reklama
Colorado1989
Fanka BB :)
Zuza [emoji9]
Pizza? Jeśli biała mąka wam nie przeszkadza to można zrobić ją klasycznie z drożdżowego ciasta (najbiedniejszy przepis jest najlepszy moim zdaniem), do tego swój sos pomidorowy (nawet taki ze zblenderowanych i przyprawionych pomidorów z puchy) no i ulubione dodatki, ale żeby było zdrowiej, to zdecydowanie mniej sera, no i nie ser żółty a mozarella, jest chudsza [emoji4] a sosik do tego czosnkowy na jogurcie naturalnym jest o wiele mniej kaloryczny [emoji4]
Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom
Pizza? Jeśli biała mąka wam nie przeszkadza to można zrobić ją klasycznie z drożdżowego ciasta (najbiedniejszy przepis jest najlepszy moim zdaniem), do tego swój sos pomidorowy (nawet taki ze zblenderowanych i przyprawionych pomidorów z puchy) no i ulubione dodatki, ale żeby było zdrowiej, to zdecydowanie mniej sera, no i nie ser żółty a mozarella, jest chudsza [emoji4] a sosik do tego czosnkowy na jogurcie naturalnym jest o wiele mniej kaloryczny [emoji4]
Colorado1989
Ka, 4 kostki niby nie dużo ale i tak miewam poczucie winy [emoji23]
Nie mam ostatnio weny do gotowania, tzn wynajduję fajne przepisy, ale nie mam siły przygotować tego [emoji23] muszę dziś zrobić pastę kanapkową z dyni i suszonych pomidorów, bo mi pół pięknej dyniuszki zostało [emoji38]
Nie mam ostatnio weny do gotowania, tzn wynajduję fajne przepisy, ale nie mam siły przygotować tego [emoji23] muszę dziś zrobić pastę kanapkową z dyni i suszonych pomidorów, bo mi pół pięknej dyniuszki zostało [emoji38]
Zuza87
Ka dzieki za przepis.A jak przygotowujesz farsz?Przytyłam 8kg po porodzie spadło 10kg a ile teraz?Nie wiem.Wejdę na wagę jak ogarne się z jedzeniem.Miałam pierwszy okres od porodu i zjadłam cała dużą Milkę oreo w dwa dni także ten...
Colorado czyli chyba moja pizza jest ok Robie sama sos:blenduje pomidory z czerwona cebulą,czosnkiem i ziołową przyprawa do pizzy.na wierzch najbardziej lubimy pierś z kurczaka z kukurydzą i mozzarella
Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom
Colorado czyli chyba moja pizza jest ok Robie sama sos:blenduje pomidory z czerwona cebulą,czosnkiem i ziołową przyprawa do pizzy.na wierzch najbardziej lubimy pierś z kurczaka z kukurydzą i mozzarella
Colorado1989
Zuza, no to masz elegancką pizzę, bardziej fit się chyba nie da [emoji4] a waga elegancko, skoro było +8, a potem -10, to wyniki jak marzenie [emoji4]
Oooo paczajcie na ten przepis:
Link do: Frytki z dyni piżmowej - pieczone (autor: habibi) - DoradcaSmaku.pl
Zostało mi pół dyni piżmowej, więc z ćwiartki zrobię pastę, a z drugiej čwiartki frytki [emoji38] jakby nie wyszło smacznie to nie będzie dużej ilości chociaż [emoji23]
Ka, ja też eksperymentuję z dynią, w sumie dopiero ją odkrywam [emoji4] dziś małżul zrobił curry z dyni, mniam!
A to ten przepis na pastę: Link do: Ulubiona pasta z dyni i suszonych pomidorów
może komuś się przyda [emoji4]
Oooo paczajcie na ten przepis:
Link do: Frytki z dyni piżmowej - pieczone (autor: habibi) - DoradcaSmaku.pl
Zostało mi pół dyni piżmowej, więc z ćwiartki zrobię pastę, a z drugiej čwiartki frytki [emoji38] jakby nie wyszło smacznie to nie będzie dużej ilości chociaż [emoji23]
Ka, ja też eksperymentuję z dynią, w sumie dopiero ją odkrywam [emoji4] dziś małżul zrobił curry z dyni, mniam!
A to ten przepis na pastę: Link do: Ulubiona pasta z dyni i suszonych pomidorów
może komuś się przyda [emoji4]
Colorado1989
Zuza, nie znam się na cenach słoiczków dokładnie, ale chyba tak wychodzi taniej? W sensie te, które robisz sama [emoji4]
Zuza87
Jeszcze nie zaczęłam Ale napewno taniej.Mam spory zapas kupnych Kupowałam na promocjach już od jakiegoś czasu,jak jeszcze w ciąży byłam zaczęłam Mąż zagada z kolegą który mieszka na wsi o pewne źródło warzyw i wtedy się rozkręcę
reklama
Ka.2606
Dzięki za przepis! Tylko coś mi się kołacze, że przy IO dynia nie jest wskazana... ale może coś mylę. Ja właśnie wstawiłam frytki do pieca, ale z ziemniaków [emoji14] ale przeze mnie krojone i z oliwą
Zuza, pizza super fit, tylko ja bym jeszcze zamieniła na ciemną. A farsz się robi super prosto Namaczam kilka suszonych grzybów przez kilka godzin, potem je gotuję i mielę z mięsem z rosołu. Do tego dodaję smażoną cebulkę, sól, pieprz i tyle
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Zuza, pizza super fit, tylko ja bym jeszcze zamieniła na ciemną. A farsz się robi super prosto Namaczam kilka suszonych grzybów przez kilka godzin, potem je gotuję i mielę z mięsem z rosołu. Do tego dodaję smażoną cebulkę, sól, pieprz i tyle
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Podziel się: