reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Milva, moja pościel dotarła dopiero dzisiaj, ale też nie mam zamiaru jej ubierać aż do porodu. M. powinien sobie poradzić z takim "trudnym" zadaniem ;p Poza tym wymyśliłam sobie, że teściowa uszyje mi taką falbanę zasłaniającą skarby ukryte pod łóżeczkiem i też dopiero dzisiaj kupiłam na to materiał, więc jak widać nie czuję specjalnej presji czasu ;)
Odradzano mi zakup sterylizatora i podgrzewacza na tym etapie. Nie wiadomo, czy będę karmić naturalnie i ewentualnie jak długo, ale te zakupy można zrobić w razie potrzeby później. Zresztą na szczęście istnieją metody naturalne (parzenie itd.), więc nie martwię się, że zostanę z niczym.

Tak sobie jeszcze pomyślałam, że Wy chyba macie jakieś inne (lepsze) położne niż ja. Na wcześniejszy poród zaleca Wam białą armię. Moja położna na przyspieszenie porodu zaleca mycie podłóg na kolanach i odkurzanie z rurą ograniczoną do samej ssawki. No i gdzie tu sprawiedliwość, pytam się?! ;)))

reklama
sergi, kota mnie właśnie często ostatnio też pobolewa czasami ból na kilka sekund jest bardzo silny ale później puszcza...głupio to zabrzmi ale cieszę się że nie jestem z tym sama;)
milva co do łóżeczka to mi też uszykuje mama albo M na świeżo jak będę w szpitalu już rozpakowana:)
katarinka no to trzymaj się do tego 19!!! tulę Cię mocno:):*

MamoOskarka, skoro lekarz mówi, że w Twoim przypadku lepiej, rodzić przez CC, to tak się zaprogramuj. Przynajmniej będziesz znała termin porodu i nie będzie niespodzianek. Cieszę się, że wizyta Cię uspokoiła :)
A na pocieszenie dodam, że na pewno nie Ty jedna święta spędzisz w szpitalu ;)

Relacja z wizyty w odpowiednim wątku;-)

Majeczka, będzie dobrze trzymaj się cieplutko i jak najdłużej w dwupaku, chociaż 35 TC to już naprawdę w miarę bezpieczny okres, więc na pewno będzie ok:-)

Cholercia, normalnie dobija mnie ten katar:-:)-(..wczoraj wieczorem myślałam, że go zniszczę w zarodku, a tu mi się rozciekło z nosa:wściekła/y:..i po wczorajszej wizycie odszedł mi czop( dzisiaj w ratach)..Ale się jeszcze nie cieszę, bo przy Marysi to jakoś tak dwa tygodnie szybciej mi odszedł, a potem cisza...
Agapa, Ty jesteś biedna..jak nie urok to (dosłownie) sraczka..:-(
Asieńka, Sergi, Kota- mnie też od jakiegoś czasu pobolewa jak na okres brzuch..czasami bardziej, czasami mniej..
Milva - ja co do pościeli, to tylko prześcieradełko i ochraniacz na szczebelki..bo, tak jak przy Marysi, pierwsze tygodnie będę kładła maleństwo w rożku i przykrywała kocykiem..a te prześcieradełko to zlecę mojemu, żeby założył, jak będę w szpitalu..Sterylizatora nie kupuję, przy pierwszej nie miałam, teraz też nie zamierzam używać..myśmy zawsze wrzątkiem z czajnika przeparzali butelki..
Freiya - trzymam kciuki za wizytę!;-)
Katarinkia09-to trzymaj się do tego 19-go!!!Ja kciukaczę także;-)
Cześć Niunia- Ty właściwe też jako jedna z pierwszych na liście do rozpakowania (wg tabelki mamusiek grudniowych)..jak samopoczucie?;-)
Mła - ta Twoja położna, to chyba jakaś nieżyczliwa..:-D

Jak tylko wchodzę na forum i widzę zaznaczony wątek "na sygnale", to aż dreszczy dostaje.
Majeczka trzymam za Was mocno kciuki. Przypuszczam, że Sara przybrała troszeczkę na wadze od 29 października.

Mła ja również obudziłam się z zaschniętą plamą na piersi, tylko, że u mnie siara pojawiała się już wcześniej.

U mnie dzisiaj dzień lenie. Obiadek miałam wczorajszy. Jutro jednak biorę się za "masową" produkcję pierogów, będą na obiadek, ale większość zamrożę, żeby mieć coś na obiadki jak wyjdę ze szpitala i będę zajęta Karolinką. Chociaż, aż tak bardzo nie martwię się obiadami, ponieważ mój mężulek potrafi gotować:-)

Patrzę na kalendarz i uświadamiam sobię, że właśnie zaczął się 33 tydzień, jeszcze trochę i malutka przyjdzie na świat :-)

mamaOskarka nie martw się myślę że z tym CC to w twoim przypadku naprawdę dobry pomysł dla waszego zdrówka wiem jak to jesst ja też barrrdzo chce SN rodzić ale jeżeli tak zdecydują to też będzie cesarka i tyle najważniejsze jest zdrowie dziecka i twoje a wiem co mówie bo przy pierwszym porodzie wystompiły u mnie tak duże komplikacje że mogło by mnie tu nie być a z tym krwotokiem to naprawdę lekarze wolą dmuchać na zimne będzie dobrze a może Oskar zechce wyjść ciut wcześniej i na święta będziecie w domciu głowa do góry wiem co czujesz

Mła dziś mnie rozwalasz:-D z tą położną no tak to moja to już wogóle tyran bo metod przyspieszania porodu zalece chodzenie po schodach jak ja ledwo po płaschich powierzchniach chodzę :-D:-D:-D

Milwa Mła jeżeli chodzi o sterylizator to mam ale kupiłam przy pierwszej ciąży drugi raz bym nie kupiła na siłę do 9 m-ca butelki styrylizowałam a karmiłam do 7 zbędny ale podgrzewacz to miałam 2 bo jeden się popsuł bardzo dużo używałam
ale tak od 4 m-ca myślę trzymałam tam zawsze wodę czy cherbatkę w odpowiedniej temperaturze aby być zawsze przygotowaną , później woda i mleko na noc aby nie wstawać super się przydał

oj Maxi kurcze już tak niezdarnie sie czuje ...jak nie nadciśnienie ciążowe to jakiś wirus na oczy mi się rzucił...
na całe szczęście leki nie powinny zaszkodzić Aleksowi :)no i zaczynam juz dobrze widzieć bo ostatni tydzień miałam wszystko za mgłą ...

Dzien Dobry

daaaaano mnie tu nie bylo :)

ja mam termin na 6 grudnia....juz sie doczekac malenstwa nie moge :)
juz mam praktycznie wszystko jeszcze tylko czekam na dostawe lozeczka no i posciel musze kupic...i juz bedzie komplet :)

czy wam tez tak dokucza kregoslup i siusianie??
masakra:baffled:

reklama
Dolcia2912

co do kręgosłupa też mi dokucza :(do wc czasami biegam ca chwilkę a czasami przesypiam całą noc
choć ostatnio miewam skurcze połączone z bólem krzyża hmmmm chyba synek będzie chciał szybciej wyjść na świat :p

Do góry