reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grupa wsparcia wagi ciężkiej

Agunia, ślicznie wyglądasz :)

Ja mam budowę coś między gruszką i klepsydrą i też nie we wszystkim wyglądam dobrze :/

Ka, super, gratuluję! Na pewno dodaje skrzydeł :)

Mimi, obczaję te rajstopy też, muszę zapasy uzupełnić :D

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Edysiek, no bez auta jak bez ręki. My teraz ponad 3 mce byliśmy bez auta, ale na szczęście już mamy :) cieszę się podwójne, jak spojrzę na aurę za oknem :D

Edysiek leki działają na tyle, że go przynajmniej nie swędzi. Ma już całe dłonie i stopy w chrostach. Cieszę się, że u Was już po:) I jak to teraz wygląda? Synek koleżanki dość kiepsko przeszedł chorobę...Z chrostami z dłoni zeszła mu skóra i paznokcie,Biedactwo:(
Heh,my bez samochodu;p Nie jest łatwo i czasem korzystamy z Ubera lub prosimy mojego tatę o pomoc ale da się;p To jest dość zabawne że osoby które mają auta nie wyobrażają sobie jak można żyć bez samochodu;) Mąż robi prawo jazdy dopiero,namawia mnie ale ja czuję że to nie dla mnie(te ronda i inni współkierowcy trąbiący i rzucający przekleństwami w kierunki mniej wprawnych jednostek,brrr )

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

Zuza, bo łatwo można się przyzwyczaić do wygody. Dla mnie przez ostatnie 3 mce jak nie mieliśmy auta to najbardziej problematyczne były zakupy :D chodziłam częściej po mniejsze.
Jeszcze jak Edysiek pisze, że mieszka na wsi, to już w ogóle :)

Zawsze można się zdecydować na zrobienie prawka, chodzi o to, żebyś Ty sama tego chciała :) ja też dość późno robiłam prawko. Tzn pierwsze podejście miałam typowo tuż po 18tce, ale tak się zraziłam, że potem dopiero mając 24 lata doprowadziłam sprawę do końca :)

A baranów wszędzie jest pełno :D na drodze też. Każdy każdemu coś chce udowodnić, że ma lepiej i oczywiście jest lepszy :) aczkolwiek muszę powiedzieć, że na śląsku pod tym względem źle nie jest, czasem w szoku jestem jak wyjeżdżam gdzieś dalej :/

Choroby różnie się przechodzi. Tak jak z ospą, jedni mają masę blizn, inni prawie w cale... mam nadzieję, że Dominik przejdzie to lekko i bez konsekwencji :) i też nie miałam bostonki, ani nie pamiętam, żeby inne dzieci miały ...

Dziewczyny, muszę się Wam wyżalić :( czuję się jak pryszczaty kaszalot :( po tym duphastonie to tyle rewelacji z cerą mi się robi, że nie wiem jak sobie z tym radzić... Macie jakieś patenty na zamknięte zaskórniki? :( Nawet makijaż nie maskuje tego dobrze, bo wypukłość pozostaje :/

Colorado, wydaje mi się, że maseczki z gliny pomagają. A najlepiej do kosmetyczki na oczyszczanie :)

Idę dziś do dietetyka, trzymajcie kciuki, żeby była sensowna :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ka trzymam kciuki [emoji5][emoji110][emoji110]
Daj znać jak było.

Colorado ja w ciąży miałam masę krostek. Teraz zaczęłam używać jakiś maseczek oczyszczających ale chyba muszę się wybrać do kosmetyczki.

Muszę Wam się pozalic. W sobotę syn dostał ptasie mleczko i zjadłam 2... Ale jak to ze mną bywa jak już zasmakowalam to zjadłam więcej słodyczy.... [emoji46]
Wczoraj bez słodyczy ale jakiś taki ten dzień.... obiad u mamy - mięso i ziemniaki z sosem....
Dziś na wadze prawie kilo więcej od piątkowej wagi [emoji35][emoji35][emoji35]
Zapisałam się na jutro do lekarza. Ciekawa jestem czy wydebie jakieś skierowanie na badania czy będę musiała znów wszystko robić prywatnie....

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

Mimi, zasada nr 1 - nie ważymy się po weekendzie :D trzeba dać sobie chwilę na spalenie grzeszków. Myślę, że badania powinnaś dostać, tylko mów wptost. A do internisty idziesz?

Mimi, zasada nr 1 - nie ważymy się po weekendzie :D trzeba dać sobie chwilę na spalenie grzeszków. Myślę, że badania powinnaś dostać, tylko mów wptost. A do internisty idziesz?

Tak. Póki co do internisty.
Chciałabym na krzywą cukrowa i tsh

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

Mimi jak spoko lekarz to powinien dać.

Ka trzymam kciuki za rozsądną dietę.

Zuza mojej schodzi skóra z dużego palca na stopie. I oby na tym się skończyło.
Ona najwięcej krostek miała na stopach.
Dzisiaj już poszła do przedszkola.

A samochód kupiliśmy drugi. Bo oboje jesteśmy mobilni i ciężko nam było.
Mąż kupił sobie wymarzoną terenówkę z napędem 4×4.

Ja słodyczy mogę nie jeść. Ale jedzenia jako takiego nie potrafię ograniczyć. Po prostu kocham jeść [emoji55]

Napisane na SM-J320F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mimi, myślę, że Ci da. Ja się do mojej wybieram w styczniu z bardzo długą listą :D

A ja po dietetyku, babka ogólnie spoko, bardzo profesjonalna - jest dietetykiem klinicznym. Potwierdziła mi IO i tak będzie mnie prowadzić. Robiłam analizę składu ciała. Oczywiście masakryczna ilość tkanki tłuszczowej, ale okazało się, że wody i ... mięśni też mam za dużo [emoji23][emoji23][emoji23]

Najpierw kazała się odkwasić, więc od jutra do niedzieli jestem na samej kaszy, warzywach i owocach. Od poniedziałku wprowadzam drób i biały ser. Za 2 tygodnie kontrola. Trzymajcie kciuki :)

Do góry