Oczekujaca123
Fanka BB :)
Ja nawet jajo sadzone robie pod przykryciem kiedys u babci podpatrzylamAaaa taki myk! [emoji1] Będę próbować! O ile znajdę pokrywkę pasującą rozmiarem do patelni [emoji4]
Kilka przepisów na frittatę widziałam właśnie robioną w ten sposób, że podsmażasz na patelni na maśle/oliwie dodatki, wlewasz roztrzepane z mlekiem jajka, podsmażasz chwilę i wrzucasz do piekarnika jeszcze na parę minut no i mi się tak uwidziała frittata ze szpinakiem [emoji7]
Ja nie roztrzepuje jajek i wtedy to chyba szakszuka a jak roztrzepujesz i jest tak wszystko razem to frittata.. tak mysle [emoji14]
Ja zazwyczaj pomidory, cebula, pieczarki czasem cukinia i kukurydza i to podsmazam a potem robie takie wglebienia tyle ile mam jajek i wbijam te jaja , przykrywam i jak zaczynaja sie scinac to odkrywam i gotowe
Oo wyglada to mniej wiecej tak
Link do: Szakszuka z papryką i kiełbasą