reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

Sosnowiaczanka ja jadam czasmi rukole np z kawałkami pomidora ogórka nie wielka iloscia czerwonej papryki do tego np kawalki kurczaka badz jakies poledwicy z kurczaka i podprazane pestki dyni lub slonecznika wszystko polane octem balsamicznym pychota bynajmniej dla mnie:p innej wersji rukoli nie jadlam:p

reklama
Witam zmarznięta, ale z ciepłą kawą! Widzę, że wszyscy zabiegani. Mało Was tu ostatnio.Wierzę że czas leci. wiem coś o tym...
Sosnowiczanka: M. siedział z młodym do godz. 24. nie tak źle, bo spodziewałam się zabawy przynajmniej do 2 w nocy:-)
Pracuję w urzędzie gminy niedaleko Bydgoszczy. Miłego dzionka wszystkim życzę... wracam do pracy. dziś użeram się z dłuznikami alimentacyjnymi - jak można tak olewać własne dzieci....brrrrrrrrrrrrr. do usłyszenia. pewnie dziś się odezwę, bo mó M. ma mi dziś przygotować choć jeden filmik z Tymkiem, żebyście mogły zobaczyć jak skubaniec zna literki:-D

izu - współczuję urzędniczej pracy-brrr.
Ja też się z rana naskrobałam autko - taki poranny fitness:cool2:
Dzwonie do przychodni bo musze isć w końcu z Zu na bilans ale oczywiście zajęte. A starsza dostała wezwanie na szczepienie i już tyłkiem trzęsie.

Sosnowiczanka- spóźnione 100 lat !!! ja rucole robie podobnie jak Maleństwo i pyszna jest albo zamiast wędliny (szynka parmeńska) ser feta. Ocet balsamiczny wg mnie najlepszy jest ten z Lidla bo gęsty i w smaku lepszy od innych
2701- Kasia różnie je kanapki. Czasami wybiera tylko dodatek albo dla odmiany sam chlebek :) uwielbia masło...gratuluje odsmoczenia ! Moje młode smoczków nie chciały i nie namawiałam choć teściowa namawiała mnie
izu- to kurcze niewesoło u Ciebie w pracy :( zdrówka dla Tymka !
Netka- zazdroszczę tego wyjazdu
Ewka- będzie dobrze. Twoja Kami jest dzielną i mądrą dziewczynką ! Ja na pierwsze kolonie pojechałam w wieku 6 czy 7 lat i to na 2 tygodnie ale blisko domu. (30 km ) Z raz czy dwa razy odwiedzili mnie rodzice. Potem jeździłam co roku, brat też. Planujemy że i Olę wcześnie wyślemy :)

Od paru dni Kasia zaczęła wołać że chce sisi i przed wczoraj zrobiła też pierwszą kupę do nocnika ! Zaczęło sie od tego że zawołała raz ( że chce sisi) to ją posadziłam na kibelek, na nakładkę. Posiedziała chwile i nici. Za jakiś czas znowu zawołała, posadziłam na wc i nic a za trzecim razem podstawiłam nocnik i bingo ! Z radości myślałam że sama sie posikam po nogach ;) Wygląda na to że na kibelku ma blokadę. Ola wolała nakładkę i to było dla mnie wygodniejsze ale i tak sie cieszę ! Woła sama, ja zapominam sie dopytywać. Poza tym nie chcę być upierdliwa z tym - chcesz siusiu ? Wczoraj z siusianiem nie miała ani jednej wpadki.

