reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

witajcie kochane,

ale miałam straszny sen :( obudziłam się i płakałam!! :( śniło mi się, że mi teraz robili cesarkę i że dali mi przytulić maluszka, bo nie wiadomo czy on dobę przeżyje. okropna, straszna noc za mną, dobrze, że dzieciątko się wierciło i mnie tym uspokajało..

poza tym możliwe, że będe musiała mieć cesarkę :( nie chcę tego za żadne skarby świata, ale okaże się jakoś za tydzień, 13go idę do kardiologa, udało mi się wskoczyć w wolny termin w związku z tymi arytmicznymi kołataniami serca które mnie jakiś czas temu dopadły. Jest już ok, ale gdzieś w starych wynikach badań z zamierzchłej przeszłości doszukałam się wyników od kardiologa, że mam wypadanie zastawki trójdzielnej i cholera musze iść to sprawdzić. mam nadzieję, że to mnie nie zdyskwalifikuje do porodu SN, bo strasznie chcę sama rodzić.

poza tym wróciłam przed chwilą z pracy, dzie dali mi druk Z3 do zawiezienia do ZUSu i cholera okazało się, że mi o źle w kardach wypełnili :/ dobrze, że zajechałam z nim sama, a nie wysłali go pocztą, bo byłoby milion kolejnych niepotrzebnych powodów do jeżdżenia tam i wyjaśniania...

asko_, taaa, słodycze ostatnio są u mnie tak samo - ZŁE :) ciagle mnie do nich ciągnie, szczególnie do nutelli i do lodów z MC Donalds z karmelem :/

żabcia, mój mały też miał takie 2 spokojniejsze dni, czułam, że się kręci, ale bez szału, wczoraj wieczorem znów się ożywił, z tego co pamiętam to jak były w sierpniu takie upały to właśnie nasze dzieciaczki były spokojne, pewnie Twoja kruszynka czuje, że jesteś zmęczona i jak tylko na dworze się ochłodzi to maleństwo się ożywi, nie martw się, dobrze, ze czujesz, że się rusza.

izi85; biedny! życzę mu duuużo sił i szybkiego powrotu do zdrówka!

venus, pisz z nami częściej, jak się czujesz w roli żony? maleństwo daje się we znaki?

dorcia, jak ja poszaleję to później też zwyklę odchorowuję, niestety, 3 trymestr to już nie przelewki, musimy uważać, nie przeciążać się i jak najwięcej odpoczywać.

Nastazja; trzymam kciuki, żeby wszystko się Wam poukładało!!

mamcia, ja tak samo się męczę w nocy, obracanie się z boku na bok to jest dopiero wyczyn.
ale musze się pochwalić, że w sobotę SAMA pomalowałam sobie paznokcie u stóp i dałam radę SAMA, bez lusterka ogolić swoje intymne strefy :) na leżąco w wannie brzuszek się jakby zmniejsza i przy odrobinie wysiłku widziałam wszystko hehe

nereida; a co to jest pępek? ;)) ja już mojego nie mam od 6 miesiąca hehe, a bliznę po kolczyku też mam i jest ewidentnie zaczerwieniona, boję się, żeby mi się tam jakiś paskudny rozstęp nie zrobił.
jeśli chodzi o kłucia i bóle to mnie czasem też po bokach brzucha na dole coś zakłuje, ale częściej dokuczają mi bóle więzadęł i spojenia łonowego, szczególnie w lewej strony, ale cóż, trzeba na czymś dźwigać te słodkie kg ;)

miłego i spokojnego dnia brzuchatki!!!

reklama
Czesc dziewczyny! Czy Wy mnie jeszcze pamiętacie ?? :-) Nie było mnie tu sporo czasu.... ale głowy nie miałam za duzo problemów :-(
dorcia88 kombinezonik prześliczny, normalnie napatrzec sie nie moge
Co do pępka to dziwne ze jeszcze co nie ktorym Wam nie wyszedł na wierzch mi to juz od 4 miesiaca sterczy :) kazdy organizm inny.
Od soboty co jakies 2 godziny mam bole miesiaczkowe ale wyczytałam w necie ze to chyba te skurcze przygotowujace do porodu. Macie też takie? Dzis rano przed wstaniem z łóżka były wyjatkowo mocne :/
Jezeli chodzi o zakupy dla maluszka to ja kupiłam tylko komode i planuje spiworek do nosidełka a tak wszystko inne mam po Julci. Dla niej kupowalismy wszystko w uniwersalnych kolorach wiec problemu teraz nie mam.

