reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Witajcie
Ale mnie długo nie było. Ja się urlopuję dalej, jeszcze tydzień mi został więc wykorzystuję każdy dzień. Młoda rozpieszczana przez wszystkich, no ale nawet dobrze bo przyjeżdżamy tu tylko raz do roku. Weekend spędziliśmy nad jeziorkiem, pogoda dopisała więc jestem zadowolona, troszkę podładuję akumulatory zanim wrócę do UK.
Dziewczyny nie nadrobię Was, widziałam przelotnie fotki z usg, gratuluję zdrowych maluszków.
Ja będę miała jakoś usg po przyjeździe, muszę zadzwonić koniecznie żeby ustalili termin.
Trzymajcie się, pozdrawiam Wasze brzuszki.
Witam nowe mamusie również.
Za tydzień wracam to już wbiję się w forum na nowo. Teraz każda chwila zajęta.
Pozdrawiam :-)

reklama
Niunia, gratulacje!:-)
Jakie badanie prenatalne mialas? USG z mierzeniem przeziernosci i kosci nosowej i test z krwi (pappa)?

tylko USG
lekarz stwierdził ,że wszystko w normie więc testu z krwi nie robiłam :)
to mi na razie starczy by cieszyć się kluseczką :-)
Wiecie co od tygodnia wcinam winogron,jabłka i grejpfruty,z czego tych ostatnich nawet nie tykałam jak k5tos by mi powiedział ,że będę się zajadała grejpfrutem czerwonym to chyba bym ta osobę zabiła śmiechem a tu proszę to mój rarytas choć jeden na śniadanko i już mi się pysio cieszy.

Ostatnia edycja:
Wszystkim dziewczynom po USG gratuluję zdrowych dzieciaczków.
Foty są super!
Takie małe Skarbki, które by się już teraz chciało wyściskać.
A upał nadal straszny, w pracy mam klimę, ale powrót tramwajem do domu już teraz mnie przeraża...

Hej dziewczyny :) dawno tu nie zagladalam ;) My wlasnie wkraczamy w 11 tydzien i w ciagu dwoch najblizszych tygodni mamy miec USG. Poznamy wtedy dokladna date porodu, bo na razie przewidywana to 25 grudnia, gwiazdkowy prezent :D Ciaze znosze fantastycznie, zero mdlosci itd, jedyny minus to jestem straaaaasznie zmeczona, ciagle bym tylko spala, a niestety pracowac trzeba :/ Gdzies tu wczesniej bylo o kawie. Ja pije dziennie dwie kawy rozpuszczalne z mlekiem i lekarz powiedzial,ze jest to jak najbardziej dopuszczalna dawka. Bez kawy nie nadawalbym sie do niczego ;)

dzięki za info o prenetalnych, w sumie mój lekarz robił mi szczegółowe USG, ale nie wiem, czy to właśnie stricte prenatalne było, badał na nim mózg dziecka, przezierność karkową, kość nosową itd. wszystko wyszło ok.
niunia1604, czy u Ciebie też to tak wyglądało na usg, czy jeszcze coś więcje u Ciebie robił?
wstyd przyznać, ale nawet wcześniej się tym nie interesowałam, a na wizycie z emocji zapomniałam spytać co i jak :dry:

Nastazja, wcześniej pisałaś, że jesteś ze Śląska..a skąd dokładniej?:-)
Mieszkam w Piekarach Śl. ;)
Zjadłam sobie kalafiorka, pogadałam z moim kochaniem o naszej wspólnej przyszłości.. (nawet temat on sam zaczął, więctym bardziej humor mi dopisuje), za godzine bede się zbierać do lekarza.
Buziaczki ;*

dzięki za info o prenetalnych, w sumie mój lekarz robił mi szczegółowe USG, ale nie wiem, czy to właśnie stricte prenatalne było, badał na nim mózg dziecka, przezierność karkową, kość nosową itd. wszystko wyszło ok.
niunia1604, czy u Ciebie też to tak wyglądało na usg, czy jeszcze coś więcje u Ciebie robił?
wstyd przyznać, ale nawet wcześniej się tym nie interesowałam, a na wizycie z emocji zapomniałam spytać co i jak :dry:

Niewiem czy moge ale odpowiem...

