reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

dzień dobry Mamusie i Dzieciaczki

majeczko 100lat w zdrówku dla Rubena!!!
mamoOskarka nie zapomnę tamtego dnia jak Mła zdawała nam relacje z Twojego pobytu w szpitalu, jak tylko wchodziłyśmy na bb i widziałyśmy nowy post w wątku "Na sygnale" włos się na głowie jeżył!! całe szczęście, że wszystko dobrze się skończyło!!
Maxwell, Agabeta powodzenia na wizytach!!

ja właśnie zjadłam śniadanko i planuję się ubrać i jechać do mojej księgowej, ale już na samą myśl słabo mi się robi bo będzie to bardzo nieprzyjemna rozmowa. dostałam list z ZUSu, że ze względu na spóźnienie się z dostarczeniem zwolnienia potrącają mi 25% należnego zasiłku :szok: jestem wściekła bo to już 2 raz a tak naprawdę to nie wiem za co ona bierze ode mnie co miesiąc kasę- nic nie robi, bo odkąd jestem na L4 nie musi żadnych faktur rozliczać, kompletnie nic tylko raz w miesiącu dostarczyć do ZUS moje zwolnienie z odpowiednim druczkiem!!!! będzie ciężka rozmowa.... tym razem nie odpuszczę, niech płaci w własnej kieszeni...

reklama
mamaOskarka przeżyłaś horror i wcale się nie dziwię, że boisz się aby się to nie powtórzyło. Z każdym dniem Twój maluszek robi się silniejszy i większy więc jeszcze tylko troszkę wytrzymać. Oszczędzaj się i niech M cię wyręcza we wszystkim w czym może.
Ja tak jęczę, że mi już ciężko i chciałabym urodzić ale jak poczytam takie historie to pukam się w czoło. Niech te nasze skarby siedzą w brzuszkach co najmniej do 37 tygodnia.

Maxwell, majeczka, pyszczek trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. Mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam.

dagne sen straszny, ja to miałam ostatnio dwa razy jakieś sny lekko erotyczne, ale mojego M tam nie było. :szok::-p W jednym to był taki aktor z "m jak miłość" hehe. Nigdy mi się tak nie śniło. Rany skąd takie sny się biorą :zawstydzona/y:

cześć dziewczyny:)

mamoOskarka trzymam za Ciebie kciuki, jesteś bardzo dzielną mamusią:)
u mnie nocka w miarę ale wstałam zmęczona i obolała...strasznie się martwię moim brzuszkiem chociaż nic mnie nie boli to jestem przerażona tym co się dzieję chodzę i ryczę...chyba dzisiaj skonsultuję się z ginem, najpierw chciałam z Wami ale widzę że jestem w tej kwestii jedynym przypadkiem;/ 
trzymam kciuki za Wszystkie dzisiejsze wizyty!!
dorotar a Ciebie witam gorąco bo nie miałam wcześniej okazji się przywitać:)

Cześć Mamuśki :-)

Widzę, że od rana nas pełno na BB :laugh2: Lubię taki "tłok" :yes:
U nas dzisiaj nocka podobnie jak u Koty - raz do łazienki wstałam tylko a sen w miarę płynny i czuję się wyspana.

Majeczka urodzinowe buziaki dla Rubena :-)
Inka masz rację, walcz o swoje! Jak to mawia moja mama - "gapowe się płaci"! Niech płaci więc ten, co się "zagapił" :angry::tak:
MamaOskarka włosy dęba mi stanęły po przeczytaniu Twojej historii... Ja bym chyba nie była w stanie racjonalnie myśleć w takiej sytuacji... Współczuję Ci przeżyć, ale też bardzo się cieszę, że lekarze opanowali sytuację i że wszystko teraz jest w porządku. Ode mnie masz bezwzględny nakaz "leżeć i pachnieć" ;-) Brawa dla Męża! Na pewno Rodzinka stanie na wysokości zadania i zajmie się domowymi sprawami, a Ty wypoczywaj! :tak: :-)

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty! &&&&&&&&&& I czekam na relacje!

Freiya urodzinowe WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!! :laugh2:

Aaa.. Jeszcze miałam napisać, że budzę się dzisiaj rano a tu... mokra pościel! :szok: Szybka kontrola - ja też mokra! :szok: Ale na szczęście to nie żadna "awaria" podwozia tylko... Nawał siary! :sorry2: Piżama i pościel do prania.. :dry: :-p Pierwszy raz taką akcję miałam... ;-)

Ostatnia edycja:
Aaa.. Jeszcze miałam napisać, że budzę się dzisiaj rano a tu... mokra pościel! :szok: Szybka kontrola - ja też mokra! :szok: Ale na szczęście to nie żadna "awaria" podwozia tylko... Nawał siary! :sorry2: Piżama i pościel do prania.. :dry: :-p Pierwszy raz taką akcję miałam... ;-)

:-D:-D:-D pierwszy raz od kilku dni uśmiałam się po pachy:-D:-D:-D

Co do męża... teraz to przyznam szczerze, że mam w stosunku do niego ogromne wyrzuty sumienia, bo przez burzę hormonalną to jemu się najbardziej obrywało za pier*doły:zawstydzona/y: a teraz widzę, że przez ten mój ciążowy skurczony móżdżek on myśli za nas dwoje;-):-)

no to ja dziś odmiennie do wczorajszego poranka wyspana mały uspokoił się dziś tylko daje lekko o sobie znać więc miło z jego strony :tak::tak::tak:

