reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Dzień dobry :-)

Mła współczuję nocki.

Net-ka pochwal się jak wygląda młoda dama w kolczykach :-)

łysa daj znać jak po biopsji trzymam kciuki żeby nic nie wyszło.

Wczoraj Maciuś poszedł spać po 18 ale tak się darł chyba ząbki że dałam mu paracetamol i usnął nakarmiłam go na śpiocha o 23 no i dospał do 4 potem ryk i wylądował u nas w łóżku ale nie było mowy o spaniu tuliłam go kołysałam i zasnął coś koło 5 ale po 6 rozpoczął już dzień na dobre na szczęście skakał po łóżku więc mogłam jeszcze troszkę (ponad godzinkę) poleżeć i zabrałam Maciusia i zeszłam na dół niech M jeszcze pośpi bo skąd będzie dobierał sił w pracy.

Qrcze zaczęły się już zimne noce i poranki teraz jeszcze jest tylko 6 stopni jak ja nie lubię zimna.

reklama
Dzisiaj Lenka wzięła mój telefon do ręki i krzyczy "baba baba!" Ja się pytam czy chce do baby zadzwonić a ona się śmieje i daje mi komórkę, więc dzwonię hehe o w pół do 8mej....Moja mama (która mieszka daleko)zawsze jej śpiewa przez telefon i opowiada różne bajki rymowanki więc dziecko zaczęło telefonik kojarzyć z babą...:-)
Net-ka, gratki przebitych uszu, my jak maxwell czekamy z przebiciem. Myślę że nie jest to aż tak straszny zabieg dla straszego dziecka, które zwiedzione modą:-) wyrazi wcześniej czy później chęć, ale zakłądam że może nie będzie chciała i powie "mamo..., nie wszystkie kobiety obowiązkowo musza mieć przebite uszy"...Niech sama decyduje. Ja sobie sama przebiłam w wieku chyba 9ciu lub 10ciu lat a teraz nie lubie i nie nosze kolczyków.
lysa, a to ci sie rozmówca trafił:-) od razu człowiek podbudowany...Ja tez mam takiego farta często. Wychodze na plac zabaw, wszystkie dieci bez opieki no może są wyjątki małe i wszytkie krążą wokól nas. Maxwell, laba po 17tej oznacza że twój m. zajmuje się dziećmi po powrocie a ty odpoczywasz, bo mój sie lekko wzbrania, że zmęczony,no ale ja mu w pracy pomagam...
Phelania, gratuluje rocznicy!. Mi się udało raz wygrac w totka tyle że ta najniższą wygraną
a nieczęsto gram, może musze próbowac częściej...
Sosnowiczanka, taka ciocia to istny skarb!:-D
Nikuss, mój m. załozył akwarium kiedy byłam w ciązy żebym miała miłe widoki kiedy leżałam ale pod warunkiem że będzie się sam nim zajmował i utrupił wszytskie rybki, ostatania padła w zeszłym miesiącu a trochę ich było...
Mła, współczuję nocy....u nas był spokój...

Ostatnia edycja:
Cześć kochane.
U mnie kolejna noc wypełniona płaczem itp.
Wiem już co jest przyczyną i to mnie przeraza bo to raczej nie koniec takich nocek. To ząbki. Dolne jedynki poszły gładko, ale górna to był koszmar. Teraz idą kolejne zęby (górna druga 1 i dwie 2). Objawia się to tak: pierwsza noc to marudzenie i płacz, rano po tej nocy katarek. W dzień są częstsze kupki nawet takie luźniejsze , ale nie koniecznie i wymioty. Apetyt też nie dopisuje. Nocki straszne. Tak u MIkołaja wygląda ząbkowanie.
Dziś w nocy zabrałam go do naszego łóżka, ale to dużo nie zmieniło. Najgorsze jest to że ostatnio to trwało ponad tydzień.

Melduje górną lewą jedynkę! :)
Gratulacje:)

Net-ka- Gratulacje dla dzielnen Ninki! i witamy w gronie zakolczykowanych grudnióweczek :):-D:rofl2:

Dziewczyny Lena ostatnio ma koszmarne nocki, wstaje z rykiem jak nigdy, podaje jej nurofen wtedy i zasypia spokojnie. A zebow jak nie bylo tak nie ma dalej:confused2: ile to jeszcze potrwa....boje sie, ze jak nie zaczna jej wychodzic, to później wszytskie naraz zaczna, a wtedy nie bedzie ciekawie;/;/

Postanowilismy z A. załozyc sobie akwarium ;D hahha tzn on bardziej mial hopla na tym punkcie, ale mi to nie przeszkadza, bo fajna ozdoba domu. Nabylismy akwarium 60l (alurat wygada do naszych mebli) i porobilismy wszytsko w srodku, teraz tylko zostaje wpuscic jakis rybki:) Jestem zdania, ze wole miec 5 fajnych rybek niz cale stado "byle czego", no ale zobaczymy jak to bedzie w sklepie, bo te co mi sie podobaja sa drogie, ze wolala bym za to jakies ciuchy sobie kupic:sorry:

Swoja droga co sie dzieje z Violett? Zaczela juz te studium? ja lece w ten weekend :)

Sadam brac sie za ogarnianie i siebie i chaty. Milego dnia!
My mamy duuuuże akwarium takie 240l:-) Ładnie to wygląda. Jakbyś potrzebowała porady to mój P. ci doradzi

Dzien dobry
My niestety idziemy dzis do lekarza bo katar nie ustąpił, kaszel nadal jest więc idziemy sprawdzic czy na oskrzelach czegoś nie ma.