Badanie prenatalne to jest dokładne badanie wszystkich narzadow dziecka, dlatego wykonuje sie je miedzy 11-13 tyg ciazy bo wtedy wszystkie narzady sa juz wykształcone. Nie kazdy ginekolog ma taka specjalnosc zeby moc wykonac takie badanie. Przeziernosc karkowa, kosc nosowa to sa podstawowe badania ktore wykonuje kazdy gin ktory prowadzi ciaze. Badania prenatalne wykonuja kliniki np
Centrum Medyczne
www.genom.pl
www.femina.katowice.pl

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
cześć dziewczyny!!!
Też już się pytałam Nastazji, ale niestety odp nie widziałam, a ja jestem z Tychów:)

Dołączam do posiadaczek pakietu medicover, ale mam pytanie macie ten pakiet w ramach zakładu pracy czy wykupiony osobno. Ile za niego płacicie??
Ja mam w ramach pracy z tego co wiem jak miałam jeszcze wypłatę.. (teraz wychowawczy) pobierali mi 12.80zl a teraz z tego co mówili zakład pracy jest obciążony, nie kazali mi tego płacić a z pakietu korzystam.. fakt rzadko i bardziej w celu wykonania badań. Do ginki chodzę prywatnie a potem jadę do placówki medycznej i rodzinna mi przepisuje te same badania na medicover;p. Ostatnio dzięki temu płaciłam tylko za hcv i ft4 47 zl a nie za komplet grubo ponad 100.
Ja jestem z Zabrza, więc w sumie nawet niedaleko..:-)
A pakiet mam w Lux-Medzie, w pracy odciągają mi z wypłaty bodajże 8,10zł..
witam wszystkie mamusie :)
kurcze dawno mię tu nie było wiec nie nadrobię wszystkich zaległości :-(
WSZYSTKIEGO DOBREGO Z OKAZJI DNIA DZIECKA -dla wszystkich dzieci tych dużych i małych serdeczne życzenia :-)
wiec tak moje drogie byłam u lekarza badania prenatalne wyszły dobrze więc nie mam czym się martwić -czego życzę wszystkim przyszłym mamusią wizyta trwała troszkę dłużej niż zwykle bo oglądałam moją kluskę co wyprawia w brzuszku :)
mój maluszek mierzy 7,10 cm więc miałam już na co popatrzeć :-)przeżyłam ta wizytę jak bym pierwszy raz na USG była
Niunia, dzidzia przesliczna, gratulacje i też ładnie rośnie:-)
Witajcie
Ale mnie długo nie było. Ja się urlopuję dalej, jeszcze tydzień mi został więc wykorzystuję każdy dzień. Młoda rozpieszczana przez wszystkich, no ale nawet dobrze bo przyjeżdżamy tu tylko raz do roku. Weekend spędziliśmy nad jeziorkiem, pogoda dopisała więc jestem zadowolona, troszkę podładuję akumulatory zanim wrócę do UK.
Dziewczyny nie nadrobię Was, widziałam przelotnie fotki z usg, gratuluję zdrowych maluszków.
Ja będę miała jakoś usg po przyjeździe, muszę zadzwonić koniecznie żeby ustalili termin.
Trzymajcie się, pozdrawiam Wasze brzuszki.
Witam nowe mamusie również.
Za tydzień wracam to już wbiję się w forum na nowo. Teraz każda chwila zajęta.
Pozdrawiam :-)
Urlopuj się urlopuj kochana, bo potem nie będzie czasu:-)
tylko USG
lekarz stwierdził ,że wszystko w normie więc testu z krwi nie robiłam :)
to mi na razie starczy by cieszyć się kluseczką :-)
Wiecie co od tygodnia wcinam winogron,jabłka i grejpfruty,z czego tych ostatnich nawet nie tykałam jak k5tos by mi powiedział ,że będę się zajadała grejpfrutem czerwonym to chyba bym ta osobę zabiła śmiechem a tu proszę to mój rarytas choć jeden na śniadanko i już mi się pysio cieszy.
Ja grejpfruty wcinałam w pierwszej ciąży..teraz królują u mnie nektaryny, kiwi, były też truskawki, ale już mi się przejadły..teraz powoli chodzą za mną czereśnie, ale strasznie drogie (u nas 25 zł)..:wściekła/y::-:)szok:

A u nas wisi burza w powietrzu, coraz ciemniej i grzmi..

Do góry