reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

asko- gratuluję ! i tego zasypiania samodzielnego Karolci też !
Agapa- wcześniej czy później uda nam sie :)
sosnowiczanka- bo one na razie są wielkosci świnek morskich ;)
kota- będzie dobrze ! sama pisałaś że teściowa fajniejsza sie zrobiła ;) ....mamy salon z kuchnią i na wymiar wszystko. Między ścianką a lodówką pare milimetrów :))
Mła- z tą butlą to jest tak że nie znam dnia ani godziny kiedy zabraknie gazu. Dzwonię wtedy i zamawiam, ale zawsze to jest około 10 minut w plecy.
Inka- którejś zimy chodziłam na basen 3 razy w tygodniu aż dostałam wodowstrętu ;)

Śmieci rano wcięło a już myślałam że małż sie złośliwy robi. Tłumaczył że wczoraj znosił wiertarkę i nie miał jak sie zabrać. Faktycznie przy drzwiach wieczorem stała walizka.

Wczoraj Kasia nie spała w ogóle w dzień. Była pogodna, nie marudziła to nie zmuszałam i wytrzymała jakoś do wieczora. Za to przy usypianiu szybko padła, nie musiałam godziny warować.

reklama
Dzień dobry
Młody wczoraj tez w dzień nie spał, po kąpieli odłożyłam go o 19:30, słyszałam przez nianię jak jeszcze gadał, spał chyba do 9-9:30, dokładnie nie wiem bo M sie nim rano zajmował.

Ja właśnie robię gulasz bo w planach placek po węgiersku. Skoczymy tez na spacer a o 12 idę biegać :-) godzina tylko dla mnie, w lesie, z własnymi myślami :-)

Hej, Bart śpi, a ja mam chwilę na kawę.
Popołudniu jadę z nim na zajęcia w naszym domu kultury- smykodance:-p coś wymyślili dla maluszków od 1,5-3 lat, zobaczymy co to. Tz dziś w szkole do wieczora.

Inka - fajnie, że możesz sobie w dzień pobiegać...jak mam wolne ok 17 zawsze dopiero, a to już się ciemno robi i za chwilę z mojego biegania nici pewnie...a szkoda, bo zaczynam lubić:-p

Milva miałam biegać a wciąż czekam na M. Jestem zależna od niego, jak sie uda to zaraz pójdę a jak nie to najwyżej podrzucę Młodego do rodziców M tak jak ostatnio i po 16 pobiegam.
Teraz gdy nie pracuje zawodowo a moja firmę prowadzi właściwie M to mam sporo czasu, a przecież ostatnie pól roku pracując nie robiłam prawie nic, sporadyczne treningi bo albo byłam zmęczona, albo mi sie już nie chciało, albo nie miałam z kim Młodego zostawić.

Inka jak ja Ci zazdroszcze tej godziny dla siebie

wiecie co ja chyba niedługo będę odludkiem bo sama to ja nigdzie nie wychodze bo malej nie ma kto pilnowac brr

dziewczyny mam problem pierwszy raz wystawialm do sprzedannia rzeczy po malej na allegro i kupila plaszczyk taka babka i odrazu zaplacila i prosila mnie o pilne wyslanie ale ze jeszcze wygrala licytacje w pon rano to zadzwonila do mnie czy moge jej to w jednej paczce wyslac a jak bedzie doplata do paczki to ona mi zrobi przelew jak tylko zadzwonie i powiem ile kasy i wlasnie miala mi wplacic kase za ta 2 rzecz plus jeszcze ta kasa co dodatkowo wyszla za paczke i co czekam od pon i cisza nie odpowiada na meile telefony co w takiej sytuacji zrobic jak to zglosic??gdzie?? kurna wiem ze glupio zrobilam widocznie glupio ludziom sie nie ufa::((((

maleństwo - wystaw jej negatywa , masz tez coś takiego jak spory - tam możesz dac info o sytuacji... no bo chodzenie na policję, to raczej tylko strata czasu... niestety ludzie to oszuści, ja też się sparzyłam nie raz i już nigdy nie wysyłam niczego jeżeli nie mam kasy wpłaconej

maleństwo - nie dasz rady do nas dotrzeć w niedzielę?

