reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

Widzę że nie tylko mi się chce strasznie pić :/
Ja mam od paru dni wysokie ciśnienie :/ Przed wczoraj nawet 157/83 :/ Zaczęłam zapisywać codzienne wyniki i przy kolejnej wizycie pokażę je lekarzowi. Boli mnie też coraz częściej kręgosłup. Za to apetyt mam niesamowity.
A w piątek jedziemy na wycieczkę :D W rejs do Kopenhagi :D Super, już nie mogę się doczekać :)

reklama
Dzięki Mirabelka :)
Jeśli chodzi o upławy, od początku ciąży lekarz pytał czy je mam. Na początku nie miałam, ale od jakichś 2 m-cy są. Gdyby miały zabarwienie żółtawe, albo "zapach" mogłyby świadczyć o ewentualnym zakażeniu (w ciąży podobno o nie łatwo). Moje są mlecznobiałe, czyste i wg lekarza wynikają po prostu z tego, że jestem w ciąży - tak, jak pisze Mamcia :) Od siebie dodam tylko, że jak mam leniwy dzień i leżę w domu, są znikome lub nie ma ich wcale. Kiedy się męczę, dużo chodzę - są zawsze.

Kasia_jag, mam nadzieję, że dobrze zniesiesz rejs. Może maleństwo okaże się marynarzem! ;))) Miłego zwiedzania :)

becia, kochana, trzymam kciuki z calej sily, zeby wszystko sie ulozylo dobrze i zeby Twoj M. wykorzystal dana mu szanse w 100%! sciskam mocno!

żabcia, szczescie w nieszczesciu, dobrze, ze zauwazyliscie ten dym :tak: i dobrze, ze juz niedlugo bedziecie mieszkali w nowym i oby bezpiecznym miejscu!

mirabelka, u mnie tez sluzu ostatnio jest jakby wiecej, zreszta cala ciaze musze uzywac wkladek, na poczatku przez luteine i duphaston, teraz przez sluz, jest go sporo, raczej wodnisty i przezroczysto-bialy, ale konsystencje ma "gladka", nie wiem jak to opisac :) w ciazy to podobno norma, ze sluzu jest wiecej i pewnie nie u kazdej ciezarowki jest taki sam.

dziewczyny, ja dzis caly dzien praktycznie podsypiam, zjadlam obiad od 15 i znow do teraz spalam, musze sie ogarnac, bo za chwile znow nie zasne w nocy i sobie czas przestawie hehe.
na szczescie pogoda tez troche odpuscila, ochladza sie, ale juz slysze, ze w oddali gdzies zaczyna grzmiec.

kasia, milego rejsu :-) super wycieczka

Widzę że nie tylko mi się chce strasznie pić :/
Ja mam od paru dni wysokie ciśnienie :/ Przed wczoraj nawet 157/83 :/ Zaczęłam zapisywać codzienne wyniki i przy kolejnej wizycie pokażę je lekarzowi. Boli mnie też coraz częściej kręgosłup. Za to apetyt mam niesamowity.
A w piątek jedziemy na wycieczkę :D W rejs do Kopenhagi :D Super, już nie mogę się doczekać :)

kasia nadciśnienie w ciąży to nie żarty Jesteś w ciąży dbaj o ciśnienie - ciąża, ciąża zagrożona, ciśnienie, ciśnienie w ciąży, nadciśnienie - Ciąża i macierzyństwo - poradnikzdrowie.pl

dziękuję!uspokoiłyście mnie troszkę. Naprawdę człowiek już nie mysli tylko o sobie i dlatego jest taki we wszystkim niepewny i nieporadny.

ale dziś nadrukowałyście trochę was poczytałam i naprawdę grudniówki jakieś różne infekcje dopadły ale WSZYSTKIM WAM DUŻO ZDRÓWKA I ODPOCZYNKU ŻYCZĘ:-) ja to aż szkoda gadać niedość że siły nie mam od przeziębienia to zgaga męczy mnie aż boję się nocki bo i tak spać już nie mogę masakra jakaś