Witam Dziewczyny!!!

Ja też Was czytam regularnie, ale jakoś weny brak na pisanie!!!
KOTA- ja też miewam ostatnio straszne sny, dzisiaj spałam jakoś dziwnie, całą noc mi się śnił szpital, że mojemu tacie coś się stało - też obudziłam się i nie mogłam dojść do siebie.
Wogóle ostatnio źle sypiam, mam problem z ułożeniem się, budzę się w nocy kilka razy na siku, i potem przez godzinę nie mogę zasnąć. Ja też będę miała CC bo moja Hania jest duża, a poza tym to będzie druga cesarka- głowa do góry, nie jest tak źle.
Żabcia- nie martw się, ja też już nie czuję mocnych ruchów, natomiast widzę jak wystawia pupę ( chyba to pupa), ba moja mała waży już 1800g. Dzidziusie mają coraz mniej miejsca na harce:-)
nereida- mój pępek wprawdzie nie wyszedł, ale boli mnie cała skóra koło niego. Też czuję kłucia w brzuchu, a ponadto bolą mnie uda i krocze. Przy pierwszej ciązy nie miałam takich dolegliwości!!

A ja dzisiaj wyprałam wszystkie nowe ciuszki dla Małej, jutro jeszcze pościel i rożki no i prasowanie, czego ostatnio nie lubię!!
Wogóle mam jakąś chandrę od wczoraj:-(
Miłego popołudnia!!!

Cześć kochane mamulki..ale naprodukowałyście od wczoraj:szok:

Ja poszalałam na Allegro i pokupowałam już prezenty na święta dla dzieciaków:-).Udało mi się kupić wszystkie zabawki u jednego sprzedawcy (5 sztuk), więc za kuriera płacę tylko raz..;-) Jestem bardzo zadowolona, bo potem nie będę pewnie miała siły ani ochoty myśleć o prezentach:-)..
Izi85 - zdrówka dla Twojego Patryczka..biedny on i biedna Ty!!Trzymajcie się ciepło..
Kota - ja z jedzeniem w zależności od położenia małej, czasem mam mega apetyt, a czasem ledwo dziubnę..
Salsik - super masz z ta ciocią;-), zawsze Ci może doradzić, jak to z bliźniakami jest..
Dorcia, Ty uważaj na siebie..a skurcze to pewnie faktycznie te przepowiadające..w ogóle to już coraz ciężej nam wszystkim będzie z różnymi niefajnymi objawami - zgagi, skurcze, skurcze nóg, ciężkie noce, ociężałość, itp., itd....
Mła- zaskoczyłaś mnie tym pakiecikiem badań do porodu:szok:..ja do pierwszego musiałam mieć z tego co pamiętam, "jedynie" grupę krwi i książeczkę ciąży - tam były wszystkie rożne badania robione w czasie całej ciąży..
Nastazja - trzymam kciuki za naprawianie Waszego związku!!!
Mirabelka, gratulacje dla siostry Twojego M.:-)..oj, dużo ciąż naokoło:-), ale i dobrze..mi w sobotę napisała koleżanka, która poznałam w szpitalu, gdzie rodziłam Marysię - tez jest w ciąży, termin na czerwiec;-)
Dorcia, ależ przesłodki ten kombinezonik!!Cudo!!
Nereida, to faktycznie sobie znalazłaś niezłe zajęcie -może potem nam udostępnisz swoje wnioski?:-)
Kurcze, Kotka, współczuję snu..biedna, tulę:-(..no i trzymam kciuki, żeby było po Twojej myśli i żebyś mogła mieć jednak SN..no i dobrze, że z tym drukiem to wychwyciłaś w porę..
Agness1- witaj ponownie:-), mam nadzieję, że już lepiej u Ciebie?..

witamy się porankiem:)!

dagne
kochana ale żabcia jest teraz w uk;p, u nas to wiem że ma nie padać:) oby jak najdluzej zima nie przychodzila bo od tego zalezy czy nam zrobią calosc z dachem domku przed śniegiem.

