reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Zabciu wydaje mi się, że na tym etapie podają już tylko wagę :) Ja tez tylko wage znam, która szacują właśnie na podstawie tych wymiarów, które masz tam wpisane.

reklama
Żabciu no niestety CRL to wzrost od główki do pupci :sorry:

Ja chyba znalazłam fajną klinikę gdzie zrobią mi 3d/4d za 140euro,tak więc zaraz będę się umawiac na 6 sierpnia :tak:
Fakt,nie będzie to po 20 tygodniu,ale chyba dzidziuś będzie ładnie wyglądał?

A ja myślałam że jak to usg połówkowe robione w 20 tyg to powinni powiedzieć wielkość Maleństwa.

Ja na połówkowym też miałam podaną tylko wagę. Mój bobo ważył w 20 tygodniu 370 gram, a wielkości nie miałam mierzonej, ani nie było napisane w tych papierach. Jedynie po wymiarach kości udowej pani doktor powiedziała, ze długie nóżki i będzie wysoki :)

Serg, szkoda, tak czekałaś na to usg, ale ważne że dzidzi zdrowe.. :*

A ja się dzisiaj najadłam.. A jeszcze teraz z ogródka sobie przyniosłam jabłka, trochę kwaskowate, ale tak mi właśnie smakują.. Jutro jak pogoda mnie nie zniechęci idę do szpitala na ten dzień otwarty, a co tam za darmo usg, to idę.. A później z moim M. sobie poodpoczywamy.

To moje Maleństwo w 20 tyg jakoś mniej ważyło niż Wasze Dzieciątka z tego co pisałyście przeważnie powyżej 300 coś a moja Kruszynka miała 292 g ale każda ciąża przebiega inaczej także może i Niunia inaczej przybiera na wadzę. Teraz moje Dzieciątko kopie i daje o sobie znać =)
Nastazja pewnie jak za darmo to trzeba korzystać z usg okazja do podglądnięcia swojego Malucha, szkoda że tu w UK nie ma nic takiego bo zaraz bym poleciała =)

Heh obliczałam za ile mniej więcej poznam płeć mojego Maluszka czyli za ile polecę do PL to już albo aż 56 dni =)

Żabciu, no właśnie czytam i stwierdzam że nie macie tam tak łatwo ze służbą zdrowia. A wagą sie nie przejmuj, nadrobi kruszynka :)
U mnie w szpitalu już drugi raz organizowana jest "biała sobota" dla przyszłych mam, ale jak była pierwszy raz to ja byłam chyba w 8 tygodniu i to usg było bez sensu. A teraz chętnie skorzystam, o ile mnie nic nie zniechęci.
Czuję się dzisiaj jakas taka ciężka.. Ledwo wchodzę pod schody, nie wiem co mi jest ?

Buziaki!

Ja już w domku... Jestem cholernie rozczarowana tym usg... :-( :sad:
Całość trwała może z kwadrans, babeczka gadała jak robot i generalnie miała w nosie nasze zdanie, polowy z tego co gadała nie zrozumiałam. Jedyny plus usg jest taki, że u Bobaska wszystko ok :tak: Chociaż też, badała i tylko było: "ok" to, "ok" tamto... Bez tłumaczeń, nic kompletnie :-( Dowiedziałam się, że mam łożysko na przedniej ściance macicy, do tego bardzo nisko i dostałam skierowanie na jeszcze jedno usg - w 32 tygodniu ciąży! :szok: Od niego będzie zależało, czy urodzę normalnie, czy będzie przymusowa cesarka... :sad:

A na sam koniec jestem już w ogóle rozgoryczona, bo mimo słodkości zjedzonych przed usg po to, by dziecko się ruszało, Berbeć nie pokazał co ma między nogami!! :-( Dowiem się (albo i nie) w 32 tygodniu na tym usg... O ile będę chciała, bo tak blisko porodu to już mi obojętne i chyba wolę już mieć niespodziankę przy porodzie... :sad:

Bejbiś fajnie się ruszał podczas scanu i mamy 2 ładne zdjęcia, w tym jedno jak bobas puszcza "bąbelki". ZDROWE DZIECKO i ładne zdjęcia to jedyne, co mnie zadowoliło po tym usg, poza tym - kompletnie nic więcej... :sad: :sad: :sad: Nawet nie wiem, jak długie jest dziecko, ile waży... Nic kompletnie... :sad:

Zobacz załącznik 376681Zobacz załącznik 376682
widzę, że takie przeprowadzenie scanu to w UK normalne. U nas to samo, przeglądała kolejno narządy i mówiła "ok", to wszystko. To ja się dopytywałam czy wszystko w porządku. Sergi ważne, że maluszek jest zdrowy.

A u nas dzidziol pokazał co ma między nogami. CHŁOPAK będzie!!! Na usg wszystko "OK" heheh, pomierzyła, posprawdzała, płeć powiedziała jak się dopiero spytałam i zdziwiona spytała czy chcemy wiedzieć. Maluszek skakał, szalał i ciężko jej było wszystko pomierzyć ale po wielu bojach udało się.
No ogólnie usg przebiegło podobnie jak u Sergi, jakoś tak bez większych emocji ze strony pani robiącej usg. Ja nie oczekuję żeby ona się jarała naszym maleństwem no ale mogła się chociaż postarać i pokazywać nam bardziej.
W każdym razie dzidzia zdrowa i to najważniejsze. Wagi tu w UK nigdy mi nie podali, a długosć jak się spytałam na koniec to stwierdziła, że coś ok 17 cm. Tyle to ja wiem z netu ile może mierzyć dziecko w kolejnych tygodniach. W każdym razie nic konkretnego nie podała.

Sergi głowa do góry, wiem że sie nastawiłaś na to że poznasz płeć a tu nic....ważne że dzidzia zdrowa i zdjęcia masz piękne.
Ja już też po badaniu i córcia ZUZIA ma ok 17 cm i waży 273g:-) Wszystko w porządku:-)

reklama
bajeczka gratuluję Synka dobrze że Mały jest zdrowy i że jest OK heh.
ewcia a Tobie gratuluję Córeczki =)

Qrde zaczęłam troszeczkę sprzątać i znowu mnie brzuch boli =/

Ostatnia edycja:
Do góry