reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

Czesc Dziewczyny,
Sergee.. Ale Ci powiem dzielna z ciebie dziewczyna, ja już bym w panikę wpadła, a ty z uśmiechem czekasz.. :tak: Trzymam kciuki..

Ja wczoraj miałam małego doła, to tez nie pisałam, bo nie chciałam wam tu smucić. Dziś wizyta o 16:15 :-D Wreszcie.. Chociaż zawsze tak jest że jak czekam jak na szpilkach to lekarz mało co mówi, więc staram się uspokoić i nie zapomniec o coś zapytać.

Kochane trzymam kciuki za wasze wizyty, oby wszystkie udane.. :tak:

reklama
inka85;no a ja liczę, że dostanę podwójne becikowe ze względu na to że oficjalnie będę samotną matką, kwestia tylko odpowiedniego załatwienia papierów, bo prowadzę własną działalność i dochód mam niby spory ale może coś się uda w tej kwestii zrobić!! niech księgowa myśli- za to w sumie jej płacę!

Inka! apropos samotnych matek, to nie jest takie proste. w obecnych przepisach świadczeń rodzinnych do których przynależy min. becikowe -samotna matka jest w momencie, kiedy ojciec dziecka jest nieznany bądż nie żyje. jeżeli nie jesteście po ślubie, ale na akcie urodzenia będzie ojciec dziecka, jest to traktowane tak samo jakbyście byli małżeństwem. Więc suma sumarum jak będziesz chciała to becikowe zależne od dochodu to dochody ojca dziecka będą również brane pod uwagę. mam nadzieję, że coś z tego wywodu zrozumiałaś. buziaki.

I jeszcze jedno. nie martwcie się tym straszeniem, że zlikwidują becikowe. jak faktycznie o tym myślą, to nas nie będzie dotyczyło, ponieważ najpierw muszą zrobić projekt zmian do ustawy, musi to być zatwierdzone itd. więc na 100 % potrwa to na tle długo, że na pewno nam nic nie grozi:)

I jeszcze jedna inf. dot. BECIKOWEGO - faktycznie dziewczyny, które złożą dokumenty do końca grudnia 2011r. muszą dołączyć do dokumentów zaświadczenie, że były pod opieką lekarską podczas ciąży. ale te co będą składać po 1 stycznia 2012r. obowiązuje stary przepis, który był zawieszony do końca grudnia 2011r. czyli - zaświadczenie, że było się pod opieką od 10 tygodnia ciąży. Mam nadzieje, że to zmienią, bo to faktycznie chore.

to się naprodukowałam. w razie niejasności piszcie:-)

SERGI - trzymam kciuki i zazdroszczę, bo już brak cierpliwości u mnie.ech

Ostatnia edycja:
Nastazja, kciuki i za Twoją wizytę..
Marycha właśnie zasnęła - "utłukłam " ją kołysankami, śpiewałam chyba z 40 minut - i widocznie stwierdziła, że ma dość i woli spać
laugh.gif

Hihi, jasne Asieńka..i pewnie dlatego 40 minut się broniła, żeby wysłuchać mojego "koncertu":-D:-D

A tak poza tym:
Rojku, dla Ciebie:
kwiaty_bukiety_wiosna_02d_722.jpg
Wszystkiego najlepszego!!!! I niech Cię już dzidzia nie męczy w brzuszku i zrobi Ci prezent na urodziny!!!

ja po prysznicu czuje się lepiej choć bóle w lędzwiach zostały i twardniej brzuch ale dużo łagodniej i żadziej dzwoniłam do lekarza więc powiedział że mam się spróbować położyć nospę wziąść i wieczorem jak coś się znowu rozkręci na ktg przyjechać mówił że to mogła być próba małego jak ból w lędzwiach duży i może się powtórzyć albo da się jeszcze na spokój powiedział tęż że tu reguł nie ma

Ale się mega wystraszyłam bo pamiętam ból z porodu kiedy mała się do kanału odpowiednio wstawiała to coś zbliźonego

powiem wam że z sił zupełnie opadłam ta się spiełam że aż pocić się zaczełam ufff

maxuell
a te bóle w lędzwiach długo masz bo ja dziś w nocy dostałam i rano pogorszyło się u mnie

reklama
Gosia, u mnie to raz się pojawiają, raz znikają..może ze trzy dni - szczególnie w nocy..ale nie są uporczywe, więc na razie staram się ie panikować - najwyżej jutro na badanku mi powie, że już mam jakies tam rozwarcie (a chciałabym, chciała):-D;-)

Do góry