reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grupa wsparcia wagi ciężkiej

Oczekująca jak się dziś czujesz? Przytulam bardzo mocno i całym serduszkiem jestem z Tobą :* :* :*
Co do mojego męża najlepszy przykład z dziś wstałam o 5 żeby się umyć pomalować itd wykąpałam się zaczynam się malować i słyszę że Michaś płacze nie minęło 5minut Aguś przyjdź ,bo ja nie wiem co on chce no to lecę na górę przytuliłam poglaskalam śpi, zeszłam na dół znów się przebudził ojca zobaczył i ryk i znów lecę i tak ze 4 razy. Udało mi się w ratach pomalować uczesać młodemu do szkoły śniadanie ogarnąć i o 6 znów płacz i Michaś siedzi w łóżeczku przytuliłam i przespał do 9.Dlatego odkładam ten szpital bo wiem że nie da rady i wszystko zrzuci na Kacpra.
Ja dziś kupiłam 6 opakowań mąki na chlebek i piekę kolejne dwa dziś :)Nawet Michaś wcinam chlebek i mówił mniam mniam :D Teściowa mi powiedziała ,że lepszy niż ze sklepu i kiedy znów będę piekła ,bo taki dobry :p Pochwała od niej to jak śnieg na święta niczym cud :D
Wiem że do końca dnia jeszcze daleko ale nie zjadłam jeszcze czekolady dziś! ! Na śniadanie serek waniliowy i pyszny chlebek :)

reklama
Oczekująca jak się dziś czujesz? Przytulam bardzo mocno i całym serduszkiem jestem z Tobą :* :* :*
Co do mojego męża najlepszy przykład z dziś wstałam o 5 żeby się umyć pomalować itd wykąpałam się zaczynam się malować i słyszę że Michaś płacze nie minęło 5minut Aguś przyjdź ,bo ja nie wiem co on chce no to lecę na górę przytuliłam poglaskalam śpi, zeszłam na dół znów się przebudził ojca zobaczył i ryk i znów lecę i tak ze 4 razy. Udało mi się w ratach pomalować uczesać młodemu do szkoły śniadanie ogarnąć i o 6 znów płacz i Michaś siedzi w łóżeczku przytuliłam i przespał do 9.Dlatego odkładam ten szpital bo wiem że nie da rady i wszystko zrzuci na Kacpra.
Ja dziś kupiłam 6 opakowań mąki na chlebek i piekę kolejne dwa dziś :)Nawet Michaś wcinam chlebek i mówił mniam mniam :D Teściowa mi powiedziała ,że lepszy niż ze sklepu i kiedy znów będę piekła ,bo taki dobry [emoji14] Pochwała od niej to jak śnieg na święta niczym cud :D
Wiem że do końca dnia jeszcze daleko ale nie zjadłam jeszcze czekolady dziś! ! Na śniadanie serek waniliowy i pyszny chlebek :)
Rozsypalam sie na milion kawalkow... :(

Mimi, nawet 2-3 będą super! A może spróbujesz znów siofor brać? Zobaczysz że jak znaczniej pilnować jedzenia to od razu poczujesz się lepiej psychicznie, że robisz coś dla siebie [emoji4]
Póki co nie chce go brać. Jak znów pomyślę o tych rewolucjach zoladkowych....
Od dziś staram się ogarnąć papu

Do niego się mówi jak grochem o ścianę .Juz mnie ostatnio wku... i mu powiedziałam ,że był święty spokój jak go nie było a on nic. Czasami się zastanawiam czy to ma jeszcze sens...
Mimi trzymam kciuki :* Ja od jutra też planuje ograniczyć trochę słodycze :)
Colorado zrobiłam chlebek z Twojego przepisu coś pysznego :* Upiekłam z tej mąki co Ty. Aż jestem z siebie dumna mój pierwszy chlebek :)Zobacz załącznik 907467
Piękny!!

Mimi, a powiedz mi, o ile masz ochotę [emoji846], w czym u Ciebie jest problem? Z tym, że po prostu ciągnie Cię do niedietetycznego jedzenia, czy nie masz czasu myśleć i dbać o to, żeby posiłki były ok, a może coś innego?

Agunia, co ten mężu taki niedobry :( na pewno nie jest fajnie nie czuć wsparcia :(

Cieszę się, że chlebuś się udał [emoji846] ja się nim najeść nie mogę, taki pyszny [emoji7] wczoraj piekłam z 2 porcji, 1 chlebek dałam rodzicom [emoji16] na wierzch posypałam jeszcze czarnuszką, ponoć dobra na tarczycę [emoji85]
Ja mam takie kompulsy... Jeśli się już w droze w dietę jest ok... Jeśli tylko skuszę się choćby na okruszek cukierka to już potem leci wszystko... Jem co popadnie, co jest pod ręką... :(
Wiem... Najlepiej nie jeść tego okruszka... No ale ja jak zwykle muszę zawalic... Ostatnio mam bardzo słaba silna wolę i mimo że widzę że że mną coraz gorzej to i tak zre :/

Oczekująca oby lepiej było jutro [emoji8][emoji8][emoji8][emoji8]
Mimi dziękuję [emoji4]Dziś upiekłam kolejne dwa i już jeden zjedli [emoji23]
Mimi u mnie też tak jest jak zjem odrobinę słodkiego to już po mnie .Dziś jestem z siebie dumna przetrwałam dzień bez słodkiego [emoji16]

Mimi, nie jest to łatwe rozwiązanie, ale skuteczne, jak wszystko co jest poza dietą wyrzuci się z domu :) dla dzieciaków coś zdrowego słodkiego można zaproponować :) u mnie to dość dobrze działa zwykle, bo leniwa doopa że mnie i po słodkie do sklepu mi się nie chce lecieć :)

Agusia, u mnie też chleb schodzi na pniu [emoji33] znalazłam tańsza mąkę orkiszową na allegro niż w Lidlu, zamówiłam 4 kilo [emoji16]
Screenshot_2018-10-15-22-31-37-810_pl.allegro.jpg

Załączniki

• Screenshot_2018-10-15-22-31-37-810_pl.allegro.jpg
    Screenshot_2018-10-15-22-31-37-810_pl.allegro.jpg
    40,2 KB · Wyświetleń: 152
reklama
U mnie dziś dobry motywacyjny początek, na śniadanie kurkumowa owsianka na mleku owsianym z orzechami laskowymi i migdałami i rodzynkami [emoji873]️

Owsianka musi u mnie do łask wrócić [emoji16]

Link do: Złota owsianka
IMG_20181016_091758.jpg

Załączniki

• IMG_20181016_091758.jpg
    IMG_20181016_091758.jpg
    70,2 KB · Wyświetleń: 119
Do góry