Hej.
Byłam dziś z Wiką na kontroli ręki i jest ok. za 3 tyg. jedziemy na zdjęcie gipsu i załatwiamy zwrot z ubezpieczenia:-) Maja też już bez gorączki:-D
Ja dziś bardzo padnieta po tej Warszawie, ale mam nadzieję ze jutro będzie dużo lepiej

hej dziewczyny! wpadłam na chwilkę, męzul pojechał godzine temu do domku(tesciow) wiec znowu sami z Kamilem zostaliśmy, weekend był fajny.. haha chociaz w niedziele się tak pożarliśmy ze głowa mała;p, no ale coż urok i życia na odległosc trochę się nagormadziło i w koncu poszło o pierdołę;p:) najwazniejsze że szybko nam przeszło, trochę poimprezowaliśmy, mały szczęśliwy latał cały czas za tatą, a jak gdzies odchodził to za nim płakał.. ąż dziwne. W niedziele byliśmy na super wycieczce w chorzowskim zoo, wrocilismy padnięci po 6 h chodzenia:) Wieczorek na działce, a dzisiaj jest nasza 2 rocznica ślubu:D, zrobiłam dobre śniadanko i obiadek, posiedzieliśmy trochę pogadaliśmy, byliśmy na działce no i załatwiliśmy Kamilowi DOWÓD OSOBISTY!!! i piękne nowe zdjecia dowodowe, sama niestety wniosku nei mogę złożyć więc super że męzul został na dzisiaj, a że lubimy wycieczki na słowację itp itd to dowod to koniecznosc:). No i za moment będę zamawiała prezent na rocznicę który w uzgodnieniu z K. postanowiliśmy dla mnie kupić czyli lapka, on ma swojego a moj stacjonarny siada, poza tym konieczne nam miejsce.. więc decyzja zapadła, zamawiam na allegro a jutro odbiorę w k-cach w sklepie:). Czujemy się super, mała rozrabia na całego, ale jak tatus dotykał brzucha to niestety była spokojna....
A teraz mimo że zmęczona to mam kupę roboty, trochę ogarnąć mieszkanie zagotowac słoiki z musem na szarlotkę bo juz 2 dzień stoi w lodowce.
Z pewnoscia nie nadgonię całego weekendu pisania a forum.. ale mam nadzieje że spędziłyście go fajnie i miło! buzka

reklama
Tak wpadłam na chwilke ,powiedziec ze mebloscianka skrecona ale ile gadania bylo:sorry::-)ale juz z głowy mam gdzie ukladac rzeczy:-)
Racja dziewczyny teraz juz jestesmy w zaawansowanej ciazy i trzeba bardzo na Siebie uważać ,bo moze sie to zakonczyc wczesniejszym porodem .Słyszalam ze juz po 34 t.c malenstwo ma na tyle wkształcone płucka,itp ze mozna spokojnie juz rodzic:tak:wiec duzo nam nie zostalo i trzeba wytrzymac jeszcze troszke:tak:
kasia_jag -
tez od kilku dni mnie suuuszy nie wiem czemu moze za malo wody w organizmie
Becia - trzymam kciuki zeby wreszcie Ci sie ulozylo z M
Cos znowu zaczelam podjadac:wściekła/y:jakos mnie na słodkosci wzielo:szok:w sam raz na chlopaka hehehehe nie ma to jak zabobony , powinno byc odwrotnie :-DMusze raz dziennie cos zjesc slodkiego bo głupawki dostaje i chodze zła:sorry:obawiam sie ze moge miec cukrzyce moze pojde w przyszlym tyg na glukoze:cool:

Ide sie polozyc moze cos ciekawego w TV jest .
Milej nocki brzuchate:*

Ostatnia edycja:
Do góry