reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

reklama
agrafka_7 już Ci na priv napisałam co myślę o takich oszustach. Jak to trzeba uważać wszędzie, nawet tutaj :-(

jopal ja większość rzeczy po córce zostawiałam, bo planowałam drugie. Ale dużo ciuszków kupiłam, część dostałam, więc chciałam się podzielić i oddałam do szpitala (córka leżała na patologi noworodka), po czym ktoś uświadomił mi, że nawet personel podbiera te ładniejsze dla swoich dzieci, wnuków itp :szok:

mysza83 cześć, rozgość się :happy:

katjana123 uśmiałam się jak z dobrego kabaretu :-) Cud macierzyństwa jest przez gazety i media wyrysowany jako bajka Twojego życia. W rzeczywistości nieprzespane noce, kolki i brak porozumienia z małą istotką przesłaniają ten cud narodzin. Ale w materiale przedstawionym przez Ciebie przeginają z kolei w drugą stronę :tak: Jest ciężko, ale z perspektywy czasu wiesz, że było warto, a ja osobiście tęsknie za tym (faktem jest, że Martyna była wyjątkowo grzecznym dzieckiem).

anncka jeśli masz jakikolwiek kontakt z Elką uściskaj ją od nas i powiedz, żeby się nie poddawała... A to dla jej okruszka
[*]

mama290 to nieprawdopodobne co piszecie wraz z agrafką :wściekła/y:

KA milka witam Cię szczególnie ciepło, bo straciłam już nadzieję, że spotkam tu bratnią duszyczkę ze swoich stron. Jestem z Mysłowic, więc rzut beretem :laugh2:

Jeśli chodzi o domy dziecka, domy samotnych matek itp instytucje to jest tak jak piszesz. Chcą nowe, ładne i pachnące, a nie szmaty jak określiła jedna z pań dyrektorek jednej z placówek.:angry:

Magda Singh i bardzo dobrze robisz. Nie ma większej przyjemności z dawania, kiedy wiesz, że trafiło w dobre ręce :tak:

qraa witamy Cię gorąco. Wiem co czujesz. Od 5 tc leżałam plackiem z dużym krwiakiem. Kiedy się wchłonął okazało się, że mam podwyższone ryzyko chorób genetycznych. Obecnie jestem po amniopunkcji i czekam na wyniki, ale wiem, że będzie dobrze. Dlatego oszczędzaj się i myśl pozytywnie! :blink:

Dziś buszując w necie znalazłam informacje o kamieniach które są wskazane w ciąży....

agat Botswana - ochrona kobiet w ciąży i matek...Właściwości Agat Botswana: Zalecany kobietom w ciąży oraz młodym matkom - chroni rozwijające się życie. Stosowany dla wzmocnienia organów rozrodczych.

kamień księżycowy -
Często stosowany kiedy kobieta ma problemy z zajściem w ciążę. Pomaga też karmiącym matkom w zwiększeniu produkcji pokarmu. Jest używany do regulacji gospodarki hormonalnej kobiet: od dolegliwości tarczycy, poprzez bóle miesiączkowe, po problemy związane z okresem przekwitania.

jaspis czerwony - chroni podczas porodu

szmaragd -
Kobieta w ciąży powinna nosić szmaragd a później przywiesić go przy łóżeczku czy kołysce swojemu narodzonemu dziecku

apropos ubran to polecam Polska Akcja Humanitarna :: SOS Syria - pomóż Syryjczykom

Ostatnia edycja:
tak chciałabym chłopca, ale najważniejsze zeby było zdrowe jak będzie dziewczynka to te bedzie super :0)
Dzisiaj z meżem skorzystaliśmy z ładnej pogody i wybralismy se na wycieczke.. ały dien na nogach to tera padam, chyba pojde spac jeszce do tego cos sie u mnie zahmurzyło buu

Kobity ale się objadłam, jeszcze po obiedzie pocisnęłam bananowcem, a teraz najchętniej bym poszła spać

Ostatnia edycja:
Mitemil to faktycznie rzut beretem :) Ja w poprzedniej ciąży miałam krwiaka, ta ciąża w sumie moja piąta jest pierwszą bezproblemową i mam nadzieję że tak już zostanie do końca.
Trzymam mocno kciuki za wyniki amnio. Musi być dobrze:tak::tak:

Mitemil - To prawda, jest to troszke "naciągnięte,, aczkolwiek czasem śmieszne, w jaki sposób napisany jest ten artykuł :tak: Co nie oznacza, że macierzyństwo to praca na pełen etat :-D

qraa & mysza83 - ​Witamy!!:)

Dziewczyny, czy któraś wie gdzie podziała się Ania_wroc ?? (Jesli dobrze pisze nick) Pamiętam pisala z nami na początku pozniej gdzieś znikła ???

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry