reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Izi dzięki
zabciu ja bym nie dała, niby marchewkę można ale chrupki marchwekowe... dla mnie to już zalatuje sztucznością barwnikami itd itp, ale zrobisz jak uważasz. co do mleka to na polskim nanie pisze 5i6m. 180ml+ 6 miarek mleczka, ja poki co malej nie zageszczam niczym, pięknie przesypia noce od tygodnia czyli mniej więcej od czasu jak daje jej tą większą ilość mleczka. Poniewaz ciut mi ja obsypało... nie wiem czy po ostatnich upałach (plecki) i spoceniu się( mimo lekkiego ubioru) cy tez po soczku jabłkowo marchewkowym to chwilowo czekamy z nowościami i sprawdzeniem po raz drugi marchewki ale tym razem dam słoiczek a nie sok, ale zostajemy przy herbacie i soczku jabłkowym.
maxwell dzięki!
freiya oo muszę kupić flipsy przypomniałas mi , u nas wczoraj był biszkopt mimo glutenu... wcięła co prawda tylko 1/3 ale nie miałam chrupek więc dałam bo az piszczała zeby ddostać, ale teraz muszę kupić kaszę mannę i za jakieś 2 tyg. zaczenimy wprowadzać guten na dobre. Fajnie ze Emi zajada Ci ładnie, na bananki uważaj bo poza truskawkami to najwiekszy alergen dla maluszka, więc obserwuj bacznie.Choć dzieci uwielbiaja:)

Mała od 6.20 bawi się pięknie swoim lwem z lamazee najpierw w wozku go dorwała jak jeszcze spałam a teraz juz na macie gada do niego. Ja juz rozpakowalam bagaze w koncu.... ogarnęłam się jeszcze tylko poprasować ubrania na dzisiaj i w miarę wszystko gotowe, zawiezc ciasta i do fryzjera:).

A moje starsze dziecię dziś kończy 2 lata:) ehhh jak ten czas leci 2 lata temu męczyłam się o tej porze niemiłosiernie z powodu bóli na porodówce.. az do 11.45:) i była mega brzydka deszczowa pogoda a dziś zapowiada się piękny dzień:) Mały poki co nei zdaje sobie sprawy co to za dzień... ale bez prezeentu ani rusz:) ja kupiłam mu... uwaga za całe 14.99 puzzle w biedronce długie ze sklejki z literkami i obrazkami w kształcie pociagu moze i prezent tani ale on uwielbia puzzle mimo ze nie umi ich ulozyc:) miał taka "dziecięcą biblię" książeczkę obrazkową z puzzlami i w ciagu 2 lat tyle razy była użytkowana... że niestety ostatnio trafiła... na makulaturę... bo już ni choroby nie było jak układać i się nią bawić.

reklama
Mari, trzymam kciuki!!! koniecznie nas informuj!

Kuba dziś nad ranem obudził się z takim mega przeraźliwym płaczem, że aż wyskoczyłam z łóżka na równe nogi :( jak go wzięłam na ręce to od razu się uspokoił. Pewnie zły sen, biedny maluch.

Ok, no to popisałam.. już się budzi z drzemki :) miłego dnia kochane!

Hej dziewczynki :)

Mari
kochana daj znać co z Tobą :* Oby wszystko było w porządku:tak:
Asko na ten jeden dzień mam Ci wybaczy a bilety faktycznie normalnie kosztują 50 zł za osobę. Byłam na majówce w Chorzowskim parku i z ciekawości mój tata poszedł zapytać. Ja wykupiłam karnet na 4 osoby bo pojadę ja z Julką i mój brat ze swoim synem.
Wczoraj braciszek wpadł na kawkę i spędziliśmy 2 godziny na oglądaniu karuzel na you tube:-D Z nami jest tak, że jak tylko w okolicy jest jakiś odpust i przyjeżdżają z objazdowym wesołym miasteczkiem to mnie i brata trzeba szukać na największej karuzeli:-) No cóż, dzieckiem się jest podobno całe życie ;-)

Mła, Bardzo mi się podobał filmik z Emi i jej obrotach, wytrwała z niej dziewczynka :)
Oskar już też próbuje, nawet mu wychodzi tylko później się drze, bo nie potrafi z brzucha na plecy:-)

Freya ja dziś daje jabłuszko i zobaczymy jak będzie. Ostatnio się zastanawiałam kiedy mogę dać banana ale chyba poczekam z tym do końca miesiąca.
Mój książe delikatny taki i nie wiem, czy tym bananem bym mu nie zaszkodziła.

