reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

żabcia jesteś naszym maniakiem kinder bueno:):)

ja pije popołudniową kawkę:) dostałam podgrzewacz carrera i nie mogę nic znaleźć na jego temat w necie...porażka...mama mi mówi ciągle, że nie mam już nic kupować dla Michasia bo to przynosi pecha ble ble i się wkurzam bo mimo wolnie zaczynam wierzyć w te bzdury i się martwić;/

faktycznie o kilku dziewczynach słuch zaginął...Violett też dawno nie pisała...

reklama
Ano jestem maniakiem kinder bueno ostatnio tylko to jem ze słodyczy więc musi być zawsze w lodówce :-D

Dziewczyny ile par bodów i pajacyków szykujecie do szpitala ?? Bo właśnie się nad tym zastanawiam ile czego naszykować bo chce spakować torbę przed 16 października przed wylotem do PL bo wrócę 4 listopada a to już będzie mogło być różnie.

żabcia w szpitalu w którym chcę rodzić dzidzia niby na pobyt jest ubierana w szpitalne ciuszki a na wyjście tylko trzeba mieć swoje (tak słyszałam) ale dla pewności wybieram się tam z M na początku listopada żeby się dowiedzieć wszystkiego...niestety Ci nie pomogę;/

To będę musiała podpytać położnej jak będę na wizycie 10 października.

Qrcze ale mam lenia jakiegoś, a muszę posprzątać chomiczkowi żeby M nie musiał jutro tego robić bo i tak ma wiele na głowie.

Ano jestem maniakiem kinder bueno ostatnio tylko to jem ze słodyczy więc musi być zawsze w lodówce :-D

Dziewczyny ile par bodów i pajacyków szykujecie do szpitala ?? Bo właśnie się nad tym zastanawiam ile czego naszykować bo chce spakować torbę przed 16 października przed wylotem do PL bo wrócę 4 listopada a to już będzie mogło być różnie.

Zabcia tuitaj szpital nie daje ciuszkow, ja dla Zuzi mialam body, pajaca i cienka czapeczke przygotowana zeby ja zaraz po porodzie ubrali, potem to juz na oko, ja mialam kolejna porcje body+spiochy na nastepne przebranie wiec mysle, ze jak max wezmiez 3 takie zestawy i dwa zapasowe body to bedzie git. Tak na wszelki wypadek gdyby cos wam przelevcialo przez pampki bo wiadomo kupka luzna bedzie. Ja majac tyle nadal mialam za malo bo bylam 5 dni po porodzie w szpitalu wiec maz mi dowozil jak czegos brakowalo. Mialam dodatkowy kocyk i ciuszki na wyscie tez zapakowane:tak:

Sergie, super, ze wszystko ok..... to rzeczywiscie "maluszek";-)i glukoza tez bedzie.....;-) Co do tygodnia, to chyba sa rozne szkoly i co kraj to obyczaj...
Tofika, tez dolaczam sie do choru tych, ktore prosza bys napisala kilka slow wiecej.... Trzymam kciuki!:tak:
Ja nie moge sie oprzec gdy widze.... uwaga - miod:baffled: choc kinder bueno tez nie pogardze.....;-)
Wlasnie skonczylam robic obiad.... u mnie juz po 18.3o, a meza jeszcze nie ma.....:-( (wychodzi rano o 8) i to ma byc niby praca biurowa....

Żabcia, skoro już się przygotowujesz do podróży samolotem, to nie zapominaj o zaświadczeniu dla ciężarnej. Nie wiem, czy wszystkie linie lotnicze go wymagają, ale tutaj masz przepisy Ryanaira Na jakich zasadach mogą podróżować liniami ryanair kobiety w…
Mój gin mówił, że raz wystawiał takie zaświadczenie w tempie błyskawicznym, bo ciężarówki nie chcieli wpuścić na pokład samolotu i jej siostra jechała z lotniska do gina specjalnie po ten papier.

A tak w ogóle, poza przebojami ze świadkami, jesteś gotowa? I najważniejsze - masz sukienkę???? :)

Co do moich wyników gluko, to pielęgniarka kazała mi dzwonić po 18, a teraz nikt nie odbiera. Sprawdziłam w necie i mają czynne do 18 :/ Dowiem się dopiero jutro :(

reklama
Żabcia, tam, gdzie ja chcę rodzić, to też ubierają w szpitalne ubranka. Dopiero na wyjście potrzebuję ubrania..
Sergi - wow, Ty masz dzidzię młodszą od mojej o 3 tygodnie, a waży tyle co moja:szok:..będzie duże Gabrysiątko!!

Mój mężol poszedł do dentysty - oczywiście musiał szybko wyjść, żeby młoda nie ryczała..5 minut później - Marysia do mnie "Dzie tata" (czyt. gdzie tata) - byłam w szoku, że skleciła zdanie..bo tak, to gada malutko..

Do góry