reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

Witam ja mam ciagle mdlosci nosze opaski I jakos daje rade ktos cos pisal o szansach na blizniaki wiec tak dziedziczne sa dwujajowe jednojajowe nie bo to przypadek ze tak sie dzieje dziedziczy sie od strony matki niby strona ojca jest niewazan ale znam przypadki ze tez byly bliznieta po obu stronach nadmierna stymulacja np do ivf tez zwieksza szanse na kolejna podwojna ciaze u mnie w rodzinie jest bardzo duzo blizniat I ludzilam sie ze mnie nie trafi:-) jak sie okazalo ze moi chlopcy sa jednojajowi to sie nawet cieszylam bo to w koncu tylko 10% ciaz blizniaczych teraz to sa dwujajowe I mam nadzieje ze wszytsko lepiej przebiegnie niz poprzednim razem roznica pomiedzy dziecmi bedzie rok I 6 mieisecy troche hardcore:szok: a co do karmienia piersia w ciazy to mleko zmienia smak I dzieci same przestaja pic bo im nie smakuje(hormony ciazowe) choc jak bylam na lipcowkach 2013 to dziewczyna karmila do samego konca wiec to pewnie rozne bywa choc karmienie moze powodowac skurcze macicy ktore moga yc grozne ja w srode slyszalam serduszka:-):-):-) I jakos mi lepiej odrazu

reklama
Mama290 niezłą będziesz miała gromadkę.
Cieszę się, że nie będę sama z bliźniakami na forum. :-) A Ty już doświadczona mama więc będzie komu zadawać pytania. I mamy ten sam co do dnia tydzień ciąży. Masz jakieś konkretne zalecenia od gina? Mój każe mi leżeć. I w sumie to nieźle mnie nastraszył.

Ja się czuję dobrze, właściwie nie mam żadnych ciążowych objawów oprócz ciągłego głodu.

k8libby daj znać jak po wizycie. Wszystkie trzymamy kciuki!

Annte a jaka masz ciaze?? ja poprzednio mialam jednokosmowkowa dwuowodniowa problem zaczely sie od 20 tyg mialam zly przyczep pepowiny I nie rosli rowno tzn jeden dostawal 80% a drugi tylko 20% krwi z lozyska wiec do 31 tyg nie robilam praktycznie nic staralam sie lezec co dwa tyg maialm usg I szlam do szpitala juz ze spakowana torba bo wszytsko zlaezalo od stanu dzieci dawali im szanse w dniu urodzenia wiekszemu 92% a mniejszemu 85% na przezycie spedzilismy 40 dni w szpitalu stan dzieci byl duzo lepszy od prognoz wiec wszytsko bylo dobrze I jest a teraz tak szlapuca ze mi sil brakuje:-)teraz sa dwujajowe dwa lozyska wiec martwie sie mniej oszczedzam sie jak tylko moge

Annte a jaka masz ciaze?? ja poprzednio mialam jednokosmowkowa dwuowodniowa problem zaczely sie od 20 tyg mialam zly przyczep pepowiny I nie rosli rowno tzn jeden dostawal 80% a drugi tylko 20% krwi z lozyska wiec do 31 tyg nie robilam praktycznie nic staralam sie lezec co dwa tyg maialm usg I szlam do szpitala juz ze spakowana torba bo wszytsko zlaezalo od stanu dzieci dawali im szanse w dniu urodzenia wiekszemu 92% a mniejszemu 85% na przezycie spedzilismy 40 dni w szpitalu stan dzieci byl duzo lepszy od prognoz wiec wszytsko bylo dobrze I jest a teraz tak szlapuca ze mi sil brakuje:-)teraz sa dwujajowe dwa lozyska wiec martwie sie mniej oszczedzam sie jak tylko moge

Mama290 napewno jest dwuowodniowa, wydaje mi się, że gin mówił dwukosmówkowa ale nie jestem pewna. Z nerwów i szoku nie pamiętam. Nie spodziewałam się zupełnie bliźniaków. Pojechałam do szpitala z plamieniem i myślą, że to kolejne poronienie a tu bliźniaki. Za tydzień mam wizytę, spiszę sobie wszystkie pytania i dowiem się dokładnie.
Poczytałam o tych wszystkich komplikacjach i jestem lekko przerażona.
Serduszka widziałam już dwa tygodnie temu, a na ostatniej w ubiegły wtorek biły ślicznie i wyraźnie. Tętno 150. Lekarz kazał mi leżeć bo mam krwiaka na macicy który się oczyszcza i mam cały czas plamienia, no i jestem po cc i poronieniu w pażdzierniku.

No tak to musisz lezec jak plamisz teraz bede miec 4 cc I u mnie jest wzmozon monitoring macicy bo moze peknac I mam usg co tydz ja tez jak sie dowiedzilam ze bliznaiki to odswiezylam pamiec bo w szokle mialam tam jakies wyklady ale to bylao tak dawno (jestem polozna) poczytalam w necie I tez zlapalam lekkiego stracha ale teraz juz mniej sie boje bo mysle ze juz limit nieszczesc wykozystalam I teraz to musi juz byc tylko dobrze :-)

Klibby, haha, no rzeczywiście :-D. Uratuję się choć trochę, mówiąc, że to zależy od lekarza? :sorry:
Dopiero teraz zauważyłam, że masz "L'" w nicku, do tej pory byłaś Kibby :szok::-D

To Fimka i Kibby mają dziś na 17 obydwie :-D Ja mam 18:30.

Byłam na zakończeniu roku dzisiaj w szkole :-p Wpadłam na moment, wzięłam świadectwo i wyszłam, pójdę jutro na nieoficjalne zakończenie :-D

za wszystkie wizytujace &&&&&

annte tez mam krwiaka i przez niego dosc mocno krwawilam ale na szczescie przeszlo teraz mam nakaz bezwzglednego lezenia dopoki sie nie wchlonie.

reklama
Dziewczyny u mnie awaria kompa :-/ Czytam Was na telefonie,ale jakoś nie umiem wbić się w rozmowę... Chciałbym tylko przywitać wszystkie nowe grudnioweczki, tym które widziały swoje kruszynki serdecznie gratuluję,a za wizytujace trzymam bardzo mocno kciuki!!!! :-)

Do góry