reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Venus- u nas pewnie tez bedzie tak z tym diabełkiem:)

Lena wsumie w Kosciele była grzeczna, ale pozniej zachcialo jej sie skakac:p

My niestety kapiemy w malej wanience, bo w domu mamy prysznic;/ ale Lena ma zabwaki w wodzie i sie bawi. Mam nadzieje, ze doczekamy sie wanny, albo chociaz tego głebokiego prysznica z wanna;p

Mmamy fajny kombinezon z coccodrillo, spodnie z kurtka, ale własnie na 80, boje sie ze moze byc maly...

reklama
Wszystkim starszaczkom, życzę powodzenia w przedszkolu i szkole..:tak:
Wczoraj spędziliśmy znowu rodzinny dzień.. M. był w domu cały czas. Byliśmy na spacerku i nawet we trójkę urządziliśmy sobie popołudniową drzemkę. Fajny dzień.. Adaś w nocy nawet ładnie spal, wstaliśmy dopiero niedawno i M. szykuje się do pracy a ja muszę zrobić młodemu kaszkę i pomysleć co robić cały dzień. Moja siostra po stracie swojej suni MISI ma nowego szczeniaczka. Byli wczoraj w schronisku i wzięli dwumiesięczną Lolę.. Aż chciałabym pojechać tam z młodym- on jest zakochany w psach, a niestety ja mam w domu starego , schorowanego psa i on już nie chce się bawić, wręcz nie pozwalamy Adasiowi za bardzo go zaczepiać zeby może mu czegoś nie zrobił.
Dobra zmykam robić amciu, bo zaczyna mi tu rozrubę w pokoju...:szok:

Nikuss, skakanie to i tak nienajgorzej, bo Lenka mogłaby dać koncert w kościele ;) Miśka ostatnio upodobała sobie śpiewanie po supermarketach. Niby teściowa kiedyś mówiła, że dziecko dało jej w sklepie popis wokalny, ale jakoś nad tym nie myślałam. Wczoraj natomiast nie wiedziałam sama co jej zrobić, żeby przestała piszczeć i pokrzykiwać na cały regulator :D I to nie była awantura, bo siedziała swobodnie, wygodnie oparta w wózku, tylko po prostu tak sobie pokrzywkiwała :D

Mła- Lenie tez sie zdarza "śpiewac" albo drzec sie na cały głos tatatataaaaaaaaaa i tak w kółko:) Miałam nadzieje, na to, zeby w Kosciele mi nie odwaliła takiego popisu;p ale za to synek mojej siostry ciagle udawał, ze kaszle i to bardzo głośno udwał haha

haha, śpiewy w supermarkecie- skąd ja to znam:-D Bartek jeszcze robi coś takiego, że np trzymam go na rękach , cos oglądam na półce i jak ktos stoi koło nas np, albo przechodzi, to on mu zagląda w twarz , potrafi się tak śmiesznie wychylić - niektórzy się śmieją , inni nie bardzo wiedza co zrobić:-D

Freiya, Venus- mamy kulę -hulę, stolik ed, pchacz, 2 ślimaki grające z fp z klockami, żółwia co liczy, telefony itp....i wszystko jest na max 5 minut ehhh- a może to tak ma być ?:-p Myślałam o tym szczeniaczku, ale Bartek w ogóle się maskotkami nie interesuje za bardzo...

Buziaczki i dużo,dużo zdrówka dla Oskarka !
MamaO- co tam u Was słychać ?
Milva- moja lubi wszelkie klocki i kule vtech. Polecam - Aktywne klocki Fisher Price | Dobre dla Dziecka

Kasia pluska sie już w wannie. Ja w tym czasie zwykle robie jakąś ręczną przepiórkę. Dno wanny jest z powłoką antypoślizgową, więc tylko lukam na moją rybkę i sobie gadamy. Na koniec robimy myju, myju. Włoski kiedyś myłam codziennie a teraz co 2-3 dni a Wy jak często myjecie główki maluchom ? Po kąpieli kładę ją na pralke, na przewijak i jak dam coś do rączek to leży całkiem grzecznie. W ogóle nie woła mama tylko tatatata ! Nawet jak sie skarży to jest ABBA i kiedyś myślałam że chodzi jej o ten szwedzki zespół a abba to znaczy również ojcze :-D

Kupinosia ja myję głowę wtedy jak uznam że trzeba, jak widac to po włoskach, zwykle co 4-5 dni. W łazience niestety miejsca na ubieranie nie mam więc jest zawijka w ręcznik i do pokoju, w zimę tez jakoś będziemy przelatywać.

Milva Emilka w ogole nie lubi miśków, maskotek itp ale za to jest bardzo muzykalna, jak słyszy muzyczkę to dupka jej tańczy i dlatego lubi tego pieska, wciska mu łapkę i podskakuje na tyłku do piosenki. Ale wiadomo, że każde dziecko lubi inne zabawki, jedno kocha szczeniaczka a drugie rzuci w kąt.

Kupinosia, super masz z Kasią i z tym że sama się grzecznie bawi (pod okiem oczywiście). Moja to by od razu przekręciła się na brzuch i dała nura głową pod wodę, bo ją interesują wszystkie miejsca, gdzie jej nie ma :D Włosy ma wiadomo jakie, więc nie używamy szamponu, za to M je myje małej codziennie przy kąpaniu (używamy płynu do mycia Emolium i taką wodą myje). Miśka codziennie szaleje, wstaje upada, wstaje upada itd., że jej się ta łepetynka poci i muszę myć, bo jestem zapachowcem ;)))

Milva, moje dziecko ciągle w ruchu. Najdłużej wysiedzi w skoczku, albo na huśtawce uwieszonej u drzwi, ale bawi się wszystkim i wszystko interesuje ją tylko kilka minut ;)

Czesc kochane, dzis pierwszy dzien Bena od rana w przedszkoly :-( siedze i rycze bo tesknie :-( Zadzwonilam zaptac sie jak sie ma, to powiedzieli ze mial 30 minut drzemki, wypil troche mleka ale placze dosyc czesto a jest tak na razie 2,5h :-( nie wiem co robic, siedze i jem z nerwow. Zuzia super, troche plakala jak ja zostawialismy bo nowe twarze, jak zobaczyla znajoma przedszkolanke to juz byl luz.

W pracy mnie wkurzaja, napisalam maila ze moge teraz przyjac na spotkanie w kazdy poniedzialek, wtorek lub srode, to dostalam maila z powrotem ze mam przyjsc w piatek i dac znac czy mi pasuja....noz kurde jakby mi pasowalo to nie pisalabym jakie dni moge przyjsc, idioci!

Z Zuzia nie bylo tak ciezko jak jest mi sie rozstac z Benem :-(

reklama
dzień dobry
co do kąpieli to my wciąż używamy wanienki na stelażu i póki Młody się mieści jest ok. tym bardziej, że cała kąpiel na siedząco. głowę myjemy codziennie i spłukiwanie nie jest straszne, może to zasługa zajęć na basenie bo tam to jedna z form oswajania z wodą i nurkowanie też nie straszne.

zabawek edukacyjnych Młody ma mało bo praktycznie tylko u babci laptopa, książeczkę FP i dinozaura a'la szczeniaczek uczniaczek. chciałabym coś kupić ale nie wiem co i póki co uważnie czytam Wasze uwagi i w końcu na coś się zdecyduję.

zaraz zbieram się do miasta poszukać jakieś kurtki dla Młodego bo coraz zimniej się robi a nie chciałabym go przeziębić.

miłego dnia

Do góry