Dzien Dobry Mamuski,
Znow o 5 rano pobudka, w nagrode robie sobie krotka przerwe w pracy, zeby cos naskrobac
Straszny niesmak jak sie czyta jak Was traktuja lekarze. Tym bardziej, ze to nie z przymusu (bo pacjentow duzo a NFZ ma limity), tylko po to, zeby sobie wiecej kasy nastukac. Jak u kiepskiego fryzjera Was traktuja czaasami; chyba lekarze zapomnieli o przysiedze, ktora skladali na studiach. Wspólczucia dziewczyny. Ja za to nie mam takiego dylematu, bo chodze tylko na ksiazeczke i wiem, czego sie spodziewac (niczego specjalnego
).
Mari, z naturalnych sposobów to baaardzo pomoglo mi siemie lniane pite rano na czczo, dobrym wpomagaczem jest tez jogurt activia. Poza tym nie jesc tych niedobrych rzeczy o ktorych dziewczyny pisaly, a zelazo koniecznie z posilkiem i nie wieczorem. A tak miedzy nami przestalam brac zelazo, za bardzo mi dokuczalo, a wyniki mialam na nizszej kresce ale w normie. Mi tu polozna poradzila pice specjalne wody z duza iloscia magnezu,mam zamiar dzisiaj po pracy jak zakupic.
Asko, tez mam takie same "rzeczy" jak Ty od kilku tygodni, chwilami nawet duzo tego, mi tez polozna powiedziala, ze to normalne.
Kota, wpólczuje bolacej glowy, na pocieszenie powiem Ci, ze moje tez nie przechodza od ok 13 tygodnia. Nie mam na szczescie codziennie, ale jak juz zlapie, to jest ostro, ostatnio nawet paracetamol nie pomogl, musialam dzwonic do pracy, ze nie przyjde. A cisnienie mam w normie... No coz, taki urok ciazy... A te spodnie to moze ktos wzial za spodnie z golfem, dlatego tak dziwnie ubrudzone? ;-) Wreszcie nastapil u mnie przelom, Dzidziusia rusza sie juz tak wyraznie i tak czesto :-) caly weekend ja juz czulam. Wlasciwie to do tego stopnia ze troszke sie boje, ze jak juz urosnie to bede miala klopot, bo dziwne godziny sobie wybrala do hasania - pozno-wieczorno-nocne (9-11) a dzisiaj to juz o 4 rano ja czulam, gdy wstawalam na nocna toalete. Bede chodzic jeszcze bardziej niewyspana
Milego dzionka