U nas po 2 dolnych jedynkach nastąpiła cisza, kolejnych zębów brak.

Wam drogie mamy zycze dużo cierpliwości, bo chyba każde z dzieci ma teraz gorszy okres. Nieprzespane noce, płacz, marudzenie i nasza cierpliwość na wykończeniu.

Jak zaczęło o 10 padać, tak leje bez przerwy cały czas:baffled:...na szczęście mały znowu właśnie przysnął , mieszkanie ogarnięte,a ja się nudzę na necie...kasy nie ma, to nie ma jak poszaleć na allegro nawet;-)
Też widac u Bartka górne dwójki, pewnie będą się zabierać do wychodzenia....kiedy ten okres ząbkowania się skończy...:crazy:

inka - zdrówka dla małego!

Podziękowałam już na zamkniętym ale dziękuję i tu-fajnie, że mnie wreszcie przyjęłyście na Zamknięty. Przyznam, że cieszyłam się jak dziecko na lizaka ;):-DWreszcie!Hura hura hura! I już nie będę najsłabszym ogniwem!!!

Żabcia bardzo chętnie wstawię ale myślę, że jutro. Zrobię takie urodzinowe zdjęcie ;) Jakoś się nie mogę przyzwyczaić do tych kolczyków...Kurza twarz... ale i tak wygląda słodko... no i te jej odstające uszko...pełne uroku teraz ;)Też nie lubię zimna-cierpiałam-mieszkając w domu rodziców jak jeszcze trzeba było palić w piecu. Dopiero jak pozbyli się mnie z domu -wyszłam za mąż-to podpięli się pod miasto.:wściekła/y:

Tofika ja miałam przebite w wieku 6 lat-chrzestna matka mnie zabrała do kosmetyczki i tam za moją zgodą przebili mi uszka. Co do biżuterii to teraz od czasu do czasu noszę kolczyki ale jak wspomnę Liceum i Gimnazjum widzę obwieszoną choinkę-dobrze, że głupi wiek w końcu mija...

Milva mój P musi poszaleć jak nie w centrum handlowym, to na allegro ale że ja trzymam władzę nad allegro, ostatnio zaczął jeździć po lumpeksach... Masakra. Gorzej niż galerianka. Chodzi i szpera- i to facet!!!!!!!!!!!Wczoraj na gabeciu ubrał całą swoją drużynę piłkarską w jakieś tam koszulki. Po złotówce. Cieszył się jak Grinch na Święta.

Bąbel śpi a ja mam czas na BB ale ani ja umalowana ani nic...Normalnie strach na wróble...

hej dziewczyny!
u nas tez zabkowanie... idzie gorna dwojka (jedna juz jest) i chyba juz ja troche widac.... co oznacza, ze bedzie juz osiem zebow!
Sosnowiczanka - czekam na kolejne hity od cioci!
Mla - u nas nocka podobna, lacze sie w bolu... i widze, ze jest nas wiecej....
Inka - jak tam katar? juz po?
Netka - chyba trzeba wrzucic na luz.. wszystko w swoim czasie... ale tez pewnie bylabym po takiej akcji klebkiem nerwow....
Lysa - trzymam kciuki!
Gratulujemy kolejnych zebow!

reklama
Zimno się zrobiło, Mela mi się całkowicie rozłożyła i zostaje do końca tygodnia w domu, oby tylko Kacperek nic nie złapał od niej, pół nocy z głowy, jak nie mały na cyca się kręcił to Mela się dusiła przez kaszel, katar i takie oczka rano załzawione miała przez chorobę.
Pojechałam przed pracą na zakupki drobne, jutro będę pyszne kotleciki z kalafiora. Napchałąm, się rano kebabem, aż siły nie miałam, potem w pracy ciepła herbatka z pyszną bułeczką cynamonową-mniam pychota, pierwszy raz kupiłam i czuję, że nie ostatni.

LYSA biopsia czego?? Oby wszystko w porządku wyszło.

LYSA, MAXEEL, MŁA, INKA ja mimo pomocy mamy tez mam czasami wszystkiego dosyć i wyjść z domu trzaskając drzwiami.

NETKA super, że Ninka ma kolczyki już.

MAXXEL szacun, że dajesz sama radę.

PHELANIA wcale się nie dziwię, że młody się za mamcią stęsknił. Super, że rocznica udana. Też ostatnio w Pizza Hut byłam w czwartek z Melką na Starym Mieście.

SOSNOWICZANKA :-D:-D:-D CIOCIA JEST ZAJEBISTA:-D:-D:-D

MILVA ja przy nocnych pobudkach moich dzieci, dniu w pracy, więc wieczoirami padam zaraz po Bąblach czyli często już o 20.30 spię, K nie ma ze mnie ostatnio pożytku.

NASTAZJA brr trochę nie fajnie mama się zachowała. A jak już masz prosić ciotki i nie ciotki, to zaproś je jedynie na ślub i tyle, a przyjęcie tylko tych co wy chcecie,.

Do góry