reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Ja pękłam, mimo kremowania na piersiach (miejsce, które tylko mąż może widzieć ;p ze stanika nie wychodzą rozstępy), ale to rodzinne no i miałam rozmiar B, a teraz duuuużże C. I zapomniałam kremować pupy i mam efekt- ale tylko na prawym pośladku ;p 3 rozstępy, na brzuszku na razie (odpukać!!!!) nic. Kremuję go 2 razy dziennie :)

reklama
Mła niestety rozstępy mogą się pojawic w każdym miesiącu,nawet ostatnim.Mówili na Tvn Style,że dieta bogata w białko jest bardzo ważna :tak:
Można też robic peelingi z ziaren kawy :tak:

Ja nie pomogę zbytnio bo to już moja trzecia ciąża a rozstępów jako tako brak,mam tylko kilka na piersiach,które się zrobiły po pierwszej ciąży i teraz już są mało widoczne :sorry:

doświadczoną mamą nie jestem ale korzystam z rad mojej mamy- bardzo doświadczonej :-)
smaruję się oliwką 1-2x dziennie i staram się masować skórę na brzuchu, trochę jakby ją szczypać lub ciężko mi to opisać ale biorę w palce wałeczek skóry i staram się jakby go kręcić- tzn ruch jakby koła, w dowolną stronę!

moja mama urodziła nas 4 i na brzuszku nie ma ani jednego rozstępu a jedynie 2 malutkie na boczkach, więc metoda się sprawdziła!

Ok, w takim razie muszę się przyłożyć do tego smarowania, kremowania i masowania, choć przyznam się Wam, że nie przepadam za tą akurat czynnością ;)
W każdym razie dzięki za sensowne odpowiedzi :)

Hej dziewczynki. Dziękuję wam bardzo za troskę. Dziś nie miałam lapka bo mąż wziął do pracy. Wczoraj wieczorem ból się znowu nasilił ale do wytrzymania, nie biorę nawet apapu. Dziś robiłam mocz ogólny i jutro odbieram wyniki i na 16.40 do gina. Nerka boli, ale mam wrazenie że troszkę mniej, ale może dlatego że wiecej dziś leżałam bo Maja pospała mi 2,5 godz. Za to zaczynam czuć podobne bóle z drugiej str. Mam tylko nadzieję że szpital mnie jednak ominie bo nie wyobrażam sobie leżeć tam przez długi weekend:szok:

uprzedzam, że na początku może trochę boleć ale z czasem skóra się przyzwyczaja! tak naprawdę nie ma co sobie żałować i masować brzuch na wszelki możliwy sposób, łapać, wykręcać, szczypać itp :-D
aha i nie zapomnijcie o boczkach i plecach, bo skóra się naciąga aż stamtąd.
a proponuję też poszukać gdzieś w necie info o masażu antycelulitowym- jako fizjoterapeutka polecam!! bolesny na początku ale w miarę skuteczny!

A dziewczyny, mam pytanie... bo słyszałam, że nie powinno się zażywać masaży w ciązy, a i że nie za często można głaskać brzuszek... słyszałyście też o tym? czy to jakiś mit?
Bo podobno wydziela się hormon szczęścia, czy coś i np po 30 tyg może wywołać skurcze...

nie chcę Was dołować, bo w sumie to nie powód do dola, ale rozstępy nie raz pojawiaja dopiero po ciazy, jak skóra zaczyna wracac do swoich pierwotnych wymiarów..ja wlasnie tak miałam...nie wiele ale kilka wokół pępka i kilka na spodzie piersi...małe blade, ale jednak... Ja takich nie mam, ale widziałam u dziewczyn w szpitalu- najgorsze sa chyba te mega szerokie bordowe rozstępy, ciężko je później zamaskować, a zostaja juz na zawsze niestety...także znów wszystko zalezy od organizmu, ale smarować sie warto mimo wszystko ;)

reklama
No właśnie z tym masowaniem to ostrożnie... Mój gin mi nic nie mówił, ale w sumie nie pytałam, natomiast koleżance jak tylko widział, że jej ręce wędrują do brzucha to zawsze mówił "ręce z dala od brzucha" właśnie ze względu na to, że mogą pojawić się skurcze

Do góry