Edysiek
odkrywca
Zuza możesz spróbować z marchewką czy batatem. I to nie chodzi o to, żeby się najadł, tylko żeby się oswajał z kawałkami jedzenia.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Kasiu od czego zaczęłaś przygodę z blw? Jak przeszłaś z papek do jedzenia w kawałku? Dominikowi daję czasem owoc spróbować jak ja jem i jak ugryzie dziąsłami kawałek to wypluwa...
Dziewczyny zrobiłam to kaszotto na obiad. Zastanawiam się czy nie będzie tego zbyt wiele jak zrobię do niego surówkę(kapusta kiszona, pół papryki, jabłko, cebula, marchewka, natka pietruszki, łyżka oliwy) ?
Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom
Bobas lubi wybór. Polega na tym że od samego początku rozszerzania diety dziecku daje się kawałki owoców i warzyw i dziecko samo je chwyta, bawi się, a w ostateczności je. Podaje się dziecku kilka produktów i ono wybiera co chce jeść. Na poczatku je palcami, później wprowadza się sztućce. Balaganu przy tym jest co niemiara. Ja nie stosowalam blw od samego początku, w sumie teraz też stosuje z tej metody to co mi się podoba. Głównie przepisy z tej strony, co podalam link. Pół posiłku Filip zjada ładnie z łyżeczki, a drugą połowę już zjada sam, daje mu po kawałku jedzenia na tacę przy krzeselku i sam chwyta paluszkami i wkłada do buzi.No dobra, uświadomcie laika co to jest blw[emoji16]
Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom
Kasiu od czego zaczęłaś przygodę z blw? Jak przeszłaś z papek do jedzenia w kawałku? Dominikowi daję czasem owoc spróbować jak ja jem i jak ugryzie dziąsłami kawałek to wypluwa...
Dziewczyny zrobiłam to kaszotto na obiad. Zastanawiam się czy nie będzie tego zbyt wiele jak zrobię do niego surówkę(kapusta kiszona, pół papryki, jabłko, cebula, marchewka, natka pietruszki, łyżka oliwy) ?
Dołączam!!!! [emoji16]Hej Kobitki, kto podejmuje że mną wyzwanie - zero cukru do Wielkanocy? [emoji3]
[emoji7] chapłabym!
Polecam
Hihi też do teraz nie wiedziałam co to. Ale ja mam wszystkie zadatki do bycia wyrodną matką [emoji23][emoji23]No dobra, uświadomcie laika co to jest blw[emoji16]
Uroczyście daję słowo - do 1 kwietnia nic słodkiego [emoji1]Ja w ogóle jakiś tydzień podjadania miałam i czas z tym skończyć [emoji16] jutro odpuszczam ważenie żeby się nie dołować [emoji3]
Czyli zaczynamy czas bez cukru do 1 kwietnia czyli do Wielkanocy [emoji16]