reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

witajcie kochane,

ale miałam straszny sen :( obudziłam się i płakałam!! :( śniło mi się, że mi teraz robili cesarkę i że dali mi przytulić maluszka, bo nie wiadomo czy on dobę przeżyje. okropna, straszna noc za mną, dobrze, że dzieciątko się wierciło i mnie tym uspokajało..

poza tym możliwe, że będe musiała mieć cesarkę :( nie chcę tego za żadne skarby świata, ale okaże się jakoś za tydzień, 13go idę do kardiologa, udało mi się wskoczyć w wolny termin w związku z tymi arytmicznymi kołataniami serca które mnie jakiś czas temu dopadły. Jest już ok, ale gdzieś w starych wynikach badań z zamierzchłej przeszłości doszukałam się wyników od kardiologa, że mam wypadanie zastawki trójdzielnej i cholera musze iść to sprawdzić. mam nadzieję, że to mnie nie zdyskwalifikuje do porodu SN, bo strasznie chcę sama rodzić.

poza tym wróciłam przed chwilą z pracy, dzie dali mi druk Z3 do zawiezienia do ZUSu i cholera okazało się, że mi o źle w kardach wypełnili :/ dobrze, że zajechałam z nim sama, a nie wysłali go pocztą, bo byłoby milion kolejnych niepotrzebnych powodów do jeżdżenia tam i wyjaśniania...

asko_, taaa, słodycze ostatnio są u mnie tak samo - ZŁE :) ciagle mnie do nich ciągnie, szczególnie do nutelli i do lodów z MC Donalds z karmelem :/

żabcia, mój mały też miał takie 2 spokojniejsze dni, czułam, że się kręci, ale bez szału, wczoraj wieczorem znów się ożywił, z tego co pamiętam to jak były w sierpniu takie upały to właśnie nasze dzieciaczki były spokojne, pewnie Twoja kruszynka czuje, że jesteś zmęczona i jak tylko na dworze się ochłodzi to maleństwo się ożywi, nie martw się, dobrze, ze czujesz, że się rusza.

izi85; biedny! życzę mu duuużo sił i szybkiego powrotu do zdrówka!

venus, pisz z nami częściej, jak się czujesz w roli żony? maleństwo daje się we znaki?

dorcia, jak ja poszaleję to później też zwyklę odchorowuję, niestety, 3 trymestr to już nie przelewki, musimy uważać, nie przeciążać się i jak najwięcej odpoczywać.

Nastazja; trzymam kciuki, żeby wszystko się Wam poukładało!!

mamcia, ja tak samo się męczę w nocy, obracanie się z boku na bok to jest dopiero wyczyn.
ale musze się pochwalić, że w sobotę SAMA pomalowałam sobie paznokcie u stóp i dałam radę SAMA, bez lusterka ogolić swoje intymne strefy :) na leżąco w wannie brzuszek się jakby zmniejsza i przy odrobinie wysiłku widziałam wszystko hehe

nereida; a co to jest pępek? ;)) ja już mojego nie mam od 6 miesiąca hehe, a bliznę po kolczyku też mam i jest ewidentnie zaczerwieniona, boję się, żeby mi się tam jakiś paskudny rozstęp nie zrobił.
jeśli chodzi o kłucia i bóle to mnie czasem też po bokach brzucha na dole coś zakłuje, ale częściej dokuczają mi bóle więzadęł i spojenia łonowego, szczególnie w lewej strony, ale cóż, trzeba na czymś dźwigać te słodkie kg ;)

miłego i spokojnego dnia brzuchatki!!!

reklama
Czesc dziewczyny! Czy Wy mnie jeszcze pamiętacie ?? :-) Nie było mnie tu sporo czasu.... ale głowy nie miałam za duzo problemów :-(
dorcia88 kombinezonik prześliczny, normalnie napatrzec sie nie moge
Co do pępka to dziwne ze jeszcze co nie ktorym Wam nie wyszedł na wierzch mi to juz od 4 miesiaca sterczy :) kazdy organizm inny.
Od soboty co jakies 2 godziny mam bole miesiaczkowe ale wyczytałam w necie ze to chyba te skurcze przygotowujace do porodu. Macie też takie? Dzis rano przed wstaniem z łóżka były wyjatkowo mocne :/
Jezeli chodzi o zakupy dla maluszka to ja kupiłam tylko komode i planuje spiworek do nosidełka a tak wszystko inne mam po Julci. Dla niej kupowalismy wszystko w uniwersalnych kolorach wiec problemu teraz nie mam.

