R
rojku
Gość
Zabciu wydaje mi się, że na tym etapie podają już tylko wagę Ja tez tylko wage znam, która szacują właśnie na podstawie tych wymiarów, które masz tam wpisane.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Zabciu wydaje mi się, że na tym etapie podają już tylko wagę Ja tez tylko wage znam, która szacują właśnie na podstawie tych wymiarów, które masz tam wpisane.
A ja myślałam że jak to usg połówkowe robione w 20 tyg to powinni powiedzieć wielkość Maleństwa.
widzę, że takie przeprowadzenie scanu to w UK normalne. U nas to samo, przeglądała kolejno narządy i mówiła "ok", to wszystko. To ja się dopytywałam czy wszystko w porządku. Sergi ważne, że maluszek jest zdrowy.Buziaki!
Ja już w domku... Jestem cholernie rozczarowana tym usg... :-(
Całość trwała może z kwadrans, babeczka gadała jak robot i generalnie miała w nosie nasze zdanie, polowy z tego co gadała nie zrozumiałam. Jedyny plus usg jest taki, że u Bobaska wszystko ok Chociaż też, badała i tylko było: "ok" to, "ok" tamto... Bez tłumaczeń, nic kompletnie :-( Dowiedziałam się, że mam łożysko na przedniej ściance macicy, do tego bardzo nisko i dostałam skierowanie na jeszcze jedno usg - w 32 tygodniu ciąży! Od niego będzie zależało, czy urodzę normalnie, czy będzie przymusowa cesarka...
A na sam koniec jestem już w ogóle rozgoryczona, bo mimo słodkości zjedzonych przed usg po to, by dziecko się ruszało, Berbeć nie pokazał co ma między nogami!! :-( Dowiem się (albo i nie) w 32 tygodniu na tym usg... O ile będę chciała, bo tak blisko porodu to już mi obojętne i chyba wolę już mieć niespodziankę przy porodzie...
Bejbiś fajnie się ruszał podczas scanu i mamy 2 ładne zdjęcia, w tym jedno jak bobas puszcza "bąbelki". ZDROWE DZIECKO i ładne zdjęcia to jedyne, co mnie zadowoliło po tym usg, poza tym - kompletnie nic więcej... Nawet nie wiem, jak długie jest dziecko, ile waży... Nic kompletnie...
Zobacz załącznik 376681Zobacz załącznik 376682