reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Witajcie ciężaróweczki :-D
Wczoraj Maja dała nam popalić, ale dziś jest już grzeczniejsza:-)

dagne cieszę się że z Wami wszystko ok i że jesteście już w domu :-)

A ja dzisiaj zabijałam nudę dłubiąc na drutach i powstała czapeczka niezbyt wspaniała ale pierwszy raz robiłam czapeczkę :-)
Wrzucę dwa zdjęcia tylko mam nadzieję że się nie przerazicie :-D
Zobacz załącznik 388345Zobacz załącznik 388346
Piękna ta czapeczka. Ty zrób ich więcej i wystaw na naszej grudniówkowej giełdzie:-)

reklama
Jezu dziewczyny chyba wybiorę się na IP, tak mnie kuje pod żebrem z prawej strony ,że nie mogę wytrzymać, teraz czekam na M i zobaczymy co dalej co prawda mam tak od jakiegoś czasu ,ale jest coraz gorzej, dobrze,że mała się rusza bo bym się chyba zdenerwowała.

Agunia, jeśli masz możliwość to zadzwoń do swojego ginekologa, mój niestety nie odbierał. Weź no-spe, jak to nie zadziała, to na IP. Któraś pisała, jak ja jechałam (zgadzam się w 100%), że teraz nie bada Cię od razu ginekolog, tylko od ręki zatrzymują na 3 doby po wywiadzie z położną (bo wtedy nfz zwraca szpitalowi koszty). Także przygotuj się, bo ja nie miałam nic i mój mąż musiał jechac do sklepu po piżamę, kapcie etc. Mnie i tak by zostawili, bo wyszło na usg jamy brzusznej, że to kolka nerkowa. Ale np była dziewczyna, która miała ucisk przez kilka godzin na żołądek i spanikowana pojechała, zostawili ją i musiałam siedzieć 3 dni, a przeszło jej po paru godzinach, bo małe się obruciło.

Ostatnia edycja:
Jezu dziewczyny chyba wybiorę się na IP, tak mnie kuje pod żebrem z prawej strony ,że nie mogę wytrzymać, teraz czekam na M i zobaczymy co dalej co prawda mam tak od jakiegoś czasu ,ale jest coraz gorzej, dobrze,że mała się rusza bo bym się chyba zdenerwowała.

Kochana tak jak pisze Dagne jedź na IP bo to najprawdopodobniej kolka nerkowa. Ja też ją miałam tylko jakoś udało się bez szpitala, ale wiem jak boli bo w I ciąży leżałam na to w szpitalu.

Dziewczyny mam do was ogromną prośbę. Niech KAŻDA przekaże swój nr. tel. co najmniej jednej osobie albo zostawi go na zamkniętym. Teraz wchodzimy w ostatni trymestr i jest coraz większe prawdopodobieństwo że możemy przebywać w szpitalach itp. Żeby reszta się nie martwiła to zadbajmy o kontakty.

Agunia, mam nadzieję, że to tylko malenstwo tak się ułożyło i Ci dokucza, ale dla pewności, jak gin nie odbiera tel, to jedz do szpitala i koniecznie daj nam znać!!!

Phelania; podrzuć kilka pierożków, mniaaaammm :-)

agapa; masz rację z tymi nr tel. ja sobie już w komórkę wpisałam nr dziewczyn, które zostawiły namiar do siebie w zamkniętym :tak:

Hejka!:-)
Inka, trzymam kciuki!;-)
Agunia, dziewczyny slusznie radza... lepiej sprawdzic co to....
Co do kontaktow - popieram!:tak:
U mnie samotny wieczor, w tv nic ciekawego, chyba pojde wczesniej spac.....
A propos jogi - niektore cwiczenia ok, ale na poczatku kobieta mowila zbyt cicho i nie rozumialam polecen oddechowych....nie jestem 100% przekonana... jak wroce do PL chcialabym sie zapisac na cwiczenia "aktywna mama"....
Tutaj tez niepozwalaja dodawac cytryny do glukozy, ale mimo to gdy bede szla na to badanie wezme cytrynke i bede negocjowac;-)
Milego wieczoru / dobrej nocy!

Inka, czytałam o wynikach Twojej wizyty "awaryjnej". Lepiej się nie zastanawiaj tylko zaklep jak najszybciej wizytę u tego specjalisty! Nic nie stracisz (poza gotówką), a zyskać możesz naprawdę wiele - Twój spokój i zdrowie dzieciaczka!
I odpoczywaj jak najwięcej. Współczuję bólu. Trochę wygląda to tak, że wszystkie "bohaterki" po trochę i w różnej kolejności popadamy w różne kłopoty zdrowotne. Jednak zaczynamy, albo zaczniemy wkrótce trzeci trymestr i tak już pewnie będzie do końca, więc lepiej się z tym oswójmy ;)

A tak zupełnie na marginesie doszły do mnie dzisiaj jeansy ciężarówkowe, które kupiłam na allegro. Są świetne i o połowę tańsze niż w sklepie (z dostawą 75 zł). Gdyby któraś szukała sprawdzonego sprzedawcy mogę dać namiary :)

reklama
Do góry