reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grupa wsparcia wagi ciężkiej

Ka, super, że dietetyk fajna :) ja niestety nie do końca jestem przekonana o kompetencjach dietetyków.

Mimi, tak jak mówi Ka, nie wchodzi się na wagę po weekendzie. Osobiście dodałabym do tego kilka dni przed okresem :D dlatego ja teraz nie wchodzę .... :x
Mi mój internista na nic nie daje skierowań. Wychodzi z założenia, że to prywatny lekarz chce takich badań dla pacjenta, to pacjent te badania też prywatnie powinien sobie zrobić.... Zresztą, chodzę do niego raz na dwa lata [emoji14]

Edysiek, witam w klubie :D słodycze tyle o ile, większy problem mam z węglowodanami i tłuszczami (kocham sery...) :/ I jak tu dietę trzymać, jak tyle smacznych rzeczy jest? :(

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Wiesz co, ta chyba kompetencje ma, bo jest też diagnostą i skupia się na zdrowiu raczej niż na chudnięciu. Nie jest fit bloggerką internetową ;) jak na razie to potrzebuję od Was kopa, bo jestem dziś zdołowana i zniechęcona.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja po sobotniej akcji oczywiście pozwalam sobie... eh na dodatek byłam u dentysty. Musiała włożyć opatrunek w zebodol bo ciągle bardzo bolało. Jutro też mam przyjść... więc jem same rzeczy które są dość rzadkie. Jogurty, budyń, kisiel... eh jak nic w tym tygodniu wyjdę jeszcze na plus bardziej niż byłam

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

Jak tam ząb Mimi? Lepiej trochę? Jak boli to nie ma rady, to co jesz jest najlepsze. Odrobisz w przyszłym tygodniu.

Ja od dziś się oczyszczam, czyli przede mną tydzień warzywno-owocowo-kaszowy. Miało być od wczoraj ale miałam mega kryzys, przepłakałam pół dnia i pociesziałam się słodyczami :(

Byłam u dentystki i już 2 razy zakładała mi opatrunek z antybiotykiem. Wczoraj niby już nie bolało a dziś od Nowa ból :/ wyczulam tam dziś jakas ostra zaderke jakby kawałek zęba został... no i jutro znow musze isc :/

U mnie jedzeniowo masakra więc w tym tyg. Nawet się nie waze. ...
Naszykowalam sobie stepper i miałam dziś poćwiczyć.... nie pocwiczylam :/

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

Ka, no to ta dietetyk może faktycznie da radę :) ja szukałam wielokrotnie w mojej okolicy kogoś sensownego, ale bez skutku. Weź się w garść, jak się oczyścisz owockami i kaszą to już najgorsze pewnie będzie już za Tobą :*

Też mam kryzys kochana :( moje myśli krażą wokół frytek. Ale póki co, poza jednym razem, trzymam się zdala od zamrażarek w sklepach :) ale i placki ziemniaczane się trafiły... I wpadam znowu w błędne koło: już tyle zawaliłam, po co wracać do diety na serio, jem gorzej, czuję się gorzej, mam wszystko w d*** :/

Ale zdołowana i zła też jestem :/ nic nie jest jak powinno i to mnie cały czas rozstraja :/

Mimi, współczuję Ci. Musi to być mega ból :( oby jak najszybciej Ci to zaleczyli :* z wagą to o ile nie zjadasz całej wanny tego budyniu to nie powinno być źle ;) a coś jeść musisz przecież :)

Colorado, wiem doskonale o czym mówisz. Najgorzej raz odpuścić, a potem już idzie lawinowo. A potem dół. Trzeba sobie jakoś tłumaczyć, że to co robię jest dla mnie lepsze niż patelnia placków ziemniaczanych i robię to dla siebie, swojego zdrowia i przyszłego maluszka. Po to też poszłam do psychodietetyka, żeby mnie nastawiła na myślenie, że jedzenie to tylko paliwo a nie nagroda... ciężki (dosłownie [emoji12]) to jest temat...

Ka, no dokładnie. W dobre dni faktycznie wychodzę z założenia, że dietą się leczę i dbam o siebie. Ale w zły dzień... No to wiesz :(

Odebrałam dziś wyniki badań. Przy diecie z niskim IG (wtedy jeszcze bez odstępstw) insulina mi wzrosła, mam 20. Jestem taka rozczarowana i nie wiem o co chodzi :( jutro mam wizytę u endo, może coś wymyśli. Spytam go może o jakiegoś ogarniętego dietetyka, bo ja już nie mam sił :( nie chcę cukrzycy i wszystkiego co z nią związaną.

Ka, no i mam nadzieję, że ci specjaliści Ci pomogą, czasem takie wsparcie faktycznie jest potrzebne :)

reklama
O matko, no to faktycznie kiepsko. Może przepisze Ci metforminę? Czy bierzesz? A sport jakiś jest? Bo to też obniża. Mam nadzieję, że Cię endo naprowadzi. Poszukaj koło siebie dietetyka klinicznego. Ja zawsze robię casting na znanylekarz.pl :)

Do góry