reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

Witam wszystkich porannie:-)
Ulenka trzymaj się ciepło nie denerwuj ze względu na maleństwo a spokojna rozmowa na pewno pomoże

Trzymam kciuki za wizyty;-)

reklama
Witam sie środowo:-)
Dzis wstalam w lepszym nastroju i mma nadzieje ,ze mi go nikt nie zepsuje.... Wczoraj mialam takie nerwy,ze nie potrfilam normalnie myslec. Zobaczymy co przyniesie dzisiejszy dzien. dziekuje dziewczyny za wczoraj.
Zaraz lece do lumpa bo o 8ej otwieraja a w srody maja wyprzedaz i wszystko za 3zł.Przed wyjazdem nad morze bylam to kupilam sobie az 3sweterki takie wieksze na brzuszek i spodniczke ciazowa:-) moze i dzis mi sie poszczesci.

Agrafko trzyma kciuki za wizyte

Acha co do moje wizyty to w sob bede musiala isc sama bo maz do pracy musi isc...jest mi przykro bo z antkiem jak bylam w ciazy to chodzilismy wszedzie razem a teraz...takie wazne badanie a ja sama pojde...ech

no i wkoncu moj bobas dał o sobie znac:-)moze wczoraj byl cicho bo sie obrazil na mame za nerwy hihih:-D

Witam dziewczyny. U mnie kolejny dzień upału. Nawet myśleć się nie chce :-)
Agrafka trzymam kciuki za wizytę.
Makrofag ja jak czuję jakiekolwiek zmiany przy sikaniu od razu wcinam żurawinę i oczywiście częstsza higiena. Na razie odpukać nic się nie dzieje. Słyszałam, że tantuum rosa pomaga, ale nie stosowałam.
Ulenka dobrze, że lepszy nastrój. I nie denerwuj się tak.
Miłego dnia

Makrofag tantum rosa pomaga tylko nie jestem pewna czy można to w ciąży stosować bo nasiadówki są w ciąży niewskazane bo mogą powodować krwotoki

Hej dziewczyny!
Ja wczoraj bylam po poludniu na grilu, kube oddalam tesciom na Noc, ale jakos mi ale z tym... Do tego synek jutro ma pierwszy dzien w przedszkolu - mam stracha.
Ja teraz siedze w lab po wypiciu glukozy. Do najsmaczniejszych nie nalezy ale dalam rade. Jednak lepiej wchodzi z cytryna.

Podczytalam was troche, ale nie pamietam co ktora pisala, wiec napisze ogolnikowo.

Ulenka - tez mam nadzieje ze dzisiejszy dzien bedzie lepszy.

Annete - zmien lekarza jak CI ten nie pasuje. Do grudnia jest jeszcze daleko.

Anula - piesek cudowny.

Pisalyscie o biuscie - ja ma dosc maly I wiele mi nie urosl...

Co do pieluch wielorazowych - przymierzalam sie w poprzedniej ciazy, ale zrezygnowalam, Bo trzeba je czesto prac. Stwierdzilam ze I tak przy malym dziecku jest duzo roboty wiec po co dodawac sobie kolejnej. Poza tym nie wiem czy mi wyszloby taniej, Bo kuba szybko siadal na nocnik I sporo pieluch "zaoszczedzilam".
Sorki za literowki ale pisze z tel.

Milego dnia.

Ostatnia edycja:
Makrofag a Tantum Rosa nie do nasiadówki a do podmywania? Z butelki z korkiem? Słyszałam, że to sposób z sal poporodowych i "must have" w torbie zabieranej do szpitala.

Witam się :)
Po wczorajszym lenistwie dziś czeka nas trochę pracowity dzień. Jedziemy na markety budowlane. Czekamy na wyceny kosztów remontu od kilku firm, na jakąś na pewno się zdecydujemy i za ok 3 tyg zaczniemy remont :)
Na szczęście wszyscy nam mówią, że powinno to potrwać krócej, niż zakładaliśmy :)

3mam kciuki za dzisiejsze wizyty!

Witajcie!

Dziękuje za miłe słowa o piesku. Dzisiaj w nocy dał mi popalić. Byłam z nim 3 razy w nocy na dworze a i tak kupe i siku zrobił w domu, ech.

Makrofag-
ja stosowałam tantuum rosa niedawno, panie w aptece mówiły, że spokojnie można, ale na zasadzie przemycia a nie długiej nasiadówki. Do tego nasmaruj się clotrimazolum, mi też pomagało, jak coś tam mnie szczypało.

Czarna-
buty ekstraaa!

Anncka- gratuluje dobrego wyniku, noo masz już to za sobą.

Uleńka- jak tam sprawa z Mężem? Mam nadzieję, że już lepiej i wszystko sobie wyjaśniliście. Trzymam kciuki za udane polowanie w lumpku, hihi, Ja tam nie umiem robić zakupów i nic znaleźć, wiec nie chodzę.

Annte- no to faktycznie i jeden i drugi lekarz słabo potraktował temat badania połówkowego, tym bardziej, że to ciąża bliźniacza, więc jest nieco bardziej ryzykowna. Może masz w okolicy gina specjalizującego się w ciążach mnogich?

Agrafka- ściskam kcuki za badanie i czekam na dobre wieści!

juz jestem:-) kupilam sobie bezrekawnik taki pulowerek sliczny popielaty z h&m i fajny zimowy plaszczyk czerwony na ciaze:-) jest mi jeszcze troche duzy ale wrosne:-D i to wszystko razem za 6zl heh jak dobrze ze istnieja lumpki:tak:

Hej Kochane Dziewczyny :-)

Anncka wynik super ;-)

Ula milego szperania... ja tak jak Anula nie umiem nigdy nic znalezc w lumpku...

Makrofag ja polecam Clotrimazolum wiem ze w ciazy można... mnie poki co tfu tfu w ciazy nic jeszcze nie zlapalo... jak się nie poprawi po kilku dniach to polecam wybrać się do lekarza bo moze wymagac to jakis mocniejszych specyfikow :-)

Agrafka i ja czekam na relację :-) a kciuki sciskam moooocno!

Annte ja uwazam jak większość ze to Ty masz czuc ze jesteś pod dobra opieka. Jezeli cokolwiek Cie niepokoi to zmieniaj lekarza. Szkoda Twojego stresu. Maluchy sa najważniejsze. A spokojna i szczesliwa mama to spokojne i szczesliwe dzieci ;-)

Ukropu ciag dalszy... wieczorami przez ten upal to jestem tak padnieta jakbym na polu robila :-D a nie chce mi się nic... nawet obiadu ugotowac... bleeee ... troche ochlody proszeeeee ;-)
Dzis musze odebrac wyniki siusiu i hiv na jutrzejsza wizyte... Junior od rana leniwy... chyba go poczestuje czekoladka:-) niech się obudzi i przywita z Mama a potem moze isc spać dalej ;-)

reklama
Makrofag taj jak dziewczyny pisaly tantum rosa do przemywania,mozesz tesc masc clotrimazolum smarowac,ja teraz jak tak mialam to gin mi przepisal tabl.dopochwowe clotrimazolum (nie wiem czy bez recepty jest) ale jak widac w ciazy mozna.

Do góry