reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Oj ja w końcu wylazłam z kuchni. Jak rano zaczęłam lepić pierogi, to tak o 14 skończyłam. No ale niech ma ten mój pierogowy mąż:-) Te dziewczyny, które prosiły o pierogi, to wysłałam już kurierem:-D

Plecy tak mnie napierdzielają, że płakać mi się chce.:-(
Wiem, że to za wcześnie, ale JA CHCĘ JUŻ URODZIĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Widziałam, że pytała się któraś o poród rodzinny. Mój M jak jeszcze nie byłam w ciąży, to mówił, że będzie przy porodzie i tak zostało mu do tej pory. Chodzi dumny i opowiada wszystkim, że będzie rodził ze swoją żoną:-)

Idę budzić M, bo śpi jeszcze po nocy pracującej i jedziemy do rodziców :-)

reklama
Miejmy nadzieję, że pyszczek28 czuje się lepiej:-) Wbrew pozorom, szpital daje poczucie bezpieczeństwa, bo przecież w razie jakichkolwiek problemów zawsze jesteśmy pod ręką:tak:

co do porodu rodzinnego, ja juz pisałam... przy pierwszym był maż i teraz też o tym marzę... ale wtedy pracował blisko byl w domku, teraz w rzeszowie, boję się że akurat go nie bedzie i nawet jak sie zacznie to to zbyt daleko żeby dojechał.. no chyba że trafimy na porodowkę między 23,12-02,01 to wtedy by się załapał na "wbijanie pazurków " krzyki itp, ale tez najpiękniejsze pierwsze chwile razem we troje:):)

matkooo jeszcze nie dawno mówiłam że mój syn daaje mi popalić czasem, a teraz już mogę się "szczycić" i mówic że moje dzieciaczki mi dają popalić!!!!!!!!!, tak nie dawno nosiłam w brzuszku mlodego wydawało mi sie że on tam piruety robi, ale Karolcia chyba jednak go pobija na łeb na szyję z wypyszaniem i buszowaniem w brzuchu.

270... ja też sie piszę na pierogi, aż jak wrócę do domku to chyba zrobię zapasy w zamrażalniku:),
kota, no my też mamy spore okna wręcz czasem myślę że za duże... bo po cholerę mi okno 210*120 w GARAŻU!!!!!!!! kuźwa żeby na autko mialo jasno i mu przykro nie było??? grrr sie pytam, ale już odpuściłam, za to wywalczyłam zmniejszenie okien w łazience, skoro i tak nie mam żadnego atrakcyjnego sąsiada pod naszym domkiem, ba nawet żadnego sąsiada... ;p;p
Tarasowe robimy jako balkonowe podwojne duze, i u gory w 2 pokojach jak widac bylo na fotkach tez sa podwojne balkonowe, na szczescie okna mimo że dużeeee są w rozm. standardowych. Tylko teraz myślę czy dopłacić 8% kwoty czyli ok. 800 zł i wziąść dodatki typu jakas uszczelak ciepła itp itd. Niby nie dużo.. ale za to już mamy drzwi do kotłowni.
Aaaaa i złożyłam dziś w Us wniosek o zwrot podatku 15% jak dobrze pojdzie to wedlug obliczen naszej księgowej (2 wydatkow nie była pewna, bo jakies głupie oznaczenia były)powinnismy dostac zwrot ok. 8700zł:0 więc jak nic byłoby na instalację elektryczną z dużym hakiem, strasznie się cieszę...
a swoją drogą
kota, rojku... i inne laski ktore planujecie zakup mieszkan domkow, budowy remonty itp, może by utworzyć osobny do tego wątek, tu byśmy nei zagracały a przyznam szczerze że fajnie jest miec teraz opinię od was, w koncu jedziemy na podobnym wozku mimo odleglosci, i zawsze dobra rada się przyda.

Ostatnia edycja:
Asko_, jeśli ten zwrot z US to z tytułu różnicy VAT, to mam nadzieję, że Cię poinformowali, że urząd ma na wypłatę różnicy aż 6 m-cy :/ No ale lepiej za kilka miesięcy niż wcale ;) Ja miałam dużo mniejszą kwotę, bo chodziło wyłącznie o kuchenkę gazowo-elektryczną, ale czekałam 3 m-ce.

