reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Ja wpadam tutaj tylko raz na kilka dni teraz (nie mam stałego dostępu do komputera) i ciężko mi nadrobić wszystko...
Mam nadzieję, że z Nastazją wszystko ok i po prostu ma problem w szpitalu z internetem...

Dziś mam wizytę lekarską (ale bez usg więc tylko sobie tętna posłucham), a mała wywija w brzuchu od rana jak szalona. :)

reklama
Jestem po wizycie :) Mała ma już 1117g i brzuchol większy od główki, ale podobno to normalne rozbieżności. Z szyjką wszystko w porządku. Twardnienia brzucha jak będą się zdarzać do 10 razy to mam się nie martwić. A Anielci się znudziło tkwienie do góry nogami i z powrotem się odwróciła i główka jest u góry. Ale podobno po 30 tygodniu ma się zaczynać układać powoli do wyjścia.
Mam uważać na wagę, bo ostatnio za dużo przytyłam i mam już 10kg na + więc czeka mnie ciągłe myślenie o jedzeniu, jak to zazwyczaj jest wtedy, kiedy mam się ograniczać.
Lecę teraz do dwumiesięcznego Antka chwilę z nim posiedzieć, bo jego mamuśka musi coś pozałatwiać :)
A nie wiem, czy się Wam pochwaliłam, że kupiłam sobie torbę dzieciową (na cały asortyment, który trzeba z bobasem brać) :) Ale żeby było w temacie to zmykam na zakupowy wątek :)
Buziole i odezwę się wieczorkiem :rofl2:

rojku, super, ze malenstwem wszystko ok! no i chyba pierwszy maluch, ktory ma juz ponad 1 kg!!! :-) :tak: super, dzieciaczki nam rosna, no i teraz ise zacznie nasze przybieranie na wadze, az sie boje....
ostatnio, jak sie u gina wazylam, to przed wazeniem sciagnelam legginsy, bo moze chociaz kilka g mniej bedzie :-D i odruchowo chcialam wciagnac brzuch :-D
a torba to super pomysl :tak: lece obejrzec :-)

Witam

Scholastyka,pocieszające jest to,że kiedy juz urodzisz będziesz z maluszkiem na płatnym macierzyńskim rok czasu :-) bo słyszałam,że tak długo jest w UK,a inne mamy niestety będą musiały się rozstac z dziecmi szybciej :sorry:;-)

Dagne doczytałam gdzieś na tym forum,że obowiązuje to jednak do 31 grudnia,tak więc też mam nadzieję,ze wszystkie nasze mamy mają udokumentowaną wizytę do 10 tygodnia ciąży.
Swoją drogą znalazłam forum pracowników,którzy przyznają becikowe :laugh2::laugh2:
http://ops.pl/forum.php?page=0&category=24

Jestem po wizycie :) Mała ma już 1117g i brzuchol większy od główki, ale podobno to normalne rozbieżności. Z szyjką wszystko w porządku. Twardnienia brzucha jak będą się zdarzać do 10 razy to mam się nie martwić. A Anielci się znudziło tkwienie do góry nogami i z powrotem się odwróciła i główka jest u góry. Ale podobno po 30 tygodniu ma się zaczynać układać powoli do wyjścia.
Mam uważać na wagę, bo ostatnio za dużo przytyłam i mam już 10kg na + więc czeka mnie ciągłe myślenie o jedzeniu, jak to zazwyczaj jest wtedy, kiedy mam się ograniczać.
Lecę teraz do dwumiesięcznego Antka chwilę z nim posiedzieć, bo jego mamuśka musi coś pozałatwiać :)
A nie wiem, czy się Wam pochwaliłam, że kupiłam sobie torbę dzieciową (na cały asortyment, który trzeba z bobasem brać) :) Ale żeby było w temacie to zmykam na zakupowy wątek :)
Buziole i odezwę się wieczorkiem :rofl2:
i pomyslec ze dziela nas 4 tygodnie:):):) Ty urodzisz, bedziesz w domku,a ja bede jeszcze z bebzolem siedziec w chacie:):):):)a Twoj maluszek bedzie miec juz prawie miesiac;)

i niby grudniowki a taka roznica;p

witam!dzisiaj dość późno, bo rano nie było netu, a potem zakupy, fryzjer i teraz pomału obiadek.Zaczynam się martwić tym becikowym, bo moją ciążę odkryto dopiero w 13-tym tygodniu....wcześnirj byłąm u 3 ginekologów z wynikami badań i mnóstwem wątpliwości, ale nie zbadano mnie ,tylko leczono w kierunku menopauzy.Mam za sobą leczenie sterydami,chemią,etc. i wmówiono mi,że nie mogę zajść w ciążę.Kiedy mówiłam oobjawach,to kazano wypoczywać, zmniejszyć racie żywieniowe itd;) a tu dzidzia już u mnie [pomieszkiwała.No i teraz nie wiem....U lekarza byłam, a.żę ciązy nie wykrył ..(?)

mirabelka jak masz dobre kontakty z lekarzem to niech zmieni datę tylko ;-)
No chyba,że termin masz na początek grudnia i zdążysz wyrobic dziecku pesel i akt urodzenia,tak by złożyc podanie do 31 grudnia.A jeśli nie,to tak jak mówię,niech lekarz wpiszę ci w zaświadczenie datę wcześniejszą,tak by było te 10 a nie 13 tygodni :tak:

asienka, no wlasnie ja nie mialam praktycznie zadnych przykrych objawow na poczatku, jedynie kilka dni delikatnych mdlosci po kilka minut rano :eek:

mirabelka, z tym becikowym to faktycznie jesli gin jest w porzadku to zmieni Ci date :tak:

reklama
witam!dzisiaj dość późno, bo rano nie było netu, a potem zakupy, fryzjer i teraz pomału obiadek.Zaczynam się martwić tym becikowym, bo moją ciążę odkryto dopiero w 13-tym tygodniu....wcześnirj byłąm u 3 ginekologów z wynikami badań i mnóstwem wątpliwości, ale nie zbadano mnie ,tylko leczono w kierunku menopauzy.Mam za sobą leczenie sterydami,chemią,etc. i wmówiono mi,że nie mogę zajść w ciążę.Kiedy mówiłam oobjawach,to kazano wypoczywać, zmniejszyć racie żywieniowe itd;) a tu dzidzia już u mnie [pomieszkiwała.No i teraz nie wiem....U lekarza byłam, a.żę ciązy nie wykrył ..(?)

dogadaj sie z lekarzem to napewno Ci wypisze..a poza tym slyszalam ze liczy sie regularnie badanie w ciazy..czyli jak chodzisz co miesiac to moze Ci wystawic ze bylas pod stala opieka lekarza...dogadaj sie!!!

a ja dzis bylam na gluko!!!!!!!!!! bleeeeeeee ale zyje:):)) w poniedzialek wyniki:p)

Do góry