M
mama290
Gość
Witam ja mam ciagle mdlosci nosze opaski I jakos daje rade ktos cos pisal o szansach na blizniaki wiec tak dziedziczne sa dwujajowe jednojajowe nie bo to przypadek ze tak sie dzieje dziedziczy sie od strony matki niby strona ojca jest niewazan ale znam przypadki ze tez byly bliznieta po obu stronach nadmierna stymulacja np do ivf tez zwieksza szanse na kolejna podwojna ciaze u mnie w rodzinie jest bardzo duzo blizniat I ludzilam sie ze mnie nie trafi:-) jak sie okazalo ze moi chlopcy sa jednojajowi to sie nawet cieszylam bo to w koncu tylko 10% ciaz blizniaczych teraz to sa dwujajowe I mam nadzieje ze wszytsko lepiej przebiegnie niz poprzednim razem roznica pomiedzy dziecmi bedzie rok I 6 mieisecy troche hardcore a co do karmienia piersia w ciazy to mleko zmienia smak I dzieci same przestaja pic bo im nie smakuje(hormony ciazowe) choc jak bylam na lipcowkach 2013 to dziewczyna karmila do samego konca wiec to pewnie rozne bywa choc karmienie moze powodowac skurcze macicy ktore moga yc grozne ja w srode slyszalam serduszka:-):-):-) I jakos mi lepiej odrazu