reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grupa wsparcia wagi ciężkiej

Ja właśnie rano bez pieczywa żyć nie mogę. A na kolację zjadłabym coś innego właśnie.
Pieczarki to jest dobra myśl i ten pasztet. Natomiast na podwieczorek np lubię płatki jaglanej na wodzie plus jabłko duszone z cynamonem i jakieś inne owoce. Tylko dość szybko chce się jeść.
Na kolację można też sałatkę zjeść w ramach urozmaicenia, jakiś mix sałat + oliwki + pomidory + ew. Trochę fety ;) pasztety soczewicowe są super ;) no i można zrobić na zapas [emoji1]

reklama
Z mąki pszennej robiłaś czy zamienialas na inna?
Mimi, z pszennej, bo to dla gości. Ja tylko kawałek mały zjadłam. Ale myślę, że z orkiszowej by wyszło. Do tego ksylitol i normalnie fit ciasto :)

Colorado, śniadania BT wymiatają [emoji3] ja chyba sobie robię tydzień bez węglowodanów od jutra, to może trochę świątecznego balastu spadnie.

Co to są śniadania BT? Ja po ciąży mam rozejście mięśnia brzucha i chodzę do fizjoterapeuty. Po tych ćwiczeniach w mc zeszło mi z obwodu brzucha 9cm. My chrzciny planujemy na czerwiec i też walczę o figurę [emoji3]

Mimi, z pszennej, bo to dla gości. Ja tylko kawałek mały zjadłam. Ale myślę, że z orkiszowej by wyszło. Do tego ksylitol i normalnie fit ciasto :)

Colorado, śniadania BT wymiatają [emoji3] ja chyba sobie robię tydzień bez węglowodanów od jutra, to może trochę świątecznego balastu spadnie.
Ka, a na tej mące orkiszowej ciasta ładnie rosną? Jeszcze nie robiłam na niej nic poza naleśnikami [emoji1]

Co do wykluczenia węgli to zazdroszczę już samej motywacji, mi teraz byłoby super ciężko, mały ewidentnie się ich domaga [emoji1] dodatkowo mięso zaczęłam jeść [emoji33]
Mam nadzieję ze bedZie w miarę ok ;)
Codziennie robię brzuszki to może ze 2cm spadnie ;)
Mimi, taka laska będziesz, że będziemy zęby zbierać z podłogi jak nam fotkę wstawisz [emoji1] a mammw pamięci jeszcze tą śliczną sukienkę, która masz na chrzciny [emoji1]
Co to są śniadania BT? Ja po ciąży mam rozejście mięśnia brzucha i chodzę do fizjoterapeuty. Po tych ćwiczeniach w mc zeszło mi z obwodu brzucha 9cm. My chrzciny planujemy na czerwiec i też walczę o figurę [emoji3]
To śniadania białkowo-tłuszczowe. Ja jestem zachwycona! Chiciaz przyznam się, że jem takie co dwa dni, bo szukam inspiracji na te śniadania [emoji1]

Colorado, to ciasto migdałowe w ogóle jest niskie więc by nie zaszkodziła chyba inna mąka. Ba orkiszowej kiedyś robiłam marchewkowe i było ok. A Ty teraz to w ogóle nie powinnaś rezygnować z węglowodanów bo to niedobre dla Pyrka [emoji4] ja spróbuję przez jakiś czas póki mogę :)

Co do śniadań BT to na jutro mam gotowy domowy hummus z warzywami [emoji4]

Ja mieso jem robione na parze lub na patelni grillowej. Popatrzę na te śniadania. Mnie najbardziej chce się jeść po obiedzie czekając do podwieczorku lub kolacji. Z węgli jem głównie pieczywo. Ale muszę kaszę też wprowadzić. Bo na obiad to jedynie mięso plus warzywa. Mam też fajny przepis na cukinie albo do obiadu albo jako przekąska.

reklama
tita, co do węgli to trzeba jeść wszystkiego po trochu, ale wybierać dobrze jest te bardziej złożone :) ja jem kasze, brązowy ryż, ciemne makarony z różnych mąk, ale ziemniaki też wpadają :)

Dziewczyny, teraz można korzystać z młodych ziemniaczków, upieczonych w mundurkach. Mają przyzwoity indeks glikemiczny, względnie mało kalorii i dużo witamin [emoji1] kurde, takich ziemniaczków z koperkiem to mogłabym chyba kilo zjeść [emoji1]

Ka, właśnie dlatego teraz nie świruję za dużo z ucinaniem węgli. Będę tym się martwić we wrześniu [emoji1] zresztą teraz nie celuję w chudnięcie jako takie, tylko chcę tyć tyle, co Pyrek sam waży [emoji6] chociaż rodzina czasem mnie beszta, że za bardzo się swoją wagą przejmuję. Co za czasów doczekałam [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Do góry