reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grupa wsparcia wagi ciężkiej

Ja również kurkumę do rosołu używam i do kurczaka, a cynamonu nie lubię :(
Oczekująca bierzesz czerwony Slow Mag czy fioletowy z B6? U nas w domu Kuba łyka czerwony, a my z mężem fioletowy :)
Jeśli są u Was apteki z sieci Medkon, to polecam sie tam wybrać. Leki kupujemy nawet o 20zł taniej :)
Ja bez b6. Wyszly mi mutacje Mtfhr i biore zmetylowane witaminy z grupy b , wiec juz magnez biore "czysty"
Ja nie kojarzę tej apteki, ale polecan siec aptek "sloneczna" . Tez taniej niz w innych

reklama
Cynamon polecam do zupy kremu z pomidorów albo sosu pomidorowego [emoji6] tylko szczyptę na początek :)

Ja w kuchni indyjskiej jestem zakochana :) tylko na początek trzeba sporo przypraw sobie nakupić [emoji16] i jest bardzo sycąca, a to dodatkowy plus :)

Sprawdzę sobie jeszcze ten magnez, dzięki [emoji8]
Ok ok to jakie te przyprawy dla początkujących polecasz? I gdzie najlepiej kupowac, zeby nie zbankrutowac? W sensie czy takie przyprawy to dostane w kazdym supermarkecie ?

Moze rzuc jakims wege indyjskim przepisem, zebym spróbowała i ocenila czy to cos dla nas :)

Oczekująca, ciężko rzucić mi przepisem, bo teraz już mało z przepisów korzystamy :) ale jak wpiszesz sobie curry wegetariańskie w google, to na pewno znajdziesz coś dla siebie, bo nie wiem też, jakie warzywa Ci odpowiadają :)

Co do przypraw, to polecam sklep Link do: Przyprawy kawy herbaty bakalie yerba mate akcesoria - Sklep Internetowy Skworcu.com.pl - Herbaty, Kawy, Przyprawy - my z tego sklepu już długo zamawiamy i jesteśmy zadowoleni, bo przyprawy są tańsze niż w sklepach, w większych opakowaniach i bardzo dobre jakościowo :) w sumie upatrz może sobie jakieś przepisy, zobacz jakie tam przyprawy są, ich jest naprawdę masa i ciężko mi polecić coś na początek, bo to zależy od tego, co Wam będzie smakować :)

U nas hinduskie jedzenie zaczęło się od takiego dania, w którym masz mleko kokosowe, ananasa, kurczaka (można tofu zastąpić spokojnie :)), cebulę, curry z młynka i sól i to podawane z ryżem [emoji4]

Oczekująca, ciężko rzucić mi przepisem, bo teraz już mało z przepisów korzystamy :) ale jak wpiszesz sobie curry wegetariańskie w google, to na pewno znajdziesz coś dla siebie, bo nie wiem też, jakie warzywa Ci odpowiadają :)

Co do przypraw, to polecam sklep Link do: Przyprawy kawy herbaty bakalie yerba mate akcesoria - Sklep Internetowy Skworcu.com.pl - Herbaty, Kawy, Przyprawy - my z tego sklepu już długo zamawiamy i jesteśmy zadowoleni, bo przyprawy są tańsze niż w sklepach, w większych opakowaniach i bardzo dobre jakościowo :) w sumie upatrz może sobie jakieś przepisy, zobacz jakie tam przyprawy są, ich jest naprawdę masa i ciężko mi polecić coś na początek, bo to zależy od tego, co Wam będzie smakować :)

U nas hinduskie jedzenie zaczęło się od takiego dania, w którym masz mleko kokosowe, ananasa, kurczaka (można tofu zastąpić spokojnie :)), cebulę, curry z młynka i sól i to podawane z ryżem [emoji4]
Brzmi extra :)

Jakie B przyjmujesz?
Ja biorę b12 z firmy aliness ale to suplement.

Kurcze kupiłam D3 też tej firmy :/
@Colorado1989 dzieki , brzmi super [emoji7]

@Mimi2330 akurat b12 to nie zwracalam uwagi czy lek czy suplement powiem szczerze, bo musialam miec zmetylowana formę tej witaminy. A wiadomo, ze taka jest lepsza niz syntetyczna wiec dobrze będzie sie przyswajac. Ja biore ze swansona. Ale np w prenatal uno tez jest kwas foliowy zmetylowany i b12 tez zmetylowane i w sunie to tez mi kazala lekarka brac.

reklama
Ja rowniez melduję sniadanie: chleb zytni (1kromka z cammembertem 2ga z twarogiem wedzonym) do tego pomidory rzodkiewka i papryka. No i herbatka z cynamonem ;))

Na obiad ponownie spaghetti sosem pomidorowo-cukiniowym posypane serem żółtym ( sos zamrozilam w piatek i jak znalaz bedzie na dzis ;)))

Na kolację planuje zrobic zupe kalafiorowa z kasza burgul :)

Do góry