Witam :-)

Ja już w UK dzisiaj powróciłam, lot był tragiczny straszne turbulencje samolotem rzucało okropnie a mnie z tego wszystkiego było słabo i oblały poty potem lądowanie tak samo jak cały lot tragiczne pilot posadził samolot tak że dwa razy odbił się od pasa :wściekła/y:

Po przylocie odpoczęłam chwilkę i chodziliśmy z M za mieszkaniem ale qrde nic nie ma było jedno ale nieumeblowane =/ jutro czeka nas znowu łażenie za mieszkaniem mam nadzieję że coś znajdziemy szybko bo chce naszykować wszystko dla Synka.
Uciekam odpoczywać bo niby był urlop 3 tygodnie w PL a tak naprawdę nic nie odpoczęłam ciągle w biegu.

Miłego wieczorku :-)

Witam Grudniówkeczki :)
Od razu przepraszam, że nie odpiszę wszystkim, ale jestem tak padnięta, że hej! Od 7 do teraz na nogach. Do 15 na uczelni, potem zakupy i szybka kawka z bliską koleżanką i oto jestem.
Tak mi nogi opuchły, że nie widzę kolan!!:szok: poza tym muszę zdecydowanie mniej chodzić już... przestraszyłam się będąc w smyku, że coś się dzieje, bo rozbolało mnie spojenie i podbrzusze, więc poleciałam od razu do wc, ale całe szczęście nic... po prostu przeciążenie. No teraz to już nie przelewki :no:
Jutro wybieramy się na pewno ostatnią posiadówkę przed porodem u znajomych... już obiecaliśmy z 2 mies temu i tak odkładaliśmy. Także od południa mnie nie będzie.
A z super informacji, to to, że mam już całą torbę do szpitala <jupi> :-)
Dziś kurier dostarczył do domu wszystkie podkłady, gaziki, pieluchy tetrowe, majtki jednorazowe i parę innych rzeczy, a ja kupiłam Malutkiej (dzięki kuponowi rabatowemu od MŁY) kocyk śliczny w Smyku :) i cieszę się jak szalona :) dodatkowo dostałam rabat 20% na wszystkie zabawki ważny do marca 2012:) a kto ma blisko H&M niech zaglądnie bo są wyprzedaże na dziecięcym, zaopatrzyłam Kalinkę w czapkę zimową, bo jeszcze nie miała - za 10zł :)
Ach z jednej strony ciesze się, że auto zezłomowaliśmy, bo mogłam dokończyć wyprawkę, ale z drugiej aż do lutego zmuszeni jesteśmy pożyczać auto brata mojego... jakoś musimy dać radę. Gorzej jak zacznę rodzić, a on będzie u dziewczyny... a jest co weekend - także Malutka moja Córciu zechciej wyjść na świat w tygodniu od pon do pt :)

Ok, idę się położyć, bo Mała chyba zła, że się przemęczyłam, bo kopie i szturcha mnie.
Dziękuję za uwagę i sorki za przydługaśnego posta :)

no tez o tym myslalam ale musza tam byc jakies, ktore przezyja? :baffled: mam tydzien zeby sie zastanowic :zawstydzona/y:

Bardzo mozliwe , że świnki ze sklepu są chore...w ogóle często tak jest- przynajmniej w Polsce, że sklepy zoologiczne sprzedają i chore zwierzątka- jak umrze, to ktoś wróci po następnego i tak się wszystko kręci.
W Polsce są hodowle świnek morskich- nawet z rodowodem i z takiego źródła zwierzak na pewno jest zdrowy itp , nie wiem jak to wygląda u was...

reklama
Mła tak to ten zwrot, moja ksiegowa mowila ze ok. 3 mies, w us powiedzieli ze ok. 4 mies. dla mnie wazne zeby poprostu zwrocili:) a jesli zmieszczą się w 6 mies. to będzie cudnie:):) dlatego teraz szybko składalismy zeby zdarzyc przed gorącym okresem pitów, a poza tym w przyszłym roku będą nowe fv a z tego co już sie dowiedziałam to mozna tylko 1 w roku skladac ten wniosek, dobrze ze w pore się spytałam księgowej:):).

Do góry