łysa współczuje i zdrówka dla córci a dla ciebie sił dużo trzymaj się
majeczka 100 lat dla syneczka
agapa ty biedulo uważaj na siebie tak się przemęczać to ci niewskazane
maxuell majeczka, pyszczek udanych wizyt
pyszczek mnie też ostatnio głowa często boli pewnie ciśnienie kiepskie ostatnio
venus dasz radę zrobić wszystko a 9 to jakiś dzień wizyt bo jesteś kolejna która ma wizytę tego dnia ja z resztą też
mamaOskarka naprawdę dramatyczne zdarzenia opisujesz bardzo ci współczuję bo ja nie wiem jak bym się zachowała a twój M na medal super że dobrze się skończyło jeszcze kilka tygodni musicie wytrzymać w dwupaku będzie wszystkon dobrze trzymamy kciuki &&&&&
mimozami piszesz o pensii że mniej dostałaś a dlaczego zus resztę ci dopłaca??? ja też dostałam w tym m-cu mniej i nie wiem dlaczego bo dopier w pon moja księgowość jest w pracy teraz urlop i się zastanawiamco z tym ZUSEM to pewnie pyt na inny wątek i prośba o pomoc Mły ale ja do poniedziałku wstrzymam się napisz mi co z tym Zusem

A i widzę że nasz sergi z życzeniami dla Freyi więc ma pewnie dobre info
dołączam się

Freya wszystkiego co naj......

Witam wszystkie.
Ja dziś zdycham. Rotawirus i mnie dopadł. Dziewczynek nie pusciłam do szkoły. Mnie boli żołądek i jest mi niedobrze ale nie wymiotuję. Nic jeszcze nie jadłam. Wczoraj położyliśmy się do łóżka już o 19-ej, ale byliśmy z m. tak padnięci że szok. Miałam jakieś tam nie mocne skurcze, ale zasnęłam przy nich więc nie było źle. Starsz córka każe mi się położyć a ona zajmie się Majką i chyba tak zrobię.

MamoOskarka istny horror.

przepraszam że tak krótko ale nie daję rady.

Inka, kurcze, co za baba! Masz rację, ścigaj ją za błędy, bo płacisz jej za efektywną pracę, a nie za dokładanie Ci kosztów :/ Niech pocieszeniem będzie to, że obniżają wypłatę o 25% ale wyłącznie za te dni opóźnienia, a nie za całość objętą jednym zwolnieniem. Ale to i tak nie tłumaczy księgowej...
Właśnie dlatego ja za każdym razem bardzo pilnuję takich spraw, a wczoraj wieczorem wysłałam nawet maila do szefa, bo dziewczyna, która teraz jest w sekretariacie, lekko mówiąc, olewa sobie sprawy pracownicze :/

Dziewczyny, dostajecie jednorazowo wypłatę tylko za okres objęty zwolnieniem, nie za miesiąc, stąd te różnice w kwotach.

I może jeszcze mała sugestia dla dziewczyn, którym zasiłek wypłaca ZUS. Z zasady wypłacają go pocztą, co trwa, nie zawsze jesteśmy w domu jak jest listonosz itd. Wystarczy pójść do ZUSu, do informacji o zasiłkach, i tam wypełnić oświadczenie o przelewaniu świadczeń na rachunek bankowy. Lepiej zrobić to już teraz, kiedy jesteśmy jeszcze dyspozycyjne, niż podczas macierzyńskiego ;)

Sergi, wcześnie ta akcja z intensywną siarą u Ciebie! Szok!

Ostatnia edycja:
Agapa bardzo dobry pomysł z tym, żeby się położyć i wypocząć! Super, że masz taką pomocnicę w Córci! :yes: A no i do pupy nakopię za to przemęczanie się przy sprzedaży zniczy! :dry:

Mła, MamaOskarka no niestety... Awaria Zakładów Mlecznych :rofl2: Już chciałam hydraulika wzywać żeby mi "rury" uszczelnił, ale G. powiedział że obcych facetów w domu nie chce i żebym poczekała do wieczora, to on się zajmie uszczelnianiem jak z pracy wróci ;-) :-p

reklama
Agapa bardzo dobry pomysł z tym, żeby się położyć i wypocząć! Super, że masz taką pomocnicę w Córci! :yes: A no i do pupy nakopię za to przemęczanie się przy sprzedaży zniczy! :dry:

Mła, MamaOskarka no niestety... Awaria Zakładów Mlecznych :rofl2: Już chciałam hydraulika wzywać żeby mi "rury" uszczelnił, ale G. powiedział że obcych facetów w domu nie chce i żebym poczekała do wieczora, to on się zajmie uszczelnianiem jak z pracy wróci ;-) :-p

sergi ja miałam to samo ze 2 tyg temu też byłam w szoku bo niby już mamą raz byłam ale taka akcja pierwszy raz mnie zaskoczyła teraz w staniku śpię i wkładki noszę niestety tak mam cały czasod jakiegoś 33 tc MASAKRA:szok:

Do góry