Ma mega przyjemny smak :)

Przy IO najgorsza jest ziemniaczana i zwykła pszenna.

8une3e3kck8m6mea.png

reklama
Tadam! A to dziś nasz obiad :)

1513696374-1356093aa7f7842d-aaaaaa.jpeg

spaghetti razowe z oliwą z oliwek, resztkową kiełbasą, oliwkami, majerankiem, czosnkiem i papryczką peperoncini i parmezanem :)

8une3e3kck8m6mea.png

Do góry