Czesc dziewczynki

Właśnie wróciłam z pracy. Aluś "czyta" książki:)

Malenstwo a moze spróbuj do tej pani zadzwonic z innego numeru...?
Mnie ostatnio sie zdarzyło ze ktos cos ode mnie kupił i nagle cisza.. Nie płaci, nie dzwoni, nie pisze.. Po 10 dniach wysłałam przypomnienie , po 4 kolejnych zwróciłam sie do allegro o zwrot prowizji i nagle po kolejnych 3 dniach ta osoba nagle wpłaciła mi pieniądze ... Od jakiegoś czasu tez jak wystawiam jakąś rzecz to wystawiam licytacje i cene "kup teraz" bo często mi sie zdarzalo ze dostawałam maile z prosbą o sprzedaż poza aukcją na już a licytacja konczyła sie za jakis czas.
Niestety czesto zdazają sie oszuści....

Kupinosia moje pieski to najpiękniejsze świnki morskie jakie w zyciu widziałam;) Musze im nowe foteczki zrobić...

Zaszalałam dzis i kupiłam w aptece tą kurację z Vichy Neogenic co niby włosy maja odrastać.. Po ciąży polowa mi wypadła, a resztka którą miałam wyleciala jak byłam w szpitalu z Alanem. Moze to mi pomoze... W sumie ma niezłe komentarze na wizzażu, i wogóle w necie.. Tylko trzeba stosować 3 miesiace... No cóż, poczekamy-zobaczymy;)

Kupinosia, czyli M. się zrehabilitował :) brawo!
Sosnowiczanka, mi mega dużo włosów po ciąży z Kubą odrosło po miesiącu wcierania w skórę głowy odżywki w płynie Jantar z Farmony. Miałam dosłownie las kilkucentymetrowych włosów, mój M. jak mnie widział, to aż się zataczał ze śmiechu, musiałam lakierem do włosów je przygładzać, no ale teraz znów jestem łysa.. i to dosłownie, mam takie zakola, że wstyd z domu wychodzić :(
Maleństwo, zrób tak, jak napisała Sosnowiczanka, no i dzwoń z innego numeru. Ludzie to kombinatorzy i nietrudno trafić na cwniaka na allegro.

mam nadzieję, że ten weekend szybko minie. trochę mnie to przeraża, bo spać ma u nas szwagierka z chłopakiem i ich dwumiesięczną córą, która buszuje i płacze nocami. boję się właśnie tego, że rozbudzi nam dzieciaki i będzie sajgon, eh.. oby strach miał tylko wielkie oczy i weekend okazał się całkiem przyjemny.

dziewczyny, kilka dni temu przekonałam się na własnej skórze, jakie dzieciaki potrafią być okrutne, bardzo do to dziś przeżywam, tym bardziej, że dotyczy to mojego Q. Na wsi jest kilka szkrabów z 2011r, w sumie tylko Q jeszcze nie mówi, jedynie pojedyncze słówka i dużo po swojemu gada, dzieciaki zawsze wszystkie trzymały się razem, ale odkąd reszta już ładnie mówi, odtrącają Kubina, jak on coś do nich mówi po swojemu, lub pojedynczymi słowami, to dzieci odpowiadają coś w stylu "a dlaczego ty nie mówisz", "nie wiem co mówisz"," ty nie umiesz mówić" itd, i bawią się dalej same, no i Kubuś wtedy często bardzo, ale to bardzo smutnieje i odchodzi na bok, staje sam z opuszczoną głową i patrzy na dzieciaki. serce mi wtedy pęka, tłumaczę dzieciom, że Kuba potrafi mówić itd, Kubie też dużo tłumaczę, codziennie młody uczy się nowych słówek i widać, że bardzo, bardzo chce, ale coś mu jeszcze nie wychodzi, ja wiem, że on ma jeszcze czas, ale boję się, że straci pewność i wiarę w siebie, zacznie się izolować, dzieci też jakby pomijają go w zabawie, kurcze wiem, że nic na siłę, ale nie wiem co robić :(

reklama
Kota- to bardzo przykre co napisałaś, aż serce się kraje. Może dzieci "przekupić" jakoś.. Może słodycze? Niech Q poczęstuje dzieci jakimś smakołykiem. Sama nie wiem, w najgorszym przypadku trzeba będzie przeczekać ten okres. Trzymam kciuki!!

Moje ostatnie dni są okropne.. Aż szkoda gadać. Więc może nie gadam.. Dobranoc dziewczynki :*

Do góry