reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grupa wsparcia wagi ciężkiej

reklama
Zuza [emoji9]
Pizza? Jeśli biała mąka wam nie przeszkadza to można zrobić ją klasycznie z drożdżowego ciasta (najbiedniejszy przepis jest najlepszy moim zdaniem), do tego swój sos pomidorowy (nawet taki ze zblenderowanych i przyprawionych pomidorów z puchy) no i ulubione dodatki, ale żeby było zdrowiej, to zdecydowanie mniej sera, no i nie ser żółty a mozarella, jest chudsza [emoji4] a sosik do tego czosnkowy na jogurcie naturalnym jest o wiele mniej kaloryczny [emoji4]

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Ka, 4 kostki niby nie dużo ale i tak miewam poczucie winy [emoji23]

Nie mam ostatnio weny do gotowania, tzn wynajduję fajne przepisy, ale nie mam siły przygotować tego [emoji23] muszę dziś zrobić pastę kanapkową z dyni i suszonych pomidorów, bo mi pół pięknej dyniuszki zostało [emoji38]

Ka dzieki za przepis.A jak przygotowujesz farsz?Przytyłam 8kg po porodzie spadło 10kg a ile teraz?Nie wiem.Wejdę na wagę jak ogarne się z jedzeniem.Miałam pierwszy okres od porodu i zjadłam cała dużą Milkę oreo w dwa dni także ten...
Colorado czyli chyba moja pizza jest ok;) Robie sama sos:blenduje pomidory z czerwona cebulą,czosnkiem i ziołową przyprawa do pizzy.na wierzch najbardziej lubimy pierś z kurczaka z kukurydzą i mozzarella;)

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

Ooo z dyni nigdy nie robiłam. Dobrze brzmi. Mi się właśnie ostatnio chce gotować, więc korzystam :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Zuza, no to masz elegancką pizzę, bardziej fit się chyba nie da [emoji4] a waga elegancko, skoro było +8, a potem -10, to wyniki jak marzenie [emoji4]

Oooo paczajcie na ten przepis:
Link do: Frytki z dyni piżmowej - pieczone (autor: habibi) - DoradcaSmaku.pl

Zostało mi pół dyni piżmowej, więc z ćwiartki zrobię pastę, a z drugiej čwiartki frytki [emoji38] jakby nie wyszło smacznie to nie będzie dużej ilości chociaż [emoji23]

Ka, ja też eksperymentuję z dynią, w sumie dopiero ją odkrywam [emoji4] dziś małżul zrobił curry z dyni, mniam!

A to ten przepis na pastę: Link do: Ulubiona pasta z dyni i suszonych pomidorów

może komuś się przyda [emoji4]

Mi jutro rodzice przywiozą dynię.Zrobię małemu słoiczki i może tą pastę:)

Zuza, nie znam się na cenach słoiczków dokładnie, ale chyba tak wychodzi taniej? W sensie te, które robisz sama [emoji4]

Jeszcze nie zaczęłam;) Ale napewno taniej.Mam spory zapas kupnych;) Kupowałam na promocjach już od jakiegoś czasu,jak jeszcze w ciąży byłam zaczęłam;) Mąż zagada z kolegą który mieszka na wsi o pewne źródło warzyw i wtedy się rozkręcę;)

reklama
Dzięki za przepis! Tylko coś mi się kołacze, że przy IO dynia nie jest wskazana... ale może coś mylę. Ja właśnie wstawiłam frytki do pieca, ale z ziemniaków [emoji14] ale przeze mnie krojone i z oliwą :)

Zuza, pizza super fit, tylko ja bym jeszcze zamieniła na ciemną. A farsz się robi super prosto:) Namaczam kilka suszonych grzybów przez kilka godzin, potem je gotuję i mielę z mięsem z rosołu. Do tego dodaję smażoną cebulkę, sól, pieprz i tyle :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry