reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

dziewczyny byłam dzis w odwiedzinach u małej Klaudii i jej mamy w szpitalu..patrzcie na to malenstwo. Waga 3100 i 54 cm człowieczka...ja juz zrobiłam "przymiarkę" do mojego synka...juz naprawdę niedługo wszystkie bedziemy tulic takie małe cudeńka :) Powiem Wam, że sie wzruszyłam do łez, przypomniało mi sie jak sama byłam z Błażejkiem ledwo co po porodzie...Boże, to jest niesamowite!

reklama
Już jestem.Kornelcia najedzona śpi,a Martynka jeszcze godz w szkole,także mam troszke czasu dla siebie:-)Na obiadek zrobiłam kotleciki z kalafiora,ziemiaczki i mizeria:happy2:maxwell córeczka sliczniutka!!!Ja do szpitala mam 5km i opieka w Inowrocławskim szpitalu jest w miare dobra,Martynke rodziłam dosłownie 10 minut miała zaledwie niecałe 2kg,Kornelcie 25 minut i też była malutka 2.5kg,ciekawa jestem jak teraz bedzie,drugie święta BN w szpitalu:-(też mam obawy czy zdąże na czas dojechać,z dziewczynami leżałam juz na oddziale jak szłam do porodu dlatego byłam spokojniejsza.

Klariss prześliczne maleństwo,najcudowniejsze chwile.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
OGROMNA PROŚBA DO MAM CUKRZYCOWYCH: (nie jestem w stanie odszukać w wątku waszych wyników)
możecie mi podać wasze wyniki na czczo i po obciążeniu? chodzi mi głównie o mamy które robiły 50g/po godzinie. i czy w badaniu moczu wychodziła Wam obecność glukozy ?

odebrałam wyniki i wskazują na cukrzycę :szok: ale wiem, że jeszcze nie ma co panikować bo w środę wizyta u gina a wiem, że ten test na obciążenie z 50g glukozy bywa często błędny!!
no a z drugiej strony zauważyłam że trochę za szybko ostatnio przytyłam i ta okropna ochota na słodkie... a wcześniej tego nie miałam!!

cezsc dziewczynki...
ja znow sie slabo czuje niewyspana,glowa mnie boli...i nie wiem co jest mlody chory:(:(
jutro ide na pobranie krwi i oddac mocz...
jak bede sie lepiej czula to sie odezwe!

Buzka!!!

Inka- ja mialam obciązenie 75g ale jakby coś ci to pomogło to moje wyniki na czczo 88, po 1h-152, po 2h-154, tak jak pisalaś czasem wyniki po 50g są błedne pewnie gin Ci zaleci obciązenie 75g, w moczu mi nie wychodziła nigdy glukoza
klaris-maluszek słodziutki:-)

Klariss, raju, jaka śliczna kruszynka ta Twoja imienniczka!!!A jakie ma długie włoski:szok:
Inka, nie ma się co denerwować na zapas - wytrzymaj do wizyty, lekarz zna się najlepiej;-)
Izi85, zdrówka dla młodego!!!
Co do szpitala, ja mam szpital jakieś 1,5 km od nas,ale chce rodzić w innym oddalonym o jakieś 35km..

Czy będziecie chciały "zamówić" dodatkową opiekę położnej?Wiem, że to tez zalży od obłożenia szpitala,bpo jeśli nawet jest w nim wspaniała opieka,to jeśli zbiegnie się w czasie parę porodów może być różnie...

Ja nie zamawiam dodatkowej położnej. Dla mnie to wywalenie kasy. Przecież musza się tobą zająć. Przecież jak się będzie np. z ciebie lało to musi się każda tobą zająć, jak zemdlejesz-to samo, po cc to już wogóle ktoś co i raz zagląda, a przecież majtki czy szlafrok to sama sobie założysz, jak będziesz potrzebowała pomocy przy umyciu zaraz po porodzie to też ktoś musi do ciebie przyjść. Dla mnie to wynajmowanie dodatkowej położnej to śmiech na sali. Sorki jeśli kogoś uraziłam.

reklama
Ja nie zamawiam dodatkowej położnej. Dla mnie to wywalenie kasy. Przecież musza się tobą zająć. Przecież jak się będzie np. z ciebie lało to musi się każda tobą zająć, jak zemdlejesz-to samo, po cc to już wogóle ktoś co i raz zagląda, a przecież majtki czy szlafrok to sama sobie założysz, jak będziesz potrzebowała pomocy przy umyciu zaraz po porodzie to też ktoś musi do ciebie przyjść. Dla mnie to wynajmowanie dodatkowej położnej to śmiech na sali. Sorki jeśli kogoś uraziłam.

ja jestem tego samego zdania :tak:

Do góry