agapa
Fanka BB :)
Witajcie. Może was dziś zaskoczę ale przeczytałam wszystko od ostatniego postu
rano nie miałam czasu zajrzeć bo musiałam jechać z Mają po zakupy na obiad bo z facetami to jest tak że można im mówić a oni i tak tylko pieczywo zapamiętają Potem poszłyśmy do mojej mamy , a jak wróciłyśmy to wzięłam się za obiadek, mniam:-)
Co za 782960ym^*)(&(%&#N 8u7(^&(*%#_
rano nie miałam czasu zajrzeć bo musiałam jechać z Mają po zakupy na obiad bo z facetami to jest tak że można im mówić a oni i tak tylko pieczywo zapamiętają Potem poszłyśmy do mojej mamy , a jak wróciłyśmy to wzięłam się za obiadek, mniam:-)
Nie płacz kochanaWłaśnie dowiedziałam się że moje wyniki testu na glukozę wskazują na cukrzyce ciążową. Siedze i ryczę:-( i nie mam pojęcia co robić.
Witaj i napisz nam coś więcej o sobieWitam jestem tu nowa i jeszcze nie bardzo wiem jak się poruszać po forum. Jestem mamusią z brzuszkiem czekam na rozdwojenie, planowany termin 21 grudnia.
Nie denerwuj się , cukrzyca w ciąży nie oznacza wyroku, tak jak ci dziewczyny już pisałyDziewczyny, w tym rzecz, że właśnie knsultowałam wynik z ginem telefonicznie i potwierdził, że wskazuje na cukrzyce ciążową:-(... Najgorsze jest to, że w tej ciąży najadłam sie słodyczy jak głupia...i mogłam zaszkodzic dzidzi...Szkoda, że tak późno gin mnie pokierował na to badanie...
aga7602,wynik po dwóch godzinach 150
Raczej nie zasnę tej nocy..., raczej zwariuję...naczytałam się o wpływie cukrzycy na płód i boje się...
Kochana ja w drugiej ciąży przytyłam aż niecałe 4kg. Jak pojechałam na porodówkę to lekarz był w szoku bo policzył że dziecko, piersi, łożysko i wody więcej ważą i pytał czy z dzieckiem jest ok, a ja do niego że tak. Córcia urodziła się zdrowa jak ryba.Witam dziewczynki i tatę smok:-)
Dawno mnie tu nie było więc na wstępie przepraszam ale za dużo mam spraw do załatwiania odnośnie mieszkania. Kilka dni temu dowiedzieliśmy się że dostaniemy kredyt więc jestem szczęśliwa bo spełni się moje marzenie odnośnie mieszkania:-) a co z tym związane to dużo papierkowej roboty, biegania po urzędach itp... teraz z innej beczki, w czwartek mam usg i trochę się martwię że moje dzieciątko będzie mało warzyło bo ja przytyłam tylko 5kg od początku ciąży i mam nadzieję, że z dzieciątkiem wszystko ok mimo, że daje nieźle mi popalić bo czasem tak mnie bolą żebra jak kopie że nie można wytrzymać i mam nadzieję że już na 100% potwierdzą mi dziewczynkę
A wy jak się czujecie? dzieci dają wam popalić? kiedy macie ostatnie usg?:-)
Jeszcze raz przepraszam, że mnie nie było dość długi okres czasu i pozdrawiam wszystkie przyszłe mamuśki i przyszłego tatusia.
aga.. grr ja mam jutro wizytęi zamist przystopowac, to jeden dzien jem lajtowo w drugim nadrabiam czyms słodkim.. ehh chociaz i tak jest duzo lepiej niz z młodym było.
dziewczynki! dziękujemy za kciukasy, przydały się jużjestesmy po wizycie.. i po wszystkim.. mały wył jak bóbr no i musze przyznac że ja tez sie popłakałam ale nie dlatego że on cierpiał, tylko dlatego że trafiłam na chirurga pacana który śmiał negować moją dbałość o dziecko itp.
Generaleni skonczylo sie na odlepianiu skorki całego siusiaka.. od hm.. nie wiem jak to napisac środka.. kazał mi na to patrzeć zebym znowu czasem nie zaniedbała no wiec mu odpowiedziałm ze nei bede bo mi słabo w ciazy, a on mi z gęba ze ciaaza to fizjologia co ja wymyslam skoro jestem taka wrazliwa to mogl ktos inny z nm przyjsc.. grrr ciekawe kto moze mikolaj sw.
O*******ił mnie ze mały miał siusiaka w masci.. miał pupę ale na pampku się przeniosło.. noz kur.. wkurzyłam sie łzy mi popłynely i powiedziałm ze w zyciu bardziej niezyczliwego nieludzkiego lekarza nei widziałam i jesli mysli ze nei dbam o dziecko i nei wiem ze to trzeba ppilnowac to sie myli.. to mi mowi ze co ja tu robie. No.............................to jeszcze mu powiedziałąm kilka slow i wyszłam
Boję się troche tego ze mimo oderwania tej skorki dalej bedzie ciezko a nei mam zamiaru trafic juz do tego buca,
Ale pocieszające jest to ze mały juz jak go ubierałąm to wogole nie płakał.
asienka ja uwazam tak jak Mła, ja przed gluko jadłam normalnie piłam soki owoce jadłam i cos slodkiego tez, owszem bez przegiec, no ale hm. odlozenie wszystkiego co slodkie to faktycznie fałszowanie wynikow..
Co za 782960ym^*)(&(%&#N 8u7(^&(*%#_