reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

hej dziewczyny , mam nadzieję ze wieczorek miła w miłej atmosferze, szczegolnie tym które były dziś na wizytach, no i usłyszały dobre wieści:)
Czytam na bieżąco co piszecie, ale jakoś normalnie ani nei mam weny ani sił na to żeby odpisywać, czasem tylko wyczaję jakiś pościk do którego się odniosę, nie wiem czy to zmęczenie( od tyg. jestem sam z małym-mama na wczasach) czy jakiś dołek ciążowy, niby w dzień jest ok, a przychodzi wieczór i mam doła, ani męża ani mamy, jest Kamilek no ale...
Chociaz dzis wieczorem bawiliśmy się w gilganie i tak mnie rozbroił że do tej pory uśmiech mam. Odkryłam kolejnego ząbalka już 10 będzie miał:D
No i co mnei rozczuliło kiedy moje dziecię przyszło do mnie jak głaskałam brzuchol i zaczeło paluszki wbijac, a potem polozył łapkę tak jak ja i patrzał co się dzieje, staram mu się tłumaczyć juz teraz ze tam jest dzidzia.. ale na ile to rozumie to nie wiem. Moze jak bedzie czuł ruchy to go zainteresuje:)
A jutro wieczorem jedziemy do mojego męzula:) no i rozliczyc 1 transze kredytu:) hihih znowu kupa jezdzenia mnie czeka:)

Rojku widziałąm ze juz kilka dziewczyn odpowiedziało ci co do kosmetykow ale tez napisze swoje odczucia.
Kąpiel mydełko bambino i oliwka ta sama, po 4 mies. zmieniłam na oilatum bo małemu zaczeła wysychac skora. Uwielbiałam mydełko ale było mało praktyczne a oliwka zostawia zolte slady na ubrankach no i dzidzia się mega ślizga:)
w koncu przypadkiem kupiłam żel z bubchena rumiankowy i teraz jestem jego namiętną fanką, do maluszka tez będe od poczatku go stosowała:) wogole cała seria jest fajna
Brodawki bepanten
hemoroidów brak.. więc nie wiem.
a do pupci dzidzi moim ulubionym była i jest maść pupkowa robiona na receptę:) albo sudocream(cieżko go zmyc)

reklama
Ja od rana mam pracowity dzień. Zrobiłam ogrom pierogów ruskich, pranie, prasowanie, sprzątanie, no i dostałam "w spadku:-D" ogrom ogórków, które niestety musiałam ukisić. Teraz juz jestem padnięta i idę zaraz spać :-)
A moja dzidzia szaleje, dostałam dzisiaj mocnego kopniaka. Bardzo miłe uczucie :-)

Teraz zmykam pod prysznic i nyny ;-) Papa

A w ktorym tygodniu byłaś na 4 D?? Ja tak sobie myślałam, żeby iść po naszym slubie czyli po 6 sierpnia. Wtedy będzie ok 20 tygodnia. Nie będzie za wcześnie?

Venus ja byłam dokładnie w 20 tygodniu i 3 dniu :)

Witch, super, też mam zdjęcie siusiaka :)

Ide do łózka, jeszcze poogladam jakiś film i idziemy spać z moim małym Adasiem.. :)

dobry wieczór :)

ja dopiero dotarłam do domku i doczytałam wasze posty

aga cieszę się,że wszystko się jakoś ułożyło :) takiego lekarza naprawdę warto mieć!!

Witch
gratuluję dobrych wieści i "siusiaka" - kolejny chłop na bb
Venus ja połówkowe planuję też jakoś w 20-21 tyg zrobić, za tydzień mam wizytę i wtedy ustalę dokładny termin! jesteśmy chyba jedne z ostatnich :)

ja dziś w kiepskim nastroju, mama pojechała znów do Niemiec i zobaczymy się dopiero jakoś w październiku a mój M jest w pracy, w domu mega bałagan- przyp. remont wciąż trwa... a samej strasznie smutno i nudno! no i coś by się zjadło a w lodówce to tylko światło mieszka ;/

Pierwsza:-D

Wróciłam niedawno z wizyty.

Bardzo dobra wiadomość to ta, że z moim maleństwem jest ok. i bardzo mnie to uspokoiło:-)

Gorsza, że nie znam płci:-(Zajrzał między nóżki, ale mówił że wszystko tam takie małe i trudno powiedzieć!!To co to za lekarz!! Niektóre dziewczyny wiedzą już w 16 tygodniu albo wcześniej..

Myślicie, że to dobry pomysł, żeby iśc na usg 3d albo 4d bez konsultacji z moim lekarzem?? Jestem teraz w 18 tygodniu. Poszłabym koło 20 tygodnia. Proszę doradźcie czy to dobry pomysł??
Jeśli chodzi ci tylko o poznanie płci to mi by było szkoda kasy. Najważniejsze że z dzieckiem jest wszystko ok, a płeć... kiedyś ją poznasz. Ale to tylko moje zdanie.

Pierwsza:-D

Jeśli chodzi ci tylko o poznanie płci to mi by było szkoda kasy. Najważniejsze że z dzieckiem jest wszystko ok, a płeć... kiedyś ją poznasz. Ale to tylko moje zdanie.

Głównie chodzi mi o to czy z maleństwem wszystko ok. W innym przypadku bym nie szła na 4 D. Płeć to będzie miły dodatek ;)

hejka!
Ja też dzisiaj czekam na wizytę ale dopiero na 18.20 wieć cały dzień jeszcze przede mną.
Znowu słoneczka nie ma i spać mi się chce okrutnie. Wczoraj odebrałam wyniki badań i mocz ok - niczego tam nie ma, natomiast wszystkie parametry krwi mi spadły patrząc na ostatnie wyniki. Niby jeszcze mieszczą sie w normach ale są na samym dolnym poziomie. Mam nadzieje że nie przypałęta mi sie anemia- musze zapytac gina dzisiaj.
Na razie tą jedną kawę którą piłam - bardziej mleko z kawą- odstawiam i czekam co gin powie, bo kawa wypłukuje zelazo z organizmu. A jestem niskociśnieniowcem więc chodze jak zombie już wogóle:rofl2:

Buziaki :-)

Agapa szalona Kobieto! :szok: Co Ty o tej porze na forum robiłaś? :szok::-D
Ewka ja też dzisiaj zmykam na usg - połówkowe! :tak: Nocka prawie nieprzespana, pobudka średnio co godzinę :sorry: No ale dzielnie wytrwałam do siódmej w łóżeczku :-p Jeszcze tylko 4,5 godziny! :-p :laugh2:

Pochmurno u nas, zanosi się na deszcz :dry: Ale dla mnie i tak piękny dzień dzisiaj! :tak: Chociaż tak się dłużyło do tej daty, że miałam wrażenie, że już nigdy nie nastąpi... :zawstydzona/y: Mam lekki stres, czy wszystko z Maleństwem ok... :-( Ale wierzę, że tak!

reklama
Ewka, ja mam to samo co Ty z ciśnieniem, a anemię już niestety też mam na koncie. Zamiast kawy piję cappuccino, jakoś daję radę, na szczęście anemię mam na tyle małą, że póki co nie dostałam dodatkowych tabletek do łykania, ale mam jeść dużo brokułów i buraków, bo zawierają żelazo :-)

właśnie dowiedziałam się, że moja najlepsza koleżanka jest w ciąży :-) strasznie się cieszę, humor od razu mi się poprawił.

Do góry