Dzień dobry
Asko najlepszego dla Kamilka!!!!!
I udanych chrzcin.
My wlasnie wstalismy :-) No i dzis udało mi sie oszukać młodego- tzn w nocy obudził sie na jedzenie, dałam mu smoczka a on usnal i spał do 6:50. :-)

Uciekamy zaraz na zakupy i spacer i na turniej bjj, bo organizuje brat M.
Milego dnia

hej Laseczki:)* ja juz przy kawce i po sniadanku, podczytuje bb:)

Freyia- gdzie takie okularki kupilas? tez myslalam nad jakimis dla Leny do auta ;D

Mamy kolczyki:) Lenka nie zaplakala nawet (miala znieczulenie), pistolet tez nie byl jakis glosny wiec ok. Musze jej polewac woda utleniona i obkrecac- jak narazie jak to robilam, Mala nawet nie zwracala uwagi ze cos przy uszach ma, wiec chyba jej nie boli. Jedyne co to obracala sie w moja strone i patrzyla na mnie, wiec do ucha ciezko sie dostac. Ogolnie zadowoleni jestesmy z tej wizyty u kosmetyczki.

Marii- 3mam kciuki!

Inka, masz rację. To Emilcia :) Nie podawałam Wam wszystkich linków, żeby nie zanudzać. A wrzucamy je na YT dla mojej mamy i szwagra z żoną, którzy mieszkają daleko, a chcieliby widzieć, jak mała rośnie :)
Rojku, "hej" chyba najlepiej jej wychodzi, fakt :)

Asko_ wszystkiego najlepszego dla Kamilka! :)
2701, również dla Was gratulacje z okazji ukończenia 4 m-cy! :)
Dorotar, dla Kacperka również wszystkiego, co najlepsze :)

Nikuss, gratuluję kolczyków - pierwsza grudniówka :) Zdaj relację na bieżąco, jak przebiega leczenie uszek, bo wiele z nas to kiedyś czeka :)

Ostatnia edycja:
zabcia sprawdzilam sklad tych chrupkow, bo mysle ze o te ci chodzi Tesco.com - Page not found ma zadnych concerwantow bo 72% to kukurydza, oragniczny proszek marchewkowy, olej slonecznikowy i 1% witaminy B1 w Tyninie chyba bo nie chcialo minsie tlumaczenia szukac, tak wiec nic w sumie zlego w tym nie ma, tez nie wiem czy dawac czy nie bo zadko zakladam do polskiego sklepu a tylko tam chrupki kukurydziane mozna dostac :-( Jedyne co to znalazlam na stronie tesco ich chrupki Hipp Organic Squiggly Corn Puffs 30G - Groceries - Tesco Groceries

Mari trzymam kciuki zeby bylo wszystko ok! Informuj nas.
Asko udanych chrzcin:)
Nikuss gratulujemy kolczykow:)
MamoOskarka dobry twoj M:-D Poprawil mi humor z rana:)
Nastazja Alan tez bardzo wczas wstaje wiec przez dlugie lata chyba ja tez sie nie wyspie:baffled:

Wczoraj wieczorkiem juz do was nie zajzalam, dziwnie zle sie poczulam i wczas polozylam. Czulam cos podobnego do porannych mdlosci z początku ciąży wiec przy okazji zaczelam schizowac:( Tym bardziej ze czulam sie tak juz chyba ze trzeci raz....Chyba dzis kupie test ciążowy i zrobie... Albo nie kupie bo sie boje zrobic... Juz sama nie wiem... Tym bardziej ze od porodu nie mialam okresu a z męzem nie stosujemy zadnej antykoncepcji póki co i w zaden sposób nie uwazamy:zawstydzona/y: Kurde, zaczelam sie bac...

Własnie skończyłam sprzątanie i sie zastanawiam co zrobić z resztą dnia;-)
Zastanawiałam się nad matą edukacyjną dla mojego księcia bo to już najwyższa pora, ale ceny czasami mnie powalają:baffled:
Znalazłam używaną w moim mieście za 15 zł. Na zdjęciach wygląda dobrze:tak: umówiłam się z Panią telefonicznie i zaraz po nią jadę:-)

Sosnowiczanka
, własnie wczoraj po poście mari zaczęłam się zstanawiać, kiedy któraś z Nas pochwali się kolejnym malutkim dzieciątkiem. Kup test kochana, bo może się okazać, że niepotrzebnie się przejmujesz :tak:

nikuss gratuluję pierwszej biżuteri Twojej panny :) W aptece możesz kupić taki probiotyk do smarowania uszek. Kosztuje około 2 zł w saszetce która na pewno wystarczy. To jest taka tłusta maść antybakteryjna, goi ranki i co najważnieksze kolczyki "nie przysychają" do uszka.
kota kilka dni temu Oskar budził się z takim przeraźliwym płaczem przez dwa dni. Pierwszy raz u niego słyszałam taki wrzask:szok: Wydaje mi się, że mogło to być spowodowane kolejnym skokiem rozwojowym, bo juz teraz znowu wszystko jest jak było :)

reklama
Do góry