reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grupa wsparcia wagi ciężkiej

Aaaa taki myk! [emoji1] Będę próbować! O ile znajdę pokrywkę pasującą rozmiarem do patelni [emoji4]

Kilka przepisów na frittatę widziałam właśnie robioną w ten sposób, że podsmażasz na patelni na maśle/oliwie dodatki, wlewasz roztrzepane z mlekiem jajka, podsmażasz chwilę i wrzucasz do piekarnika jeszcze na parę minut :) no i mi się tak uwidziała frittata ze szpinakiem [emoji7]
Ja nawet jajo sadzone robie pod przykryciem :D kiedys u babci podpatrzylam
Ja nie roztrzepuje jajek i wtedy to chyba szakszuka a jak roztrzepujesz i jest tak wszystko razem to frittata.. tak mysle [emoji14]
Ja zazwyczaj pomidory, cebula, pieczarki czasem cukinia i kukurydza i to podsmazam a potem robie takie wglebienia tyle ile mam jajek i wbijam te jaja , przykrywam i jak zaczynaja sie scinac to odkrywam i gotowe ;)
Oo wyglada to mniej wiecej tak

Link do: Szakszuka z papryką i kiełbasą

reklama
Ja nawet jajo sadzone robie pod przykryciem :D kiedys u babci podpatrzylam
Ja nie roztrzepuje jajek i wtedy to chyba szakszuka a jak roztrzepujesz i jest tak wszystko razem to frittata.. tak mysle [emoji14]
Ja zazwyczaj pomidory, cebula, pieczarki czasem cukinia i kukurydza i to podsmazam a potem robie takie wglebienia tyle ile mam jajek i wbijam te jaja , przykrywam i jak zaczynaja sie scinac to odkrywam i gotowe ;)
Oo wyglada to mniej wiecej tak

Link do: Szakszuka z papryką i kiełbasą
Jeszcze nie jadłam a już lubię :)
A sadzone też zawsze robię pod pokrywką, bo musi być "lejące". Ostatnimi czasy robię niemal codziennie, bo to ulubione jedzenie mojej córki.

A znalazłam taki przepis na fritattę z piekarnika.
Link do: Kulinarne Szaleństwa Margarytki: Frittata

Ostatnia edycja:
A co dziś zajadacie? U mnie dziś rano kanapka z wędliną, serem i jogurtem, do pracy wzięłam jogurt naturalny z brzoskwinią i pestkami dyni, na obiad chilli co czarne, a na kolację chyba sobie ogórkową ugotuję, tylko nie z ziemniakami a z kaszą [emoji4]

Ja szakszukę robię tak jak Oczekująca [emoji4]
Ka, jak z tym okresem masz go? Bo chyba przeoczylam ! ;p

Za to u mnie cisza z @ ... miala przyjsc dzis.. ja wiem to nie spoznienie, ale ja nawet nie czuje jakby miala przyjsc.. w ciazy na 100 nie jestem.. nie wiem co sie dzieje i zaczynam panikowwac ze mialy byc cykle ze staraniami a moj organizm juz swiruje.. ! ;(

A co dziś zajadacie? U mnie dziś rano kanapka z wędliną, serem i jogurtem, do pracy wzięłam jogurt naturalny z brzoskwinią i pestkami dyni, na obiad chilli co czarne, a na kolację chyba sobie ogórkową ugotuję, tylko nie z ziemniakami a z kaszą [emoji4]
U mnie na obiad golabki, tym razem klasyczne tzn zawijane [emoji14] z kasza i grzybami w sosie pomidorowym, na kolacje bedzie jajko gotowane z majonezem i warzywa.

Oczekująca dokładnie chyba taka jest różnica między szakszuką i frittatą [emoji4] będę próbować i to i to! A może męża poproszę, bo on tematy jajeczne u nas ogarnia [emoji23] poza jajkami na miękko, bo nie zna tajników idealnego czasu gotowania [emoji23]

Skąd wiesz, że na pewno nie ciąża? [emoji15]

Edysiek, to dziewczyna zdrowo je [emoji4] a u Ciebie co słychać? Coś nam zamilkłaś [emoji4]

Ka, uwielbiam słowniki [emoji23][emoji23][emoji23] "chili co czarne" - padłam [emoji23][emoji23][emoji23]
Właśnie, i co z testem? Powtarzałaś dziś, czy franca przyszła?[emoji8]

reklama
Hahaha nawet nie zauważyłam, że tak poprawiło [emoji3] chilli absolutnie nie było czarne [emoji6]

Oczekująca, a może jednak? Poza tym poczekaj, za dzień - dwa na pewno będzie. Nie musi być PMS w każdym cyklu [emoji4]

A do mnie @ dotarła wczoraj wieczorem, zapomniałam Wam powiedzieć. Jakbym wytrzymała do poniedziałku tak jak planowałam to bym zaoszczędziła na testach [emoji23]

Ale mam zupełny luz, zero załamki szczerze mówiąc, nastrój dobry [emoji4]

Do góry