reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grupa wsparcia wagi ciężkiej

Mimi, szukałam na internecie i są różne wartości podane dla tej hipoglikemii. W jedne się łapię faktycznie, w inne już nie. W połowie maja mam wizytę u endo-diabetologa, zobaczymy co powie. A dziś mam wizytę u gina, on może też coś powie :) Nawet jeśli by to była hipoglikemia, to i tak znaczy, że z jakiegoś nieznanego mi powodu zaczęłam reagować na własną insulinę. W 10-11 tc miałam też krzywą robioną i po 2h miałam cukier wyższy jeszcze o 2 jednoski od tego po 1h. I to będąc na metforminie.

Ka, nie dziwię się, że Cię nerw kopie [emoji16] pamiętam mój "nastrój" na jakiejkolwiek diecie, na której głośniejsza chodziłam. A już najgorsze kombo to głód+ niewyspanie [emoji23][emoji23][emoji23]

reklama
Colorado, może będziesz przykładem, że ciąża wszystko układa w organizmie i po porodzie będziesz chudła i trzustka się sama ogarnie [emoji3]

Ja na śniadanie chlebek owsiany z pastą z fasoli a na obiad leczo z wczoraj.

Ka, na tyle farta to ja nie liczę [emoji23] ale mąż już od dawna się śmieje ze mnie, że jestem chodzącą anomalią [emoji6]

Chlebek owsiany kupiony? Nigdzie nie widziałam takiego u mnie :( a ja tak owies lubię, jak konik [emoji23]

Mimi, szukałam na internecie i są różne wartości podane dla tej hipoglikemii. W jedne się łapię faktycznie, w inne już nie. W połowie maja mam wizytę u endo-diabetologa, zobaczymy co powie. A dziś mam wizytę u gina, on może też coś powie :) Nawet jeśli by to była hipoglikemia, to i tak znaczy, że z jakiegoś nieznanego mi powodu zaczęłam reagować na własną insulinę. W 10-11 tc miałam też krzywą robioną i po 2h miałam cukier wyższy jeszcze o 2 jednoski od tego po 1h. I to będąc na metforminie.

Ka, nie dziwię się, że Cię nerw kopie [emoji16] pamiętam mój "nastrój" na jakiejkolwiek diecie, na której głośniejsza chodziłam. A już najgorsze kombo to głód+ niewyspanie [emoji23][emoji23][emoji23]
Powodzenia na wizycie [emoji1]

U mnie na śniadanie 2 parowki A teraz skyr z porzeczkami.
Na obiad mam kotleta mielonego.

Od kilku dni łapią mnie przeraźliwie skurcze łydek ; ( jak złapał mnie 2 dni temu tak lydka boli do dziś ze ledwo chodzę :( A już taki długi czas miałam spokój.
Tylko niewiem czy przycZyną jest przyowanie żelaza czy coś innego....
Zastanawiam się czy nie brać magnezu ale już biorę tyle tabletek A niewiem czy moja watrowa to wytrzyma :/

Mimi, skurcze łydek to zdecydowanie niedobór magnezu :) też mam często z tym problem i już długi czas łykam magnez (zwykle z przerwami, bo jak jest dobrze to zapominam [emoji23] i skurcze wracają...)

A żelazo przyjmujesz w jakiś specjalny sposób? Ja mam teraz szelazo zalecone, ale lekarz kazał mi kwaśnym popijać, więc popijam sokiem pomidorowym, bo owocowych nie mogę.

Mimi, skurcze łydek to zdecydowanie niedobór magnezu :) też mam często z tym problem i już długi czas łykam magnez (zwykle z przerwami, bo jak jest dobrze to zapominam [emoji23] i skurcze wracają...)

A żelazo przyjmujesz w jakiś specjalny sposób? Ja mam teraz szelazo zalecone, ale lekarz kazał mi kwaśnym popijać, więc popijam sokiem pomidorowym, bo owocowych nie mogę.
Żelazo biorę tardyferon. On ma 80mg . Biorę 2x1 łącznie z Wit. C

Mimi, ja takie skurcze mam tylko po mocno zakrapianej imprezie [emoji23][emoji23][emoji23] więc to pewnie braki magnezu.

Chlebek owsiany piecze mi mój ojczym [emoji1]

reklama
Do góry