Witam Dziewczyny!!!

Ja też Was czytam regularnie, ale jakoś weny brak na pisanie!!!
KOTA- ja też miewam ostatnio straszne sny, dzisiaj spałam jakoś dziwnie, całą noc mi się śnił szpital, że mojemu tacie coś się stało - też obudziłam się i nie mogłam dojść do siebie.
Wogóle ostatnio źle sypiam, mam problem z ułożeniem się, budzę się w nocy kilka razy na siku, i potem przez godzinę nie mogę zasnąć. Ja też będę miała CC bo moja Hania jest duża, a poza tym to będzie druga cesarka- głowa do góry, nie jest tak źle.
Żabcia- nie martw się, ja też już nie czuję mocnych ruchów, natomiast widzę jak wystawia pupę ( chyba to pupa), ba moja mała waży już 1800g. Dzidziusie mają coraz mniej miejsca na harce:-)
nereida- mój pępek wprawdzie nie wyszedł, ale boli mnie cała skóra koło niego. Też czuję kłucia w brzuchu, a ponadto bolą mnie uda i krocze. Przy pierwszej ciązy nie miałam takich dolegliwości!!

A ja dzisiaj wyprałam wszystkie nowe ciuszki dla Małej, jutro jeszcze pościel i rożki no i prasowanie, czego ostatnio nie lubię!!
Wogóle mam jakąś chandrę od wczoraj:-(
Miłego popołudnia!!!

Cześć kochane mamulki..ale naprodukowałyście od wczoraj:szok:

Ja poszalałam na Allegro i pokupowałam już prezenty na święta dla dzieciaków:-).Udało mi się kupić wszystkie zabawki u jednego sprzedawcy (5 sztuk), więc za kuriera płacę tylko raz..;-) Jestem bardzo zadowolona, bo potem nie będę pewnie miała siły ani ochoty myśleć o prezentach:-)..
Izi85 - zdrówka dla Twojego Patryczka..biedny on i biedna Ty!!Trzymajcie się ciepło..
Kota - ja z jedzeniem w zależności od położenia małej, czasem mam mega apetyt, a czasem ledwo dziubnę..
Salsik - super masz z ta ciocią;-), zawsze Ci może doradzić, jak to z bliźniakami jest..
Dorcia, Ty uważaj na siebie..a skurcze to pewnie faktycznie te przepowiadające..w ogóle to już coraz ciężej nam wszystkim będzie z różnymi niefajnymi objawami - zgagi, skurcze, skurcze nóg, ciężkie noce, ociężałość, itp., itd....
Mła- zaskoczyłaś mnie tym pakiecikiem badań do porodu:szok:..ja do pierwszego musiałam mieć z tego co pamiętam, "jedynie" grupę krwi i książeczkę ciąży - tam były wszystkie rożne badania robione w czasie całej ciąży..
Nastazja - trzymam kciuki za naprawianie Waszego związku!!!
Mirabelka, gratulacje dla siostry Twojego M.:-)..oj, dużo ciąż naokoło:-), ale i dobrze..mi w sobotę napisała koleżanka, która poznałam w szpitalu, gdzie rodziłam Marysię - tez jest w ciąży, termin na czerwiec;-)
Dorcia, ależ przesłodki ten kombinezonik!!Cudo!!
Nereida, to faktycznie sobie znalazłaś niezłe zajęcie -może potem nam udostępnisz swoje wnioski?:-)
Kurcze, Kotka, współczuję snu..biedna, tulę:-(..no i trzymam kciuki, żeby było po Twojej myśli i żebyś mogła mieć jednak SN..no i dobrze, że z tym drukiem to wychwyciłaś w porę..
Agness1- witaj ponownie:-), mam nadzieję, że już lepiej u Ciebie?..

witamy się porankiem:)!

dagne
kochana ale żabcia jest teraz w uk;p, u nas to wiem że ma nie padać:) oby jak najdluzej zima nie przychodzila bo od tego zalezy czy nam zrobią calosc z dachem domku przed śniegiem.

