reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Pyszczek to rzeczywiscie przykre co cie spotkalo ale niestety tak sie zdaza baby sa okrutne wiekszosci te starsze twierdza ze jak one byly w ciazy to w polach robily a my mozemy postac one wiecej sie narobily niz my
szara rzeczywistosc i tyle
powiedz mi z tym CRP to ile go masz i przez co skoro bierzesz antybiotyk?
kota badanie jest wazne bo wykazuje czy masz paciorkowca czy nie bo jak bedzie to trzeba przed porodem podac antybiotyk zeby dzidzia przy porodzie sie nie zarazila pacior jest cholernie niebezpieczny ja bede miec robiony za 2 tyg na wizycie
i nie chcialam cie wystraszyc przepraszam ale dopilnuj tego

Ostatnia edycja:
reklama
Moja gin każe przychodzić co miesiąc, ostatnią wizytę miałam 4 listopada a kolejną 3 grudnia. Mam nadzieję że wizyty będą od tej pory częściej. Posiew z pochwy ma mi zrobić właśnie na następnej wizycie chociaż powiedziała że to będzie zależało od tego czy mała się przekręci. Niestety nie pomogę bo sama do końca nie wiem jaki jest cel tego badania.

kasia2011, dzięki wielkie za odp. I teraz się zastanawiam, cholera, czy mam się pchać do niego na dodatkową wizytę, czy iść gdzieś indziej... wkurzył mnie, bo kurcze uważam go za super fachowca i dobrego lekarza, a tu taki numer przed porodem... :baffled:

Czesc dziewczyny :-)
Ja wskakuje tak na chwileczke zameldowac ze u mnie wszystko w porzadku pozatym ze doskwiera mi mega nuda w domu bo nie mam internetu ani telewizji =/ Moj Syneczkek ostatnio bardzo aktywny i lubi kopac Tatusia gdy sie do niego przytule brzuszkiem :-) W domku juz wszystko gotowe na przybycie naszego malego Szkrabka lozeczko z poscielka ubrana czeka przykryte folia. Juz sie nie moge doczekac kiedyu Niunio sie urodzi odliczam dni i strasznie mi sie one dluza =/
Ostatnio mielismy z M troszke przygod a mianowicie przyjechal z pracy o 23 z kolegami i potem ok 1 pojechalismy ich odwiezc i wrocilismy a tu sie okazuje ze drzwi sie zatrzasnely i nie da sie wejsc do domu no to za telefon do kolezanki i Ona nam dzwonila do kolesia z agencji zeby cos zrobil no to przyjechal i jakos z moim M otworzyli te drzwi no to jak juz bylo wszystko z nimi ok to pojechalismy odwiezc kolezanke i weszlismy do niej na chwile to okradli nam samochod radio i rozwalili troszke rzeczy normalnie to sie nazywa miec pecha =/
Dobra uciekam poszperam jeszcze pare rzeczy i jade do domku bo siedze w kafejce internetowej bo musze papiery wydrukowac.

Pozdrowka i milego dnia mam nadzieje ze niebawem sie odezwe ze zalozymy niedlugo neta.

Teściówka już poszła..ufF..Jak ona jest, to nie mam za bardzo jak czytać i pisać..
Sergi - ja też chcę taką kawusię oczywiście z tym ciachem:-) Mam nadzieję, że się podzielicie z biedną Maxwell?:sorry::zawstydzona/y:
Gosia, jak juz tak wszystkie zaklepują te terminy, to ja bym chciała..na dzisiaj???:-);-)No, ewentualnie na jutro..
Pyszczku - no, czasami podłość ludzka i tępota nie znają granic..niestety...:wściekła/y::-(
Agapa - Ty limit pecha już naprawdę wyczerpałaś!!!

kasia, jak byłam w szpitalu to zrobili mi CRP i było 15,6, dawali antybiotyk czekając na wyniki wymazu i to one powiedziały że zakażenie jest gdzieś w pochwie. Zmienili mi antybiotyki i mam nadzieję że już jest ok. Zobacze w przyszłym tygodniu bo wtedy mam zrobić znów CRP.

Hej!
Ja ranek spędziłam w pracy bo zaniosłam kolejne L4 i tak mi sIę miło zrobiło jak dziewczyny w kadrach już nie mogą się doczekać abym wróciła już do pracy.
Od rana rozmawiam z moją Małą w brzuszku żeby się przekręciła.:sorry:
Dziewczyny, które już rodziły - miałyście poród pośladkowy SN?

kota wymaz na paciorkowca jest nawet w karcie ciazowej na samym koncu przed porodem do zrobienia moze zobacz czy masz tam cos wpisane moze zrobil ci jak bral inny posiew np cytologie
Pyszczek no to rzeczywiscie jak jest jakis babol w pochwie to nie ciekawie ja CRP tez robie raz w miesiacu juz od poczatku II tymestru i mialam raz wiecej niz ty bo az 55 z hakiem ale to ja wtedy chora bylam jakies grypsko mnie chycilo i tez lecialam na antybiotyku bardzo dlugo
wiec trzymam kciuki zeby badziewie sie obnizylo

reklama
Kota ja miałam na ostatniej wizycie robiony posiew w kierunku GBS (cokolwiek to znaczy) bo w szpitalu w którym chcę rodzić to pani na recepcji powiedziała nawet że bez tego posiewu "nic nie załatwię". A wizyty mam teraz co dwa tygodnie, byłam w zeszły czwartek i jeśli nie urodzę to 01.12 idę. Co miesiąc to faktycznie dość rzadko. :szok:

Do góry