reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

witam kobitki :)

dziś dzień LEniuszka ale co tam, należało się :tak:
właśnie wróciliśmy do domku i oglądamy wspólnie TV. pogoda śliczna więc rodzinny grill też się przytrafił :D

a i dziś nastąpił przzełom :happy: wybraliśmy imię dla naszego Synka!!
i jestem przeszcześliwa

reklama
witam kobitki :)

dziś dzień LEniuszka ale co tam, należało się :tak:
właśnie wróciliśmy do domku i oglądamy wspólnie TV. pogoda śliczna więc rodzinny grill też się przytrafił :D

a i dziś nastąpił przzełom :happy: wybraliśmy imię dla naszego Synka!!
i jestem przeszcześliwa

Pochwal sie jakie imie:):):):):)

co tak cicho????

MOj mlody znow ma katar nie wiem czemu,zęby???

Hej dziewczyny, ja dzisiaj na nogach od 4,10 rano bo koleżance dziecka pilnuje. Siedzę z Małą od 5 i normalnie już z sił opadłam taki koncert mi dała od samego rana, przez ciążę chyba opadłam z sił i nawet nie miałam tak jak zwykle siły podnosić Małej na ręce. Teraz jakimś cudem udało mi się położyć Ją spać więc sama też zmykam do łóżeczka wykorzystać godzinkę albo dwie na sen bo do 19-tej jeszcze sporo czasu, a później nie będzie już raczej okazji się położyć.

Pozdrawiam wszystkie grudnióweczki i życzę miłego dnia =)

Ostatnia edycja:
Hej mamusie:-)
A mnie zaś obudził skurcz łydki:-(, nosz kurcze..muszę poczytać, jak sobie pomóc - chyba, że macie jakieś pomysły, kochane? Normalnie taki ból, że szok..:-(
Żabcia_tbg, to powodzenia z malutką..wprawiaj się;-)
Izi85 - może ząbki, a może to ta pogoda..raz upały, a raz ochłodzenie o dobre 10 stopni? ale zdrówka dla Patryczka!:tak:

maxwell, spróbuj aspargin, powinno pomóc.

A ja wczoraj wieczorem sobie siedzę i znowu mi z piersi poleciała wydzielina, kurcze zaczynam się martwić.. :( Za tydzień mam wizytę u gina, ciekawe co mi na to powie.
Dziś chciałam iść na badania, ale w nocy tyle biegałam siku, że rano już nie starczyłoby mi na próbkę :p Jutro muszę nasiusiać już w nocy chyba. Dalej poluję na jakieś spodnie, może wybiorę się do tego H&M, skoro mówicie że takie przeceny. Ale tym razem pojadę do innego, bo ostatnio jak byłam to już na nic się nie załapałam.
Dziewczynki, jeszcze tylko 3 dni i USG :-)

Idę na śniadanie, miłego dnia..

Dzien Dobry Mamuski,
Znow o 5 rano pobudka, w nagrode robie sobie krotka przerwe w pracy, zeby cos naskrobac ;)
Straszny niesmak jak sie czyta jak Was traktuja lekarze. Tym bardziej, ze to nie z przymusu (bo pacjentow duzo a NFZ ma limity), tylko po to, zeby sobie wiecej kasy nastukac. Jak u kiepskiego fryzjera Was traktuja czaasami; chyba lekarze zapomnieli o przysiedze, ktora skladali na studiach. Wspólczucia dziewczyny. Ja za to nie mam takiego dylematu, bo chodze tylko na ksiazeczke i wiem, czego sie spodziewac (niczego specjalnego:-D).
Mari, z naturalnych sposobów to baaardzo pomoglo mi siemie lniane pite rano na czczo, dobrym wpomagaczem jest tez jogurt activia. Poza tym nie jesc tych niedobrych rzeczy o ktorych dziewczyny pisaly, a zelazo koniecznie z posilkiem i nie wieczorem. A tak miedzy nami przestalam brac zelazo, za bardzo mi dokuczalo, a wyniki mialam na nizszej kresce ale w normie. Mi tu polozna poradzila pice specjalne wody z duza iloscia magnezu,mam zamiar dzisiaj po pracy jak zakupic. Asko, tez mam takie same "rzeczy" jak Ty od kilku tygodni, chwilami nawet duzo tego, mi tez polozna powiedziala, ze to normalne. Kota, wpólczuje bolacej glowy, na pocieszenie powiem Ci, ze moje tez nie przechodza od ok 13 tygodnia. Nie mam na szczescie codziennie, ale jak juz zlapie, to jest ostro, ostatnio nawet paracetamol nie pomogl, musialam dzwonic do pracy, ze nie przyjde. A cisnienie mam w normie... No coz, taki urok ciazy... A te spodnie to moze ktos wzial za spodnie z golfem, dlatego tak dziwnie ubrudzone? ;-) Wreszcie nastapil u mnie przelom, Dzidziusia rusza sie juz tak wyraznie i tak czesto :-) caly weekend ja juz czulam. Wlasciwie to do tego stopnia ze troszke sie boje, ze jak juz urosnie to bede miala klopot, bo dziwne godziny sobie wybrala do hasania - pozno-wieczorno-nocne (9-11) a dzisiaj to juz o 4 rano ja czulam, gdy wstawalam na nocna toalete. Bede chodzic jeszcze bardziej niewyspana :)
Milego dzionka :happy:

Cześć Mamusie !!! Wybaczcie ale nie było Mnie od czwartku i nie zdołam przeczytać wszystkiego.
Byłam na wsi -zjazd rodzinny od str męża. Było nawet fajnie ale pierwsze dwa dni tylko padało i grzmiało więc siedzieliśmy w domku przed tv :-/
Ale widziałam się z żoną brata ciotecznego męża ona jest w 24 tc i ma taki słodki brzuszek!!! :-) CO prawda troche się zdołowałam bo wygląda rewelacyjnie nigdzie jej nie przybyło tylko w brzuszku przytyła 4 kg od początku ciąży a ja ponad 5 już do 16 tc :-/ noi mój brzuch wygąda jak po ciąży - tu dodatkowa fałdka tu wałęczek a jej idealna piłeczka - no coś pięknego :-)
Ale fajnie już być w domku :-)

Kłucia i ciągnięcia ie ustąpiły ale nie wiem czy to macica chyba tak niżej ....no ale macice mam wysoko i wszystko ładnie zamknięte
Cały czas biorę no-spe i luteine.
Pozdrawiam Was wszystkie !!!

Ostatnia edycja:
Maxwell, aspargin to tabletki zawierające magnez i potas, powinny pomóc na skurcze :)

Ubieram się powoli, bo mam gdzieś jechać z moim M. Bezrobotna jestem, więc mnie moje kochanie wszędzie zabiera, żebym się nie nudziła :p

reklama
Cześć Babeczki!

Taki miałam straszny dzień wczoraj... :-( Dawno już nie złapał mnie taki dołek :dry: :sad:
Na osłodę mój M. zaprosił mnie do kina na ostatnią część "Harry'ego Potter'a" w 3D :tak:

Dzisiaj już trochę lepiej, ale dalej bez większych rewelacji.
Jak macie coś do dzisiejszej aktualizacji w liście grudniowych mam to czekam ;-)
Buziaki!

Do góry