reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Mła my kąpiemy się w dużej wannie w takim siedzonku, Emilka lubi się bawić i chlapać :)

Phelania ja już dawno Emilki nie odbijam.

Nikuss super się udało, szkoda tylko tych zdjęć.

Dziewczyny wygrzebalam w garderobie ten kombinezon co tam czeka na zimę i okazuje się że na metce ma rozmiar 74/80! Czyli będzie mały!

reklama
Mła- ja u babci kąpię w wannie, jak tylko po remoncie łazienki będę miała prysznic u siebie, to będę go tam kąpała. Wanienkę jednak jeszcze na razie mam.

Phelania- nie odbijam Bartka już dłuuugo;-)

no i dzień dobry;-), wpadnę potem, bo synuś do kabli się dobiera i drukarki....

Witam ranne ptaszki :)
Phelania ja już nie odbijam Mikusia od dawna mimo, że jeszcze zdarzy mu się sporadycznie ulać.
Mła my nadal kąpiemy w wanience. Mam brodzik z płytek i nie mogę dostać takiego pompowanego brodzika, żeby włozyć pod prysznic:( ale szukam...
Kota pochwal się kombinezonem :)
Nikuss gratuluje udanych chrzcin :* Tylko z tym wypędzeniem diabełka to u nas nie do końca się sprawdziło, bo Mikuś nadal rozrabia i to porządnie ;p

Wszystkiego najlepszego dla Oskarka MamyO!!! :* :)

Dzięki za odpowiedzi co do wanienki. Myślałam, że zostaliśmy ostatni na placu boju ;) Mam małą łazienkę i jakoś nie spieszy mi się z przenoszeniem małej po kąpaniu z łazienki do pokoju, żeby ją wytrzeć i ubrać. I jakoś zawsze kiedy o tym myślę przypomina mi się Magda W. z Sosnowca, co to niby upuściła w takiej sytuacji dziecko :/

Trzymam kcikuki za przedszkolaków i szkolniaków, oby kolejne dni były równie miłe, co dzosiejszy, bo dzisiejszy to na pewno atrakcja :)

Freiya, co do rozmiarów, to lepiej przymierz, bo może się okazać, że jest ok. Może to końca zimy nie wytrzyma, ale odwlecze w czasie zakup - pewnie jak sezon się rozkręci, to ceny zaczną spadać ;)

Venus ja jak jechałam na wakacje i wiedziałam, że na miejscu bedzie tylko prysznic a nie chciałam targać wanienki to zamiast pompowanego brodzika kupiłam na Allegro dmuchany basenik ogrodowy, dobierasz sobie średnicę odpowiednią do swojego brodzika i jest super :)

Bartek przysnął;-)

Buziaki dla Oskarka - najlepszego!!!!

Nikuss- fajnie, że chrzciny udane, czekamy na fotki:tak:

Tak samo ze spotkania bb na śląsku-chcemy zobaczyć jak się dobrze bawiłyście!!!:tak:

Ale pogoda paskudna dziś, pada, mży i zimno...cały dzień w domu zapewne nas czeka.... Rozstawiliśmy w sobotę kojec, Bartek usiedzi w nim 3 minuty ehh, ale czasem dobre i to, gdy trzeba zrobić coś w kuchni a on się pod nogami pląta, albo leci gdzieś indziej ;-)coś mnie leń ogarnia, a roboty dużo czeka:baffled:
Sprzedałam leżaczek na allegro, wymieniłabym na jakąś zabawkę, ale nie wiem co- czym najlepiej się bawią Wasze dzieciaczki? Myślę o tym laptopie z fp....

Milva Emilka uwielbia Szczeniaczka-uczniaczka, super bawi się też panelem od pchacza, ma na nim jakiś tam sznurek, grające guziki, kółko do kręcenia, lusterko itp, dziewczyny mówiły, że dzieciaki fajnie bawią się też panelami od stolików - może zainwestuj właśnie w coś z takim panelem, dużo wszystkiego, kolorowo i z dźwiękiem ;)

Freyia z tym basenikiem to dobry pomysł, ale widziałam na allegro takie kwadratowe lub prostokątne "wkłady pod prysznic". Też dmuchane-wlasnie na zasadzie basenów i za cholerkę nie mogę tego znaleźć, a naprawdę to super rozwiązanie.
Mła ja w łazience właśnie nie mam za bardzo miejsca żeby po kąpaniu Mikołaja położyć i wytrzeć. Ogólnie teraz to pół biedy, ale zimą napewno będzie róznica temp. między łazienką a pokojem, więc przenoszenie odpada:/
Milva u nas sprawdza się np. migocząca kula kula :) Tak jak pisze Freiya-dużo, kolorowo i z dźwiękiem :)

Ja też jeszcze kąpie w wanience, a właściwie kąpie mój M. chłopaki razem się świetnie bawią a ja mam 30 min dla siebie:-) kurcze wczoraj bartek usnął o 18.30 po prostu padł a dziś pobudka 5.30. Mam wory pod oczami jak rowy mariańskie.
Bartek zazwyczaj chodzi spać między 19 a 20 a pobudka ok 5-6. Jak mi pośpi do 6.15 to czuję jakbym Pana Boga za nogi złapała taka szczęśliwa i wyspana.

reklama
Witajcie kochane.
Moje dzieci już odprawione do szkoły, a raczej na mszę. Ja zaraz się szykuję z maluszkami i też idę żeby się co nie co dowiedzieć. Wrócę pewnie ok. południa.
Jejku jak ja nie lubię roku szkolnego!!!

Do góry