reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grupa wsparcia wagi ciężkiej

reklama
colorado imię już wybrane dla synka? ;) no mam nadzieje się dowiem.... chociaż ja mam pecha do lekarzy, robią usg po 3minuty i nic nie mówiąc przy tym. w pierwszej ciąży słyszałam tylko ze prze Pani otyłość dopiero po porodzie sie Pani dowie jaka płeć.... poszłam do swojego gina prywatnie i mu mówię o tym, on zrobił mi usg i od razu powiedział że córka.
Ciągle się wahamy między Brunem a Leonem [emoji23]
Co do usg to trzeba było lekarzowi powiedzieć, że może to bie Twój tłuszcz, tylko jego kiepskie umiejętności uniemozliwiają mu dostrzeżenie płci [emoji16] ck za gbuuuur!
Dziewczyny jak wyglądają wasze diety? Ja wyeliminowałam cukier i tluszcz
Tłuszcz musisz jeść. Cukier należy wywalić jak najbardziej :) ja jem węglowodany złożone, eliminuję cukier, nabiału i białka sporo. I ostatnio warzywa jem jak królik [emoji16]
U nas też dziś goscie. Będą prosić na wesele. Zbankrutuje w tym roku....
ChrZciny, osiemnastka , prawdopodobnie chrzciny i siostry ciotecznej i 3 wesela [emoji19]
[emoji33] tożto zamiast tych imprez moglibyście calą rodziną na Malediwy uderzyć! [emoji6]

U nas tylko komunia. Wszyscy się pohajtali, pochrzcili. Na szczęście, bo nadmiar takich imprez mnie denerwuje [emoji14]

Dziewczyny, coś mi się z apką poknociło, wszystko pokasowało mi się, musiałam grupy odszukiwać, nie mam archiwum wiadomości [emoji23] chyba jakieś plamy na słońcu :/

Ja się trzymam diety znowu chyba 3ci dzień [emoji1] te śniadania BT rewelacja dla mnie. Zjadłam dziś o 9 na śniadanie 2 parówki, sałatkę z 1/2 mozzarelli, pomidorkami truskawkowymi, papryką czerwoną, sosem z ociupiny miodu, octu balsamicznego i oliwy i o 15 jeszcze głodna nie byłam [emoji1] a normalnie po pełnoziarnistym chlebie zjedzonym o 9 to już o 11 moje myśli krążą wkoło przekąsek [emoji33]

Ja lubię różne rzeczy z kaszy jaglanej. Rano zazwyczaj jem dwie kanapki z chleba żytniego z wędlina i warzywami. Później drugie śniadanie i to zawsze jogurt naturalny z owocami, i Mussli czasami, obiad mięso lub ryba plus warzywa, i podwieczorek lub kolacja warzywa. I zazwyczaj na kolację nie mam pomysłu.

Tita, na kolację przy ograniczaniu mocnym kalorii też często nie miałam pomysłu, czasem robiłam faszerowane na szybko pieczarki zapiekane w piekarniku (np z mozarellą, oliwkami), albo po prostu ser biały wcinałam :) albo taki pasztet/pieczeń z soczewicy, wtedy grubsze dwa plastry jadłam :) ale teraz na kolację to jem węglowodany. Trudno mi całkiem z pieczywa zrezygnować, a rano jeszcze jestem w stanie od biedy sobie ich odmówić [emoji1]

reklama
Ja właśnie rano bez pieczywa żyć nie mogę. A na kolację zjadłabym coś innego właśnie.
Pieczarki to jest dobra myśl i ten pasztet. Natomiast na podwieczorek np lubię płatki jaglanej na wodzie plus jabłko duszone z cynamonem i jakieś inne owoce. Tylko dość szybko chce się jeść.

Do góry