reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grupa wsparcia wagi ciężkiej

Ja dziś filet z kurczaka smażony z przyprawami curry, kurkumą i masą czosnku (muszę kupić patelnię do grillowania), mieszanka pęczak + bulgur + soczewica i surówka z białej kapusty i marchewki z koperkiem. Ale powiem wam, że zjadłam i jestem chyba jeszcze bardziej głodna niż przed [emoji44][emoji24]

reklama
Ja dziś filet z kurczaka smażony z przyprawami curry, kurkumą i masą czosnku (muszę kupić patelnię do grillowania), mieszanka pęczak + bulgur + soczewica i surówka z białej kapusty i marchewki z koperkiem. Ale powiem wam, że zjadłam i jestem chyba jeszcze bardziej głodna niż przed [emoji44][emoji24]
Początki są najgorsze :(

A ja to bym zjadła ten Twój obiad, smaka narobiłaś [emoji3] na głód spróbuj śniadań białkowo-tłuszczowych bez pieczywa, długo trzymają w ryzach :)

A ja to bym zjadła ten Twój obiad, smaka narobiłaś [emoji3] na głód spróbuj śniadań białkowo-tłuszczowych bez pieczywa, długo trzymają w ryzach :)
Jutro zacznę dzień od jajek [emoji16] a jak sobie zjadłam na podwieczorko-kolację jogurt naturalny z malinami (z ogródka - mmm [emoji1]) i siemieniem lnianym to już mnie zapchało i jest lepiej. Jutro placki z cukini albo omlet z cukinią na obiad, bo mam jej od zatrzęsienia na ogródku [emoji44]

O teraz z cukinią można szaleć, a to samo zdrowie. Ja ostatnio nawet dla gości robiłam pizzę z cukinią. W tym tygodniu na pewno będzie leczo grane [emoji39]

O teraz z cukinią można szaleć, a to samo zdrowie. Ja ostatnio nawet dla gości robiłam pizzę z cukinią. W tym tygodniu na pewno będzie leczo grane [emoji39]
Ja już mam kilka słoików lecza, robiłam już placki, talarki smażone, pasztet z cukinii, faszerowaną cukinię. W końcu mi pomysłów braknie [emoji23]

A dasz przepis na talarki i na pasztet? [emoji16] Ja polecam jeszcze spaghetti z cukinii z pomidorami. Kalorii 0 a pycha!

A dasz przepis na talarki i na pasztet? [emoji16] Ja polecam jeszcze spaghetti z cukinii z pomidorami. Kalorii 0 a pycha!
Talarki to po prostu pokroić w plastry takie 0.5 cm i opanierować (ja to robię w panierce z ciecierzycy), trochę posolić, popieprzyć i podsmażyć na patelni. A pasztet to muszę wykopać przepis, jutro go wrzucę [emoji6] a jak taki makaron zrobić?

reklama
Znalazłam na internecie ten przepis. On nie jest do końca dobry przy IO. Trzeba by go trochę zmienić Link do: Pasztet z cukinii

Ale jest pyszny. Można i na zimno do chleba i na ciepło np. zamiast jakiejś pieczeni do obiadu. Mega syty
Talarki super, a w pasztecie faktycznie by trzeba kaszę mannę i bułkę tartą na coś wymienić. Może płatki owsiane? A makaron z cukinii np tak: Link do: Spaghetti z cukinii - zdrowe danie w 10 minut

Ja dziś na śniadanie jogurt grecki z suszonymi śliwkami i orzechami włoskimi bo coś mnie przytkało [emoji28]

Do góry