reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

reklama
Ja mam dzisiaj jakiś ciężki dzień. Może przez ten deszcz. Zulka się kapie, zaraz ja kładę i też uciekam do lozka. Mężol w delegacji więc i tak nie mam co siedzec, a na książke nie mam weny.

Ja dziś wsadziłam młodego pod prysznic w końcu, się wypluskał prawie 30 minut . Mam nadzieję, że go to szybko zachęci teraz do spania... Ostatnio chodzi spać z płaczem , bo mimo, że ledwo patrzy na oczy, to jak widzi , że Tz jest , to nie chce iść spać. A tata go położyć też nie daje rady...

Polecę na babskie oglądanie film : "Ani słowa więcej ", z tamtego roku, taka komedia romantyczna, ale o parze po przejściach. Można w necie obejrzeć.

Dzięki Milva :*
Oby Bart zasnął spokojnie niczym aniołek :)
Chętnie obejrzałabym ten film, ale M ściągna tylko same beznadziejne ;p

Ewka, a co czytasz? Kupiłam niedawno biografię Kapuścińskiego w super cenie i zaczęłam, ale jakoś brakuje tego czasu wieczorami. Planowałam też zakupić dalsze części Millenium, o których Asko dała mi cynk, ale nie udało się.

Teraz czytam "chichot losu" Hanki Lemańskiej i mam jeszcze " świat szeroko zamknięty" Sowy. Próbuje się do Sowy przekonać.

Hmm lata temu czytałam kilka książek Sowy, bo wychodziły w serii Literatura na obcasach itp. ale to raczej lekka literatura dla dziewcząt ;)))

Mła- biedna Emilka :( Moja Karolina bardzo rzadko choruję, ale nawet jak pojawi się katarek, to mi serce pęka, że dziecko się męczy.
Pisałaś ostatnio, że Emi lubi z Tobą gotować, a mi od razu wpadło do głowy, że dobrym pomysłem dla dzieci są fartuszki. Koko często pomaga mi w kuchni i wtedy zakładam jej swój fartuch, ale jest o wiele za duży. Już poprzeglądałam internet i sama uszyję dla młodej fartuch w wersji mini.

Milva- dzięki za wieści od Papayki. To co dzieje się na Ukrainie, to przechodzi ludzkie granice. Już myślałam ostatnio, że wszystko ucichło, a tu nagle zaczyna dziać się coraz gorzej, wiele ludzi umiera :(

Netka- baw się dobrze kochana i korzystaj z życia :))

P zaspał do pracy, Karolinka jeszcze śpi. Jeśli pogoda pozwoli, to spędzimy dzisiaj dzień na dworze.

Mła jak Emilka?Lepiej?

Kupiłam dziś rzerzuchę i lawendę-będę działać niebawem i siać ;P i jeszcze zioła się zastanawiam jakie...chciałabym maciejkę też ale ta co miałam kiedyś nie pachniała-barachło!

Papayka odezwij się jak będziesz w PL!

Mnie krew zalewa, że ludzie w XXI wieku chcą być wolni a nie mogą, bo ich prezydent chce zarobić jeszcze kilkaset ml$$$$$. W głowie mi się nie mieści, jest mi z tym źle. Nie wyobrażam sobie co muszą czuć Ci ludzie i jak bardzo walczą o lepsze jutro i wolność!!!!!!!!!!Jestem z nimi całym sercem!
Po pracy lecę na zakupy, bo w lodówce oprócz mrozu to tylko światło jest.
Wogle chce mi się już do domu, troszkę doła mam-więcej na grupie.
Nina znów bez zasikania się spała i chyba nawet tej ceraty nie kupię, bo po co...ufam jej!Hahaha-to za jakiś miesiąc może uda mi się ją pomału do jej łoża przyzwyczaić.A może...może zostawię sobie moją skwarkę suchą i jeszcze się powtulam do lata...No zobaczymy!

reklama
Milva, dzięki za info! Mam nadzieję, że Papayka z Igorem (nie wiem, czy M jest z nimi, czy w delegacji) dotrą spokojnie i bezpiecznie. Nie chce się wierzyć, że w cywilizowanym kraju, tuż pod naszym nosem, morduje się ludzi :(

Net-ka, Ninka rządzi z tym odpieluchowaniem! Mądra dziewczynka. Po mamusi :)

2701, szyj i wrzucaj na bb fotkę. Koko będzie wyglądała rozkosznie w minifartuszku :)

Ema nadal chora, choć dzisiaj przynajmniej nie wymiotowała. Po syropie temperatura jej spada i znów jest sobą, ale ogólnie to jej pierwsza choroba i wszyscy się tym przejmujemy. Za to ona jest sobą. Pytała mnie dzisiaj za każdym razem jak znudziła się zabawą "Mamo, cy mas dla mnie jakąś plopozycję?" A mój repertuar zabaw powoli się wyczerpuje :)))

Do góry