kurcze ja nie wiem jak to jest ale moje dziecko chyba czuje ze tata jest w domu wczoraj spał do prawie 10 a dziś jak już Krzyska nie ma to chol.erka wstał o 7 i mi pospać nie dał;p;p
Mam nadzieje ze sie rozpogodzi dziś ładnie bo mamy kilka spraw na miescie do zalatwienia, m.in. ide odebrac Kamilkowi dowod osobisty:)i przeniesc wizyte u gina na 3 dni pozniej zeby w jednym tyg. miec swoja wiyte i ukardiologa z małym. Po urodzeniu wykryli mu szmery na serduszku, niby te wzrostowe, dużo dzieci je ma, ale trzeba skontrolowac czy po roku od ich wykrycia zniknely. A potem juz wypisują nas z poradni.
Przywiozlam od tesciowej piękną czerwoną paprykę więc chyba dziś na obiadek zrobię leczo.
Haha poki co obiecalam sobie tydzien lajtowego jedzenia ....
Do zobaczenia na bb pozniej:) idę trochę ogarnac mieszkanie, jeszcze się nie rozpakowałam:)

To dawaj kochana przepisy na lekkie obiadki:):)

Witam!!!
Ja dzis po wizycie wszytko napisalam na odpowiednim watku:):)

Patryk spi noc nienajgorzej,tylko raz sie obudzil mokry jak nie wiem..przez ta goraczke!Przebralam dalam mu poic i spal do 9..
ja robie obiadek..pulpeciki w koperkowym kapustka zasmazana i ziemniaczki:)

Jutro lub pojutrze przyjezdza Tesicowa na 2 dni to troszke odpoczne sobie:)Musze wyskoczyc na gielde po jakies buty bo juz nie mam w czym chodzic..

Dziewczyny jestescie juz spakowane do szpitala???

Witajcie dziewczyny!
Nie mam ostatnio sił na pisanie...ale czytam was prawie codziennie, byłam dzisiaj na kontroli z małą i arytmia się cofnęła !!!!Jutro mam zwykłą wizytę u mojej lekarki to się po niej odezwę :)Pozdrawiam was i buziaki !

Agunia super że arytmia u Malutkiej się cofnęła :-)

kota masz rację że moja Kruszynka była spokojniejsza przez upały dzisiaj chłodniej to szaleje i się wypycha :-)

izi ja jeszcze nie jestem spakowana ale przed wylotem do PL (13 dni) mam zamiar się spakować i mieć naszykowane.

Zaraz chyba pójdę się położę z godzinkę bo jakaś senność mnie dzisiaj ogarnia. A potem czeka mnie pranie koszulek M do pracy potem zwykłe pranie później sprzątanie chomiczkowi a potem jak siły starczy to popiorę część ciuszków Maleństwa :-)

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny!:-)
Agunia, cieszymy sie razem z wami! Super wiesci!:tak:
Izi, zdrowka dla synka! Ja nic nie mam kupionego, wiec pakowanie tym bardziej nie wchodzi w gre. Za 2 tyg bede w PL i wtedy zacznie sie zakupowe szalenstwo....;-)
Maxwell, ty to jestes przewidujaca... ale moze i racja lepiej moze miec to z glowy, a nie na ostatnia chwile...:tak:
Kota, wspolczuje takich snow.... chciaz mi tez cos zlego sie snilo, ale na szczescie rano okazalo sie, ze nic nie pamietam...:-(
Nereida, Aga fajnie, ze sie odezwalyscie.... dlugo was nie bylo, zwlaszcza ciebie nereida....:tak:piszcie czesciej!
A moj pepek ciagle troszke wklesly.... i nadal nie wstaje na siku.... Chyba cos ze mna nie tak....:-(
Dziewczyny, uwazajcie na siebie i nie forsujcie sie zbytnio.... Juz blizej niz dalej, ale nie przyspieszajmy niczego!:tak:

reklama
izi85; ja jeszcze nawet nie mam kupionych rzeczy dla siebie do szpitala, a widze, że już wspominacie o spakowanej torbie, kurcze... faktycznie jeszcze ok.9 tygodni i maluchy zaczną wychodzić na świat!!!

Agunia1985; super wieści serduszkiem maleńkiej!!!! :-)

Do góry