kurcze ja nie wiem jak to jest ale moje dziecko chyba czuje ze tata jest w domu wczoraj spał do prawie 10 a dziś jak już Krzyska nie ma to chol.erka wstał o 7 i mi pospać nie dał;p;p
Mam nadzieje ze sie rozpogodzi dziś ładnie bo mamy kilka spraw na miescie do zalatwienia, m.in. ide odebrac Kamilkowi dowod osobisty:)i przeniesc wizyte u gina na 3 dni pozniej zeby w jednym tyg. miec swoja wiyte i ukardiologa z małym. Po urodzeniu wykryli mu szmery na serduszku, niby te wzrostowe, dużo dzieci je ma, ale trzeba skontrolowac czy po roku od ich wykrycia zniknely. A potem juz wypisują nas z poradni.
Przywiozlam od tesciowej piękną czerwoną paprykę więc chyba dziś na obiadek zrobię leczo.
Haha poki co obiecalam sobie tydzien lajtowego jedzenia ....
Do zobaczenia na bb pozniej:) idę trochę ogarnac mieszkanie, jeszcze się nie rozpakowałam:)

To dawaj kochana przepisy na lekkie obiadki:):)

Witam!!!
Ja dzis po wizycie wszytko napisalam na odpowiednim watku:):)

Patryk spi noc nienajgorzej,tylko raz sie obudzil mokry jak nie wiem..przez ta goraczke!Przebralam dalam mu poic i spal do 9..
ja robie obiadek..pulpeciki w koperkowym kapustka zasmazana i ziemniaczki:)

Jutro lub pojutrze przyjezdza Tesicowa na 2 dni to troszke odpoczne sobie:)Musze wyskoczyc na gielde po jakies buty bo juz nie mam w czym chodzic..

Dziewczyny jestescie juz spakowane do szpitala???

Witajcie dziewczyny!
Nie mam ostatnio sił na pisanie...ale czytam was prawie codziennie, byłam dzisiaj na kontroli z małą i arytmia się cofnęła !!!!Jutro mam zwykłą wizytę u mojej lekarki to się po niej odezwę :)Pozdrawiam was i buziaki !

Agunia super że arytmia u Malutkiej się cofnęła :-)

kota masz rację że moja Kruszynka była spokojniejsza przez upały dzisiaj chłodniej to szaleje i się wypycha :-)

izi ja jeszcze nie jestem spakowana ale przed wylotem do PL (13 dni) mam zamiar się spakować i mieć naszykowane.

Zaraz chyba pójdę się położę z godzinkę bo jakaś senność mnie dzisiaj ogarnia. A potem czeka mnie pranie koszulek M do pracy potem zwykłe pranie później sprzątanie chomiczkowi a potem jak siły starczy to popiorę część ciuszków Maleństwa :-)

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny!:-)
Agunia, cieszymy sie razem z wami! Super wiesci!:tak:
Izi, zdrowka dla synka! Ja nic nie mam kupionego, wiec pakowanie tym bardziej nie wchodzi w gre. Za 2 tyg bede w PL i wtedy zacznie sie zakupowe szalenstwo....;-)
Maxwell, ty to jestes przewidujaca... ale moze i racja lepiej moze miec to z glowy, a nie na ostatnia chwile...:tak:
Kota, wspolczuje takich snow.... chciaz mi tez cos zlego sie snilo, ale na szczescie rano okazalo sie, ze nic nie pamietam...:-(
Nereida, Aga fajnie, ze sie odezwalyscie.... dlugo was nie bylo, zwlaszcza ciebie nereida....:tak:piszcie czesciej!
A moj pepek ciagle troszke wklesly.... i nadal nie wstaje na siku.... Chyba cos ze mna nie tak....:-(
Dziewczyny, uwazajcie na siebie i nie forsujcie sie zbytnio.... Juz blizej niz dalej, ale nie przyspieszajmy niczego!:tak:

reklama
izi85; ja jeszcze nawet nie mam kupionych rzeczy dla siebie do szpitala, a widze, że już wspominacie o spakowanej torbie, kurcze... faktycznie jeszcze ok.9 tygodni i maluchy zaczną wychodzić na świat!!!

Agunia1985; super wieści serduszkiem maleńkiej!!!! :-)

Do góry