reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

Annte ja tez od prawie tygodnia mam zgagę dziwi mnie ze tak wcześnie z synkiem w ciazy miałam dopiero od 23 mniej więcej tygodnia , brzucha jeszcze nie mam zbytnio wiec skąd ta zgaga tak wcześnie .?

reklama
ulenka7883 torty przepiękne. I również ładnie się uśmiecham o przepis na masę śmietanową do tortów. W sierpniu córka i mąż mają urodziny, w lipcu ja mam 30'tkę, więc będę miała okazje się wykazać :-D

Anula1988 ja wczoraj zawstydzona mówię ile ważę, a mój gin, że spoko (przytyłam 3 kg od początku ciąży). Powiedział, że ma agentki, które jak tylko zobaczą dwie kreski na teście to tyją 5 kg :-D

ewelinka_shn też mam duży apetyt (odkąd skończyły się mdłości i wymioty), do tego siedzę na L4, więc drżę za każdym razem stając na wagę :baffled:

Magda_z_uk lekarz powiedział mi, że problem leży w anestezjologach, a nie szpitalu. Podobno nie chcą tego robić za frajer :szok: Mój mąż stwierdził, że w takim razie zapłacimy, tylko ja się pytam, na jaką cholerę mój pracodawca płaci składki zdrowotne skoro do gina chodzę prywatnie, do stomatologa też. Za chwilę dojdzie do tego, że za poród będę musiała zapłacić :baffled:

evi_dzi ummmm sushi. Czy mogę się wprosić?

oomamba ostatnio czytałam bardzo mądry artykuł, gdzie wspomniano, że kobiety od zawsze szukały ukojenia bólu porodowego. Kiedyś wierzono, że wymazianie się w kupie jakiegoś zwierzęcia przynosi ulgę. Skoro medycyna daje dzisiaj takie możliwości, dlaczego z nich nie korzystać? To nie fanaberia, to przejaw XXI wieku.

estranea ja przy córce miałam znieczulenie. Inne kobiety męczyły się i cierpiały w bólach, a ja w spokoju leżałam i rozmawiałam z mężem. Zaczęło puszczać przy 9 cm rozwarcia. Kiedy prosiłam, żeby dokręcili trochę tego znieczulenia, powiedzieli, że muszę czuć bóle parte. 20 minut bóli, a dla mnie wieczność. Wreszcie wzięli mnie na kozła. Ponieważ nie byłam zmęczona bólami, miałam siłę przeć. Dwa parcia i wyszła główka, trzecie i Martyna była na świecie. Dlatego uważam, że to wygoda nie tylko dla pacjentek, ale i położnych. Zmęczona pacjentka gorzej współpracuje :tak: Ale co to obchodzi NFZ i całą tę hołotę, która pewnie rodzi dzieci cesarkami na życzenie :angry:

mysza83 i ja mam zgagę :-( Gdzieś czytałam, że to wynik jedzenia pikantnych i tłustych rzeczy. Ciekawe tylko, że mnie dzisiaj pali po ogórku kiszonym i żółtym serze :szok:

slonkoonline gratuluje ruchów maleństwa i życzę córci dużo zdrówka. Mój mały mężczyzna zazwyczaj aktywny jak mama jest głodna :laugh2:

Ostatnia edycja:
Annte u mnie też już zgaga się odzywa...zmora każdej mojej ciąży:wściekła/y: Najgorsze,że nic nie pomaga, a bywa,że mam ją po wszystkim dosłownie:baffled:

Mysza odpocznij po tej delegacji:tak: A synuś w jakim jest wieku?

Słonko gratuluję ruchów maluszka!!! No i zdrówka dla córeczki. Oby to nic poważnego;-)

Czarna
smacznego:-)

Agrafko ja tam myślę,że to nie reumatyzm. Kurcze łydek nie muszą być tylko takie nagłe, jak te w nocy;-)

Mysza hormony ciążowe powodują rozluźnienie wszelkich tkanek, więc jeśli akurat w tej ciąży jesteś na nie wyjątkowo wrażliwa, to może być to właśnie powodem zgagi...treść żołądkowa nie trzyma sie należycie. Ja w II ciązy miałam zgagę od początku do końca i to taką, że wymiotowałam:baffled:

Mitemil czyli każdy patrzy tylko na czubek swojego nosa! To jest nie do pomyślenia...Gdyby polityka państwa była inna, to każdy by dostał ile trzeba i nikt by nie marudził....ehhhh....jak zwykle chodzi o pieniądze....brak słów:nerd: Swoja drogą, to ciekawe, czy żona takiego anestezjologa też musi rodzić bez znieczulenia?

Ja mam zgagę jak się poschylam, bo wtedy jest ucisk na żołądek i cofa się treść żołądkowa, a to wiadomo kwas. A że brzuch już nie mały to wiadomo, że dodatkowy powód.

Przy moim porodzie po prawie 20h bóli kiedy prosiłam o cc usłyszłam, że cc na życzenie nie robią. Okazało się, że nie ma szans na sn, to po co mnie męczyli?

Annte no właśnie, po co? Ja chyba nigdy tego nie zrozumiem. Dlaczego w innych krajach może być inaczej? Ja nie twierdzę, że cc powinno być serwowane ot tak,ale skoro postępu porodu nie ma, to czemu czekają? Czy na prawdę nikt nie zdaje sobie sprawy z tego, jak to potem w psychice zostaje? I co ciekawe, wszyscy o tym mówią, ale nikt nic z tym nie robi :-/

Porannie się witam :)

Znów padłam o 18... 3ci dzień z rzędu, to już jakaś przesada :/ Coś czuję, że powinnam zmienić nastawienie co do pracy i zacząć się bardziej oszczędzać. Inaczej prześpię całą ciążę ;)
Ciekawe rzeczy piszecie nt znieczulenia, a raczej problemów by je dostać... Ja już wstępnie wybrałam w którym szpitalu chciałbym rodzić, ale nie mam pojęcia jak tam będzie z możliwością dostania znieczulenia... To będzie mój pierwszy poród, wiadomo że jest stres przed bólem i że chciałoby się go mieć w rozsądnych ilościach. Ja podczas okresu miewam tak silne skurcze, że zdarza mi się płakać w poduszkę...
Nie wiedziałam że z NFZ są takie cyrki...

No nic, wstaję bo żołądek już przy kręgosłupie ;)
Miłego dnia! (Wreszcie piątek! )

Witam się piątkowo:-)
kurcze dziewczyny glowa nadal napiernicza,wzielam apap bo jakos musze funkcjonowac. mam nadzieje,ze szybko mi przejdzie.
na razie zmykam zrobic z siebie czlowieka ale wroce hihih buziole

reklama
Witajcie!

Dziewczynki u mnie też straszna zgaga. Kilka razy była taka silna, że musiałam zwymiotować :no: Teraz pojawia się praktycznie od razu po jedzeniu i męczy cały dzień. Czasem mnie tak pali, że aż płaczę. Żadne domowe sposoby nie pomagają, ech.

Jak super, że te z Was, które są już Mamusiami udzielają tyle rad na temat rodzicielstwa i wszystkiego co z nim związne. To moja pierwsza ciąża i każdą cenną uwagę zapamiętuję. :-)

Do góry