reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

Hej dziewczyny, ale żeście się dzisiaj rozpisały od rana =)

Ja sobie wstałam dzisiaj o godzinie 11-tej można powiedzieć że się wyspałam pomijając nocne wędrówki do kibelka i potworny skurcz ręki.
Co do kawy to ja raz na jakiś czas się napiję Nescafe 3w1 ale bardzo rzadko. Wczoraj M poczuł pierwszy raz kopniaka położył rękę i pytanie to takie puknięcie to to, ja do Niego że tak to później wieczorem leżałam i pyta się czy Maluszek kopię ja na to że tak, to znowu położył rękę a Niunia przestała kopać i On do mnie, dlaczego jak ja przykładam rękę to przestaje =)
Ja pierwsze kopniaki poczułam ok 20t i 4d a teraz czuję już je na całym brzuszku.
Zaraz muszę coś zjeść na śniadanie bo pierwsze co wstałam zaczęłam jeść ptasie mleczko tak mnie naleciało, a teraz czas na coś konkretnego a potem trzeba iść na zakupy. Wczoraj zauważyłam że tak mi brzusio urósł że żadna bluza się na mnie nie dopina.

Dziewczyny mam pytanko czy Wam też puchną nogi ??

W końcu dzisiaj się chłodniej zrobiło i nie grzeje słoneczko bo co prawda grzało tylko 3 dni ale i tak miałam już dość bo mi się słabo robi jak są upały =/

Pozdrawiam i życzę miłego dnia wszystkim grudniowym mamusią, a tym które mają dzisiaj usg życzę tego aby maluszki były zdrowe i żeby pokazały co mają między nóżkami =)

reklama
Żabcia, mu puchną łydki i stopy tak od spodu ale minimalnie i tylko wtedy, jak dużo chodzę i stoję, ogólnie bardziej dokucza mi krzyż.
Zastanawiam sie, czy w ciąży można stosować te te opuchnięte nogi jakieś maści typu Lioton1000. Bo przyznam, że samo leżenie z nogami w górzy niewiele daje. Przydałby się jakiś przystojny masażysta, bo mój M., coś niechętnie się kwapi do pomocy :-D ;-)

venus - ja tez sama z siebie bym pewnie nie poczuła poleż wieczorem na pleckach masuj brzuszek czasem zapukaj a byc może ktoś sie odezwie jak u Mnie wczoraj :) Nie łam się Kochana :*

żabcia - wiesz co... nie wiem czy mi puchną ale na pewno stopy i tyci urosły - to ponoć normalne w ciąży :D Dobrze, że moje pepegi rozciągliwe ale wszystkie moje obcasili z przed ciąży chya szlak trafi bo ponoć noga po ciąży się nie skurczy :-D

No właśnie mi wczoraj jak pochodziłam, a było bardzo gorąco to mi buty tak ściskały nogi że nie mogłam chodzić =/
I tak sobie myślę że chyba na upały zakupię sobie jakieś sandałki z regulowanymi zapięciami.
Kota nie przejmuj się nie tylko Twój ma niechęć do masowania nóg, mój ma to samo =)

hej dziewczyny. Ostatnio pisałam o moich dolegliwośćaich tzn. o twardniejącej macicy. Biore już tydzień luteine i magnez no i może troszeczke pomogło ale dalej mi twardnieje ale juz troszke mniej, nie wiem czym to jest spowodowane i nie potrafie o tym przestać myśleć wiem że to w niczym nie pomaga tylko pogarsza sprawe taki stres. Ale moja mama będą w ciązy miała podobną sytuacje jak ja i leżała na podtrzymaniu w ciązy i ciągle mi mówi że to nie jest normalne. Tak myśle nad tym aby pojść skontrolować się do innego lekarza co innym powie na ten temat czy to normalne i nicznemu nie grozi, usłyszeć to od dwóch lekarzy to już coś będzie znaczyło że jestem panikarą. Ale ja uważam że lepiej panikować niż nic z tym nie zrobić, jak badal mnie mój lekarz to z szyjką było wszystko dobrze, ale to tak jest dzisiaj dobrze jutro już troche gorzej, to tylko nasze ciało ktore zmienia się każdego dnia.
A i jeszcze czasami wypycha mnie tylko z jednej strony ale to to już chyba jest moje maleństwo :)

złotko ja uważam że jeżeli kontrola u innego lekarza pozwoli Ci się troszkę uspokoić to pewnie idź na nią będziesz spokojniejsza.
Z tym wypychaniem to ja miałam tak raz też mnie tak dziwnie wypchało z jednej strony aż poszłam do Mojego i pytam czy mi się wydaję czy mam kanciasty brzuch =)

Hej dziewczyny!

Jestem już po obu usg, wszystko w porządku, dzidzia rośnie, ale co do płci to na 90% jest dziewczynka ponieważ jestem przy sobie więc dokładniej nie można było sprawdzić tylko tyle, że nic nie odstaje więc nastawienie na dziewczynkę:-)

reklama
Do góry