Ze spaniem u nas jest tak że Kasiulka nie śpi w dzień i całkiem ładnie trzyma sie do wieczora. Usypianie nie trwa długo i około 21ej mam już wolne. Budzi sie około 10 - 10.30. O 8ej po Olę przychodzi babcia, tak więc mam z rana dużo ciszy :)

Ostatnio dużo siedzę na pakamerze.pl i artillo.pl bo dopieszczam sypialnię (czyli mój pokój) Zła jestem na M bo za żadne skarby nie chce sie zgodzić na zasłoneczki. On nie cierpi zasłon i firanek ale ja chcę choć w sypialni mieć takie słodkie, zwiewne. Gdyby były już karnisze to bym go olała i już dawno by wisiały.

czesc dziewczyny,

Kupinosia, super, ze odpieluchowanie Kasi tak pieknie idzie :) oby tak dalej.
Sosnowiczanka, nie jestem blondynka i jestem zla i smutna. poszlam do nowej fryzjerki, ktora nie potrafila mi rozjasnic wlosow, spalila mi konce, reszta wyszla doslownie siwa! nie zaplacilam, zrobilam afere, w ramach rekompensaty szef zakladu podcial mi wlosy o 15cm :( nalozyl farbe w kolorze mokka (kolor w sumie zblizony do tego, co mialam na glowie dotychczas), nalozyl jakies ampulki regenerujace i mam jeszcze 4 razy gratisowo przyjsc na te ampluki i za miesiac-dwa on sam zaoferowal sie, ze zrobi ze mnie blondynke. tylko ze ja sie okropnie zrazilam do tego miejsca i nie sadze, ze mnie tam nogi poniosa.

u koncu snieg u nas sypie :)

Do nas zawitała zima. Śniegu już jest sporo i dalej sypie. Ja tam wolę śnieg i lekki mróz niż deszcz i chlapę ;/

Kupinosia
- polecam Rolety rzymskie – zasłony – firany - Aranżacje wnętrz - dekoracje okien i wnętrz - firanki - narzuty - pokrowce na krzesła - pokrowce na meble - pokrowce na sofy z IKEA - zaslony - Dekoria.pl Ceny nie są jakoś bardzo niskie, ale mają tam piękne cuda.

Sosnowiczanka- ja jako tako nie jestem na diecie, ale staram się odżywiać zdrowo. Wprowadziłam do swojego jadłospisu siemię lniane, dodaję do pieczywa, do obiadu, a nawet do owoców. Siemię pomaga w lepszej pracy jelit, także jak ktoś ma problemy z pracą jelit, to polecam.
Mój przykładowy jadłospis to np. dwie małe kromeczki ciemnego pieczywa z serkiem ziarnistym, ogórkiem, pomidorem lub szczypiorkiem. Na obiad jem warzywa z kurczakiem, lub potrawkę z kurczaka albo udko bez skóry gotowane lub pieczone. Do obiad dodaję brązowy ryż lub jakąś kaszę. Pomiędzy posiłkami owoce, jogurt itp
Nie przesadzam i nie trzymam się tego jadłospisu tak w 100%, bo przedwczoraj zjadłam kawałek ciasta czekoladowego.
Moja dieta nie jest drastyczna, bo jem wszystko co lubię, a waga i tak leci w dół.
Trzymam za Ciebie kciuki.

hej
za mna ciezka nocka mala wyla stekala i wiercila sie ze masakra niestety ida ostatnie gorne 5:(
u nas sniegu malo ale za to mega slizgawica ze zamiast butow mozna smialo lyzwy zakladac brrr

kupinosia gratki dla Kasi
Kota omg:szok:ja bym chyba ta fryzjerke zabila brrr szkoda tylko wlosow masakra ja tez bym juz omijala z daleka ten salon i zrobila reklame brrr

reklama
Kupinosia: Brawisimo dla Kasi!!!!zazdroszczę mega!
Kota:Masakra. tym bardziej, że z dwójką bąblów trudno wyrwać się do fryzjera, a tu taka lipa! też chybabym zabiła!
Mój M. dziś jeszcze jeden dzień sam na sam z małym. widzę, że już ma dość. dostanie niezłej szkoły życia. hehe. może w końcu doceni jak to jest jak wyjeżdża na delegacje a ja cały czas z Tymkiem sama.

Do góry