reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grupa wsparcia wagi ciężkiej

Ja dziś filet z kurczaka smażony z przyprawami curry, kurkumą i masą czosnku (muszę kupić patelnię do grillowania), mieszanka pęczak + bulgur + soczewica i surówka z białej kapusty i marchewki z koperkiem. Ale powiem wam, że zjadłam i jestem chyba jeszcze bardziej głodna niż przed [emoji44][emoji24]

reklama
Ja dziś filet z kurczaka smażony z przyprawami curry, kurkumą i masą czosnku (muszę kupić patelnię do grillowania), mieszanka pęczak + bulgur + soczewica i surówka z białej kapusty i marchewki z koperkiem. Ale powiem wam, że zjadłam i jestem chyba jeszcze bardziej głodna niż przed [emoji44][emoji24]
Początki są najgorsze :(

A ja to bym zjadła ten Twój obiad, smaka narobiłaś [emoji3] na głód spróbuj śniadań białkowo-tłuszczowych bez pieczywa, długo trzymają w ryzach :)

A ja to bym zjadła ten Twój obiad, smaka narobiłaś [emoji3] na głód spróbuj śniadań białkowo-tłuszczowych bez pieczywa, długo trzymają w ryzach :)
Jutro zacznę dzień od jajek [emoji16] a jak sobie zjadłam na podwieczorko-kolację jogurt naturalny z malinami (z ogródka - mmm [emoji1]) i siemieniem lnianym to już mnie zapchało i jest lepiej. Jutro placki z cukini albo omlet z cukinią na obiad, bo mam jej od zatrzęsienia na ogródku [emoji44]

O teraz z cukinią można szaleć, a to samo zdrowie. Ja ostatnio nawet dla gości robiłam pizzę z cukinią. W tym tygodniu na pewno będzie leczo grane [emoji39]

O teraz z cukinią można szaleć, a to samo zdrowie. Ja ostatnio nawet dla gości robiłam pizzę z cukinią. W tym tygodniu na pewno będzie leczo grane [emoji39]
Ja już mam kilka słoików lecza, robiłam już placki, talarki smażone, pasztet z cukinii, faszerowaną cukinię. W końcu mi pomysłów braknie [emoji23]

A dasz przepis na talarki i na pasztet? [emoji16] Ja polecam jeszcze spaghetti z cukinii z pomidorami. Kalorii 0 a pycha!

A dasz przepis na talarki i na pasztet? [emoji16] Ja polecam jeszcze spaghetti z cukinii z pomidorami. Kalorii 0 a pycha!
Talarki to po prostu pokroić w plastry takie 0.5 cm i opanierować (ja to robię w panierce z ciecierzycy), trochę posolić, popieprzyć i podsmażyć na patelni. A pasztet to muszę wykopać przepis, jutro go wrzucę [emoji6] a jak taki makaron zrobić?

reklama
Znalazłam na internecie ten przepis. On nie jest do końca dobry przy IO. Trzeba by go trochę zmienić Link do: Pasztet z cukinii

Ale jest pyszny. Można i na zimno do chleba i na ciepło np. zamiast jakiejś pieczeni do obiadu. Mega syty
Talarki super, a w pasztecie faktycznie by trzeba kaszę mannę i bułkę tartą na coś wymienić. Może płatki owsiane? A makaron z cukinii np tak: Link do: Spaghetti z cukinii - zdrowe danie w 10 minut

Ja dziś na śniadanie jogurt grecki z suszonymi śliwkami i orzechami włoskimi bo coś mnie przytkało [emoji28]

Do góry